Hazai pályán vertük meg a Kaposvárt!

2024.04.17, 19:51 Kosárlabda
Fordulatos, izgalmas meccset húztunk be.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – Play-out – II. forduló
Atomerőmű SE – Kometa-Kaposvári KK
92 – 88
(23-23, 21-23, 31-16, 17-26)

Géringer Gergő hárompontosával indult a találkozó, majd Koprovica büntetőzött, erre Clarance válaszolt egy triplával. Krnjajski kettese után Ihring is betalált kintről, erre nagyon hamar jött Filipovity hárompontosa, majd Koprovica büntetője, amivel 9-7-re módosult az állás, percekkel később Jean-Marie duplájával pedig már egyenlítettek a kék mezesek. (13-13) Ihring és Krnjajski ziccerét követően Filipovity szerzett labdát, majd fejezte be a támadást egy ziccerrel, időt kértünk. (15-17) Jót tett a csapatnak a „megbeszélés”, Ihring extra gólpasszát követően egy 2+1-es akciót is véghez vitt, ami után az előny ismét nálunk volt. Jean-Marie és Filipovity percei következtek, végül a negyedet 23-23-as állással zártuk.

Jackson Jr. kettesével folytattuk az összecsapást, majd Wooten Jr. zsákolása és Eilingsfeld két büntetője következett. Próbáltunk ritmust vinni a mérkőzésbe, de nem volt egyszerű dolgunk, a Kaposvárnak folyamatosan volt válasza a támadásainkra, végül Ihring labdaszerzését követően ismét Wooten Jr. zsákolt, majd ismét Wooten Jr. neve mellé jegyezhettünk két pontot, a kaposvári időkérés előtt még Nicholson is betalált. (33-27) Két gyors vendég kosárral folytatódott a mérkőzés, majd próbáltuk tartani a különbséget, de Filipovity egyszerűen megállíthatatlan volt, 3:47-el a félidő előtt már 15 pontnál járt. (37-37) Knowles két pontja nagyon kellett, de a kék mezesek abszolút elkapták a fonalat, sorra érkeztek a pontok, végül a félidőre 44-46-os állással mehettünk.

Wooten Jr. zsákolásával indult a harmadik felvonás, majd a túloldalon blokkolt is egyet az amerikai játékos, ami után Clarance szerzett két pontot, időt kért a Kaposvár. Filipovity kettesét Ihring középtávolija követte, majd Eddy is betalált, amire Nicholson válaszolt. Jó iramban folytatódott az összecsapás, Nicholson hárompontosa után már 5 ponttal vezettünk, ismét időt kértek a vendégek. (55-50) Újra erőre kaptak a vendégek és felzárkóztak, de ez túl sok energiát emésztett fel a kék mezeseknél, mi a negyed második felében rákapcsoltunk és a találkozó során először sikerült 10 pont feletti előnyt kidolgozni Kékesi Kolos hárompontosát követően. (75-62)

Eaddy triplája nyitotta az utolsó felvonást, majd Clarance 2+1-es akcióval köszönt be, Jean-Marie hármasa viszont ült, ahogyan másodpercekkel később Ihringé is. (81-68) Jackson is betalált kintről, majd a ziccere is jó volt, időt kértünk 8 pontos vezetésnél. Eilinsgfeld találatával folytattuk, majd Halmai volt kétszer is eredményes, ismét időt kértünk. (84-77) Kékesi adta el a labdát, a tranzíciós játékot követően Koprovicat faultoltuk, aki egy büntetőt értékesített. Nicholson vonalon túli találata a lehető legjobbkor jött, időt kértek Márkó Filipovityék. Jean-Marie duplájára Eilingsfeld válaszolt, ezt Filipovity két ttirplája követte, amivel visszajöttek a kaposváriak mindösszesen három pontra 1:37-el a vége előtt. Ihring eladott labdájából Eaddy talált be, majd Ihring tripázott amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. (92-88)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%