Harcos csapatot szeretne a pályán látni a szakvezetés

2016.10.06, 19:25 Kosárlabda
Megtartotta évadnyitó szurkolói ankétját a csapat, melyet egy nyílt edzéssel is összekötöttünk. Jan Pavlik és Gediminas Petrauskas beszámoltak a célokról, a szurkolók pedig kifejtették az állandóság és a hosszútávú koncepció iránti igényüket.

 

Ami az edzést illeti, egy a litván mesterünk vezetése alatt már-már szokásosnak számító, jó iramú és sok feladattal, illetve egymás elleni játékkal tarkított másfél órát láthattak azok, aki kilátogattak a Gesztenyés úti Sportcsarnokba. Az edzés jó hangulatban telt, a csapat néhány sörre is megvendégelte a szurkolókat. Az edzést az ankét követte, ahol előbb nyáron kinevezett szakosztályvezetőnk, Jan Pavlik számolt be a holtidény történéseiről, illetve az előttünk álló szezonra kitűzött céljainkról. Ez utóbbiak tekintetében elmondta, hogy mivel fiatal csapatról van szó, nagyon sok türelemre lesz szükség irányukba, így egyelőre nem is fogalmazna meg konkrét elvárásokat, már ami a helyezést illeti. Azt azonban elvárja és hisz is benne, hogy harcos, jó szellemiségű, egymásért küzdő játékosaink lesznek az idén, akik mindent meg fognak tenni, hogy kiérdemeljék a szurkolók szeretetét és támogatását.

Őt vezetőedzőnk követte, aki hasonkóképp nyilatkozott. Beszámolt az előszezon meccsiről, arról, hogy sok csapattal játszva nagyjából fel tudtuk mérni az ellenfelek erősségét, és egyelőre csak egy dolog tűnik biztosnak a szezonnal kapcsolatosan: rengeteg munkára és kitartásra lesz még szükségünk, ha eredményt akarunk elérni. Eredményről meglátása szerint egyébként felesleges beszélni, hiszen ha egy csapat ezzel foglalkozik, akkor nem tud igazán hatékonyan készülni a feladatokra, így majd az idény alakulása során kiderül, mire is lehetünk képesek. Edzőnkkel kapcsolatosan egyébként elmondta Jan Pavlik, hogy nagyon tetszik neki ahogy dolgozik, és ha minden jól alakul és a felek kölcsönösen elégedettek lesznek,  úgy szeretne már idő előtt tárgyalni vele év végén lejáró szerződése meghosszabbításáról.

Új játékosaink egyébként elmondták, hogy jól érzik magukat Pakson, mindenki nagyon barátságos velük. Komolyabb sérülések nem nehezítik a csapat dolgát, Samenas is maga mögött hagyta a hátfájását, egyedül az utoljára igazolt P.J. Hill érzi még áprilisi Achilles-sérülése utóhatásait, főként a fizikai lemaradás terén. Nincs könnyű dolga, de elmondása szerint napról-napra jobb állapotban van.

Végezetül a szurkolók is elmondták véleményüket a csapatról, mely egybecsengett az addig elhangzottakkal: a korábbi évektől eltérően ezúttal egy szimpatikus, hajtós, sztárallűröktől mentes gárda látszik kibontakozni, mely az előszezon mérkőzésein látott stílusával és küzdőszellemével sok kellemes percet szerezhet az idén. Többen felszólaltak abbéli igényük mellett, hogy örülnének, ha a klub hosszú távra tervezve és az állandóságot szem előtt tartva építkezne, ami megkönnyítené a szakmai munkát. Jan Pavlik ezzel egyetértve hangsúlyozta, hogy idén igyekszünk komolyabb szerepet és több percet juttatni a fiataloknak, közülük is kiemelte az előszezon során biztató dolgokat mutató Gulyás Milánt és Kalmár Viktort, akik helyi srácokként komolyabb érdeklődésre tarthatnak számot a közönség részéről. A klub hosszú távú célja, hogy minél több helyi fiatal kapjon lehetőséget a az első csapatnál, megmutatva hogy a kemény munka kifizetődik.

Az ankét ezzel nagyjából véget is ért, a szezon azonban csak most kezdődik. Rajt vasárnap Sopronban, hát mindent bele srácok!

Hajrá ASE!

{gallery}2016_10_06_anket{/gallery}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%