Hatalmas győzelem Sopronban

2020.11.02, 11:22 Kosárlabda
Az egész csapat odatette magát!

Alapszakasz – IX. forduló
Sopron KC – Atomerőmű SE
76 – 82
(21-19, 18-21, 19-20, 18-22)

Sopron: Supola 4/3, Thompson 12/6, Sitku -, Jogela 19/6, Wideman 17
Csere: Jackson 13/9, Popadics -, Borisov 11/3, Werner -, Csendes -,

ASE: Capers 15/6, Shepard 22, Valerio-Bodon 5, Eilingsfeld 5, Jackson 27/6
Csere: Kis 3/3, Verasztó 5/3, Velkey -, Pajor -,

 

A kilencedik fordulóban a hűség városába látogattunk el, ahova továbbra is hiányos kerettel érkeztünk. Supola triplája indította a találkozót, majd Kevin Capers adta el a labdát, amiből szerencsénkre kosár nem született. Justin hármasa, majd két gyorsindításunk után átvettük a vezetést. (4-7) Fizikálisan kezdett az SKC, egy pillanatra sem lélegezhettünk fel, a pontatlan dobásainkra rendre reagáltak a hazaiak a másik oldalon. A negyed vége előtt 2 és fél perccel Thompson faulttal együtt értékesített egy hárompontost a hazaiaknak, nálunk azonban nem jöttek a kinti dobások, 1/4 es triplamutatóval álltunk. Egy újabb eladott labda után Borisov értékesített két pontot, ekkor kért először időt Dzunic mester. (18-14) Az időkérést követően egy gyors kosarat dobott Shepard, erre azonban igen hamar érkezett a válasz Borisov személyében egy triplával. Jackson küzdött hatalmasat a palánk alatt az utolsó percben, így az ő dupla plusz egy pontjával 21-19-re zártuk az első etapot.

Remek támadással indítottuk a második tíz percet, Eilingsfeld János egy betörés után zsákolt hatalmasat, majd Winston Shepard és Verasztó Péter is betalált, így az első másfél perc 0-7 volt a javunkra. (21-26) Felpörögtek az események, mindkét csapat rákapcsolt és sorra érkeztek az értékes pontok. Kis Raul neve mellé is feljegyezhettünk egy hárompontost, miután Velkey János szerezte meg a támadólepattanót és osztotta ki az asszisztot Raulnak. Parázs hangulat alakult ki a Novomatic Arénában, a fizikális játékban Kevin Capers megszerezte a harmadik személyi hibáját, így őt jegelte Dzunic mester a negyed hátralevő részében, ráadásul pillanatok alatt fordítottak Supoláék. A félidő vége előtt azonban sikerült fordítanunk, így az állás 39-40 volt. Az első húsz percben 46.95-kal értékesítettük a pontokat, a lepattanócsatát 22-21-re nyertük meg, azonban a vonalon túlról pontosabban dobott az SKC.

Keményen indult a második félidő is, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed felére azonban egy leheletnyi előnyhöz tudott jutni az SKC, ekkor kértünk ismét időt. (50-46) Remekül próbálta megakadályozni a gyorsindításainkat a hazai gárda, egyik soproni büntetőnél sem álltak oda a körte vonalára, inkább négyen zártak vissza a félpályánál indulni készülő játékosunkra. Két és fél perccel a harmadik negyed vége előtt Justin Jackson blokkolt egy hatalmasat, majd a másik oldalon a triplavonalnál kapta meg a labdát, a lehetőséget ki is használta, ezzel Jackson már 17 pontnál járt. (52-55) Az utolsó percen belül jártunk, amikor a vendégek frissen igazolt játékosa Antino Jackson értékesített egy triplát a sarokból, amire Verasztó Péter válaszolt a mi oldalunkon, majd ismét Antino Jackson volt eredményes a vonal mögül. Az utolsó felvonásra 58-60-as állással fordultunk.

Tyler Widemann nyitotta az utolsó etapot, folytatódott a kemény küzdelem a pályán, mindkét csapat beleadott mindent, amit csak lehetett. A negyed felénél Kevin beütötte a negyedik faultját is, másodpercekkel később Winston Shepard küzdött hatalmasat a palánk alatt, az ő kosarával sikerült 1 pontra zárkóznunk. (70-69) Az alapvonali bedobást követően Shepard zsákolt egyet, majd a másik oldalon labdát szerzett és egy ziccerrel fejezte be a támadást. Három és fél perccel a végső sípszó előtt átvettük a vezetést. (71-73) Az amerikai légiósunk huszonkettedik pontja volt ez. Capers a lehető legjobbkor érkezett egy sarok hármassal, majd ismét Shepard járult hozzá egy labdaszerzéshez. Nyomás alatt is jól tudtunk játszani, Jackson kapta meg lendületben a labdát és be is húzta a játékszert a gyűrűbe, majd védekezésben is segítette. Csapatot egy blokkolással. Az utolsó percen belül jártunk, Jackson állt a büntetővonalhoz és értékesítette mindkét pontot. (76-82) Végül a mérkőzést remek teljesítménnyel nyertük meg!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%