Hatalmas csaták a Városi Bajnokságban

2015.02.02, 00:30 Kosárlabda
Több szoros küzdelmet is hozott a Városi Bajnokság, következő két fordulója. A Nyenyekek legyőzték a második és harmadik helyezettet is, míg az Old Boys két vereségét kihasználva, az éllovas Face Kingsnek sikerült kicsit meglógnia a tabella élén.  

 

Nyenyekek – Old Boys 58-47

Bár Old Boys kosárral indult a találkozó, a Nyenyekek egy 7-0-s rohammal fordítottak és ezután sem hagyták, hogy ellenfelük utolérje őket. Bár az Old Boys mindent megtett, és többször is sikerült 3-4 pontra megközelítenie riválisát, a Nyenyekek nagyszerűen játszva, mindig meg tudtak újulni, és végül magabiztosan gyűjtötték be a győzelmet.

 


 

Ultra Violák – Vak Baglyok 51-27

Alsóházi rangadóként lehetne jellemezni a két sereghajtó összecsapását, azonban a mérkőzést látva, a rangadó szó igencsak háttérbe került. Az Ultrák már az első negyedben megmutatták, hogy ők bizony nyerni jöttek, és 12 pontos előnyre tettek szert. A Baglyok a folytatásban belehúztak, de miután sikerült faragni a hátrányból a Violák is váltottak és még növelni is tudták előnyüket a félidőre.

A fordulás sem hozott változást. Ugyan a Vak Baglyok játéka is ponterősebb lett, de az Ultra Violák ezt a 10 percet is megnyerték így nyugodtan várhatták a záró etapot. Az utolsó játékrészben aztán végképp eldőlt a mérkőzés, hiszen a Baglyoknak egyetlen pontot sem sikerült szerezniük, így az Ultra Violák győzelmét semmi sem veszélyeztette.

 


 

Old Boys – Face Kings 54-57

Hatalmas rangadóval indult a Városi Bajnokság 12. fordulója. A második helyezett fogadta a listavezetőt, és a végletekig izgalmas összecsapás kerekedett a mérkőzésből.

Az Old Boys kezdett jobban olyannyira, hogy 10 perc után máris 10 ponttal tartott előrébb riválisánál. A második etapban azonban a Face Kings is belehúzott és egy sebtében kivágott 12-2-es rohammal egyenlített is. Innentől szorossá vált a meccs, hol egyik, hol a másik csapat vezetett, és a félidőre végül Kings előnnyel vonultak a felek.

A fordulás után továbbra is a Face-nél maradt az előny, sőt lépésről-lépésre a vendégek növelni is tudták előnyüket. A negyedik negyed derekánál jött el az idő, amikor az Old-os játékosok is rákapcsoltak, és elkezdték ledolgozni hátrányukat, és 45-45-nél utol is érték ellenfelüket. A maradék játékidőben már egyik csapat sem tudta eldönteni a mérkőzést, így a hosszabbításra maradt a döntés.

A ráadásban is folytatódott a nagy küzdelem, és ebből a Face Kings jött ki jobban, akik újabb győzelmükkel egyre biztosabban vezetik a tabellát.

 


 

 

Alibi KC – Ultra Violák 60-29

Az Ultra Violák 10 percig tudták tartani magukat, utána viszont beindult az Alibi és innentől esélyt sem hagyva ellenfelének simán nyerte a mérkőzést.

 


 

 

Puszta 5 City – Zóna-kosár 51-49

A 12. forduló keddi mérkőzése, újabb nagy csatát hozott.

A Puszta 5 City és a Zóna-kosár 40 percen keresztül kiélezett küzdelmet vívott, gyakorlatilag végig fej-fej mellett haladtak. Jól jellemzi a mérkőzést izgalmait, hogy a felek közti legnagyobb különbség a City oldalán 4, míg a Zónásoknál 5 pont volt. A mérkőzés teljes hossza alatt, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, összesen 25 alkalommal változott, hogy éppen ki vezet.

Az utolsó percben aztán egy Csűrös triplára már nem volt válasza a Zóna-kosárnak, így a Puszta 5 City örülhetett a győzelemmel járó két pontnak.

 


 

Judoplasztika – Nyenyekek 57-79

Triplapárbajjal indult a mérkőzés, mindkét oldalon 3-3 sikeres hármassal indítottak, majd az első etap végére a Nyenyekek szereztek 3 pontos előnyt (15-18). A folytatás is ponterős játékot hozott mindkét oldalon, de ez a Nyenyekeknek kedvezett jobban, akik folyamatosan növelve előnyüket, összesen 15 triplát dobva, meglepően könnyen nyerték a rangadót.

 

A mérkőzések statisztikáját megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program menüpont alatt!

 

Tabella:

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%