Hatalmasat küzdöttünk, de a Szolnok nyerte a szezonnyitót.

2023.10.13, 09:59 Kosárlabda
Szoros mérkőzésen kaptunk ki Lukácséktól.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – I. forduló
Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE
73 – 67
(24-19, 10-14, 23-19, 16-15)

Keith Wright Jr. kosarával nyitottuk meg a 2023/24-es szezont, a túloldalon Clay válaszolt másodperceken belül egy hárompontossal, majd Lukács Norbert zsákolt egy eladott labdát követően. Wright újabb kettese után White is betalált, óriási iramban és remek hangulatban folytatódott a találkozó. A 6 pontos előnyünk pillanatok alatt mindösszesen egy kosárra apadt, a negyed második felében nem tudtunk olyan pontosak lenni, mint az első öt percben. Nem csak nálunk, a hazai csapatnál is becsúszott egy-két hiba, azonban meglépni nem tudtunk az Olaj elől, két perccel az első etap lefújása előtt egy 6-0-ás rohamot követően Wiggins kosarával már a fehér mezeseknél volt az előny. (17-16) Végül az első negyedet az Olaj nyerte meg 24-19-re.

Pajor gyönyörű gólpasszából Wright Jr. volt eredményes, majd ismét az amerikai magasemberünk találata után Eads triplája emelte magasabb szintre a hangulatot. (27-24) White kettőből csak egy büntetőt tudott értékesíteni a következő támadásnál, Pajor Dávid azonban csont nélkül vágta be a hármast, a negyed közepén átvettük a vezetést. (27-29) Az időkérés után gyors szolnoki kosár következett, Woods azonban hamar válaszolt erre a túloldalon. A hangulatra és a mérkőzés iramára nem lehetett panasz a folytatásban sem, fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó percekhez közeledve azonban egy rövidzárlat után átvette a mérkőzés irányítását a Szolnok, időt kért Csirke Ferenc. Végül Dorogi Geri kettesével ért véget az első félidő. (34-33)

Lukács triplájával indult a második félidő, Wrigth Jr. dobása lecsorgott a túloldalon, Pallai viszont keményen tört be, erre Kovács már tudott válaszolni egy kinti dobással, majd Wright Jr. is betalált. Lukács Norbert szinte milliméterre pontosan ugyanarról a helyről vágott be egy trojkát, ami után Dorogi volt eredményes. Kemény, fizikális harc folyt a pályán, White duplájával egálra módosult az eredmény. (42-42) Lukács zsinórban a harmadik hármasát „rámolta be”, a Szolnok fiatal játékosa elképesztő formában volt a szezonnyitón. Teljesen leblokkoltunk, két „ajtó-ablak” ziccert is kihagytunk, amit az Olaj kegyetlenül megbüntetett, a 11-4-es rohanásuk után 53-46-os állásnál kértünk ismét időt. A hosszú kosárcsendünket Dorogi hárompontosa törte meg, Woods ziccerével pedig 4 pontra zárkóztunk. (55-51) A negyedet végül 57-52-es állással zártuk.

Pajor Dávid szenzációs gólpassza után Wright Jr. helyezte a játékszert a gyűrűbe, majd Dorogi kétszer is eredményes volt, ezzel átvettük a vezetést. Nem sokáig örülhettünk, Clay és Eads pontjaival ismét a Szolnoknál volt az előny. (62-58) Elkaptuk a fonalat, 5 perccel a végső dudaszó előtt ismét át tudtuk venni a vezetést, de a Szolnok nem sokáig hagyta ezt, izgalmas végjátékra készülhettek a szurkolók. Sokat hibáztunk a folytatásban, a hazaiak jobban összpontosítottak, az utolsó két percre Pallai triplája után már 9 pontos hátránnyal fordultunk. (73-64) Az időkérésünk után Kovács Ákos szerzett három nagyon fontos pontot, de ez már nem segített rajtunk, a Szolnok nyerte a szezonnyitót.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%