Hát akkor vágjunk bele!

2016.05.03, 18:52 Kosárlabda
Az idén már kétszer legyőzött Sopronon át vezethet az út az elődöntőbe, ám a feladat nem ígérkezik könnyűnek.

 

Rájátszás, Negyeddöntő - 1. mérkőzés
Atomerőmű SE - Sopron KC
Paks, 2016.05.04. 18:00
V.: Kapitány G., Török R., Praksch P. (Faidt M.)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth Á.

SKC: Laroche - Bán - Tiggs - Taylor - Bavcic

 

Hát, ennek is eljött az ideje, megkezdődik az, amiért egész évben küzdöttek  csapatok, az utolsó menet, melynek bő egy hónapja alatt eldől, mely gárda dicsőül meg idén, ki zsákolja be a bajnoki aranyat. Az idei szezonban különösen "véres csatára" számíthatunk, emberemlékezet óta nem volt ennyire kiegyensúlyozott a bajnokság, ennyire sok egyforma csapat, melyek közül bárki behúzhatja a bajnoki címet.

Igen, a bárkibe mi is beletartozunk, mert hát azt még a legelvetemültebb ellendrukkerek is elismerik, hogy bizony a keretünk igencsak bő, és úgy egészében véve pofás. Persze problémánk nem is az egyéni képességek terén akadt idén, hanem inkább az egység tekintetében küzdöttünk kihívásokkal. Pedig mi mindenre képes ez a gárda, ha odateszi magát! Láttuk ez a Szolnok elleni háromszoros hosszabbításban megnyert meccsen, a ZTE elleni parádé alkalmával, vagy az alapszakasz utolsó előtti hazai meccsén, a Sopron ellen a sírból visszahozott mérkőzésen, mikor félidőben egy lyukas garast nem adtak volna a győzelmünkért.

De ezek a srácok nem adták fel és űzték, hajtották az ellent, bármilyen reménytelen is volt a helyzet. Mert ezek a fiúk igenis képesek odatenni magukat, és megmutatni, hogy igazi harcosok, akik előtt nincs legyőzhetetlen akadály, vagy lehetetlen feladat.

Ebben a bajnokságban már mindenkit legyőztünk legalább egyszer. A rájátszásba jutott csapatok közül pedig mindenkit legalább kétszer. Ezek után nem lehet kérdés, hogy alkalmas-e ez a keret arra, hogy elverekedje magát a döntőig, mert a válasz igen.

És ez semmi máson nem múlik, mint hiten és egymásba vetett bizalmon. A keretet rutinos, sok csatát megélt játékosok alkotják, akiknek nem kell elmagyarázni, hogy miről is szól a kosárlabda, vagy hogy milyen támadás elleni mit kell védekezni. Itt a rájátszásban főként a mentális kondíción múlik a siker. Amely gárda fejben leginkább összeszedett, amely leginkább túl tud lépni az egyéni problémákon és csapatként funkcionálni, annak van a legnagyobb esélye a sikerre.

Láttunk már ilyen csapatokat piros-kékben, nem is egy alkalommal. Nagy elődök nyomdokain járnak napjaink paksi játékosai, olyanokén, akik anno dicsőséget hoztak a városnak. Merítsünk hát erőt a múltból, álljunk oda és mutassuk meg, hogy mire vagyunk képesek, ha igazán akarjuk azt a sikert!

Gyerünk fiúk, Hajrá ASE!

 

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Az eddigi hazai szereplésünkhöz méltóan szeretnénk játszani. A play-offban a pályahátrányban lévő csapat a párharc elején mindig megpróbál váratlant húzni, és ez által elvenni a pályaelőnyt. Úgy gondolom, hogy a Sopron éppen ezért kezdeményezni fog majd az első mérkőzésen. Nagyon oda kell figyelnünk, és nem szabad abba a hibába esnünk, mint a második alapszakaszbeli találkozónkon ellenük, ahol sikerült egy hatalmas hátrányt összeszednünk a félidőre. Ebben a szakaszban az eddiginél is magasabb szinten kell játszanunk ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, főleg védekezésben kell minőségit nyújtani. Az elmúlt másfél hetet intenzív edzésekkel töltöttük, úgy érzem, hogy meg van a kellő motiváltságuk a játékosoknak. Szerencsére senki sem sérült, teljes kerettel készülünk.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: Annak ellenére, hogy kétszer kikaptunk a Pakstól az idei szezonban, egyáltalán nem gondolom azt, hogy lefutott lenne a párharc. Sőt, egyértelműen szeretnénk meglepetést okozni. Ehhez az kell, hogy kevesebb hibával játszunk, legyen egy stabil védekezésünk, és támadásban türelmesnek kell lennünk. A rájátszásban már nem fordulhat elő az velünk, hogy egy mérkőzésen belül hullámzó teljesítményt nyújtsunk. Amelyik együttes kevesebbet hibázik, az fog továbbjutni. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nyernünk kell idegenben, ami nehéz feladat lesz, de egyáltalán nem tartom lehetetlennek. Bízom benne, hogy mindenki úgy fog felmenni a pályára, hogy átérzi a találkozó súlyát. Mindkét csapatban sok olyan rutinos játékos van, akik már átéltek jó néhány play-off mérkőzést, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy mire fog menni a két keret egymás ellen. Tóth Gergő még nincs 100 %-os állapotban, de az előző mérkőzésekhez hasonlóan holnap is pályára fog lépni.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%