Hiába küzdöttünk nagyot, a Falco behúzta a győzelmet

2023.10.30, 08:31 Kosárlabda
A záró etap második felében már a hazaiak diktáltak.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – V. Forduló
Falco-Vulcano KC Szombathely – Atomerőmű SE
88 – 69
(18-13, 21-15, 17-27, 32-14)

Gulyás Milán hárompontosa nyitotta a mérkőzést, majd egy labdaszerzést követően Darrin Govenst faultolták, mindkét büntető jó volt. Benke triplájával szépítettek a szombathelyiek, ezután sajnos rengeteg hiba csúszott be a mi oldalunkon, eladott labdák, elképzelés nélküli támadások és rossz egyéni megoldások jellemezték a csapatunkat ebben a periódusban. Végül az első etapot a hazaiak nyerték meg. (18-13)

Folytattuk a dekoncentrált játékot a második negyed elején is, Barac kettese után már 9 pont volt a tavalyi bajnok előnye. Dorogi ziccerével szépítettünk, Perl válasza azonban másodperceken belül érkezett a túloldalon, majd egy eladott labdát követően Perl Zoli kihagyott ziccere után a tranzíciós játékunk végén Radics talált be. (28-22) Woods hatalmas zsákolása után White két pontjával próbáltuk tartani magunkat, de a sárga mezesek pontosabban játszottak a második etap végén. (39-28)

White triplája csorgott le a harmadik negyed első támadásánál, Perl viszont pontos volt a túloldalon, ahogyan Govens három büntetője is, ezután Radics triplájával 10 ponton belülre sikerült jönnünk. Rossz szériában volt a Falco, mi pedig harcosabbak, koncentráltabbak voltunk, Woods, Kovács és Ihring pontjai után már csak egy triplányi előnye maradt Kelleréknek, időt kért Milos Konakov mester. (50-47) A technikai megbeszélés után Tiby két büntetőjével folytatódott a találkozó, majd White, Pongó és Govens is betaláltak. Rengeteg hiba csúszott be a hazaiaknál, az utolsó másodpercben Dorogi ziccerével állítottuk be a harmadik negyed végeredményét: 56-55

Perl dobása lecsorgott a túloldalon Wright Jr. talált be, ezzel átvettük a vezetést. Keller után Kovács volt eredményes, majd Pongó kettese is jó volt. Pongó beütötte az ötödik faultját a túloldalon, majd Keller reklamációját egy technikaival jutalmazták a játékvezetők, Kovács mind a négy büntető bedobta, parázs hangulatúvá vált a mérkőzés. (63-63) Perl és Barac büntetői is jók voltak, ezzel az előny ismét a szombathelyieknél volt, ekkor Maliek White 2+1-es akciójával tudtuk tartani magunkat. (67-66) Sajnos faultproblémákba ütköztünk, Kovács és Gulyás is kipontozódtak, a Falco pedig kihasználta ezt. Sajnos a mérkőzés végére teléjesen szétestünk, a szombathelyiek pedig már nem hibáztak. 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%