Hihetetlen, de igaz

2012.04.17, 14:50 Kosárlabda
   

 

Április 14-én és 15-én, hétvégén került megrendezésre Pakson a kadet bajnokság legjobb négy csapatának négyes tornája az Országos Főtábla III. fordulójának keretében. Ez az utolsó játékrész volt a bajnokságban és a résztvevők már az országos 8-as döntő kiemeltjeiként gyakorlatilag az alapszakasz döntőjét vívták. A végső sorrend döntött a kieséses döntő beosztásáról is, ki milyen ágra kerül, és ki kit kap a két selejtező csoport 8 csapata közül, akik a kiadó 4 helyért küzdöttek két négyes csoportban. Itt a 3-4. helyezetteknek véget ért a szezon.

A Paksra érkezők közül az eddigi eredmények alapján a Falco volt az esélyes, hiszen a szezon során már mindegyik csapatot legyőzte és öt korosztályos válogatottal, három volt kerettaggal, jó szerkezettel és szinte azonos képességű jó cseresorral rendelkezett, nem beszélve arról, hogy eddig minden mérkőzését megnyerte a bajnokságban, így egyetlen veretlen csapat volt. A másik favorit és trónkövetelő a Vasas csapata Budapestről, akik szintén rendelkeznek szinte tíz azonos szintű bevethető játékossal, és ha nincs is igazi centerük, de fizikálisan nagyon erősek, jól ugranak és agresszív, rős kosárlabdát játszanak.

A Viharsarki Farkasok hasonló szerkezetű és fazonú csapat, mint mi, két kiemelkedő játékossal és három-négy jóval kiegészülve. Békéscsabán az előző fordulóban szoros végjátékban kikaptunk és szerettünk volna visszavágni nekik a többi csapattal pedig jó mérkőzésen partiban lenni. Az előjelek szokás szerint nem voltak túl jók, a tornát megelőző héten sem tudtunk igazán csapatmunkát végezni, mert Sterczer Peti visszaesett a betegsége alatt egyáltalán nem edzett. Junior program miatt Papp Márk és Antóni Csanád egy edzésen vett részt, a húsvéti négynapos szünetet követően többen nem túl jó állapotban voltak, tanulmányi problémák miatt Fazekas Viktor hagyott ki fontos edzést csütörtökön, Miholics Bencének ismét fájt a térde, ami miatt a szezonban csak edzegetni tudott. A pénteki dobóedzésre jöttek csak át Szappanos Tomi és Szemes Misó mint általában. A dobóedzés 15. percében megsérült Antóni Csaszi keze, nem is folytatta az edzést. Szóval most is móka,kacagás volt az életünk, de abban bíztunk, hogy  az első mérkőzésen most a Farkasokon fog látszani a hosszú utazás és korán kelés, nem mintha nem kellett volna Paksra utazni Kunszentmiklósról, Szekszárdról vagy Bonyhádról a mieinknek.

A taktikai megbeszélésnél és a melegítésnél nem igazán látszott ki utazott többet, mert igencsak kábán és ólmosan mozogtunk. Ez volt jellemző az első félidei játékunkra is. Rosszul dobtunk (az első negyedben pl. 22/3) és 10:8 volt a javunkra. Azt sem tudtuk igazán kihasználni, hogy az ellenfél pont gyárosa Vágvölgyi Ákos a 3. percben 3. hibáját szedte össze és le kellett ülnie. (Nem sokat játszott végül, mert amikor visszajött újra faultolt, majd amikor ismét játszott 2 percet a harmadik negyedben belemenés, ill. támadó hiba miatt kipontozódott.)  A második negyed elején a 13. percben „elhúztunk” 16:10-re, de az ezután következő 6 percben 0:12 következett és nem csak rosszul támadtunk, de ellenfelünk többször támadó lepattanó után szerzett kosarakat. A 9. percben 16:22-nél kért idő alatti hangerő sem ébresztette fel igazán a csapatot szendergéséből, de arra jó volt, hogy feljöjjünk a félidő végére 20:22-re. A harmadik negyedben aztán sikerült jobban felpörögni. Főleg Vágvölgyi korai kipontozódását követően sikerült néhány indítás, megcsináltuk támadásban a feladatokat mindkét palánk alatt feljavult a lepattanózás  (végül a meccsen 32 védő és 15 támadót szedtünk ebből Csaszi 19-et plusz 7 szerzett labda, Papp Márk 9-et,Fazekas Viktor 11-t, Meixner Márk 5-t )és a harmadik negyedet 27:15-re hoztuk több pontot szerezve, mint az első félidőben. A negyedik negyedet is gond nélkül hoztuk és egy küzdelmes második félidei javuló játékkal nyertünk. Elértük kitűzött célunkat, sikerült a visszavágás.

 

Atomerőmű SE – Viharsarki Farkasok

 

63:51  (10:8, 10:14, 27:15, 16:14 )

 

ASE: Papp 23, Antóni 20/3, Fazekas Viktor 9, Sterczer 2, Meixner 1

cs.: Gombos 4, Szappanos 2,Miholics 2, Sánta

{morfeo 153}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%