Hazai pályán nem hibázhatunk

2015.04.27, 13:05 Kosárlabda
Egy-egyre álla a párharc, itthon ismét előnybe kell kerülni, most már nem fér bele a vereség. Jarrod Jones már ott lesz a keretben, de a hosszú kihagyás után kérdéses, mennyit tud hozzátenni.

 

 NB1 - Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely
2015.04.28. 18:00
Paks, ASE sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Frányó P.

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dugat - Medve - Evans - Körtélyesi - Szabó

Falco: Váradi - Doyne - Perl - Dukic - Krstanovic

A párharc állása: 1-1

A párharc első meccsén aratott magabiztos siker után a második találkozón sajnos nem sikerült azt a játékot hoznunk, amit szerettünk volna, így bár a harmadik negyed végén mindössze két pont volt a két csapat közti különbség, a végére összezuhantunk és 18 pontos vereségbe szaladtunk bele. Komoly gond természetesen nincs, mindössze annyi vált bizonyossá, hogy még egyszer el kell látogatnunk a vasi megyeszékhelyre. Azért szó nélkül sem lehet hagyni az ott nyújtott teljesítményt, meg kell vizsgálni, hogy mi vezetett a vereséghez, és a hibákat ki kell javítani. A statisztikára nézve az rögtön szemet szúr, hogy a Szombathely tizenöttel több lecsorgó labdát kaparintott meg, mint mi, ami megengedhetetlen. A középszakasz során a Falconál jobban pattanózó csapatok ellen is sikerült egálra hozni ezt a mutatót, mégpedig a koncentrációnak és az akaratnak köszönhetően. Erre oda kell figyelni, valamint a védekezésbeli hibákat kijavítani, és akkor nem lehet problémánk a harmadik mérkőzésen.

Az első kör menetrendjét IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Az első meccsen három negyeden át fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a negyedik negyed elején robbantani tudtunk, és végül komolynak számító, 24 pontos különbséggel nyertük meg a találkozót:

{youtube}NYYv7p6yhYE|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Branislav Dzunic: "A párharc élesedik, ahogy az várható volt, semmi különös nem történt eddig. Ahhoz, hogy nyerjünk a harmadik mérkőzésen, mindenképpen javítani kell a védekezésünkön. Szombathelyen nagyon puhán játszottunk, ami különösen a lepattanózáson látszott, sok támadó lepattanót engedtünk a Falcónak, ami még egyszer nem történhet meg. Ha visszatérünk a rendes védekezésünkhöz, megnyerhetjük a találkozót. Jarrod Jonest benevezzük a meccsre, bár a hosszú kihagyás után még vissza kell szoknia a csapatba, ő úgy érzi, készen áll, edzésen már együtt dolgozott velünk. Wise továbbra is sérült, rá nem számíthatok. "

Kálmán László: "Nagy dolognak tartom, hogy ki tudtunk egyenlíteni a Paks ellen, bízom abban, hogy ezt a formát és ezt a játékot meg tudjuk ismételni a harmadik meccsen is. Nem lesz könnyű dolgunk, mert az ASE hazai pályán erős, de mi sem vagyunk rossz formában. Továbbra is a célunk a négybe jutás, szerintem, ha nem is ötven, de negyven százalék esélyünk van rá. Ehhez azonban legalább három játékosomnak maximumot kell nyújtania és csapatként is jól kell dolgoznunk kedden. Martinics továbbra sem játszhat, de a legutóbb visszatérő Perl és Doyne sokat hozzátett a játékhoz, nagyon fontos láncszemei ennek a csapatnak, stabilabb lett általuk a mezőnysorunk. Bízom benne, hogy ha nem is negyven percen át, de kedden is tudnak nekünk segíteni."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%