Hajszálon múlt a siker

2022.03.29, 09:38 Kosárlabda
Vereséggel zártuk az alapszakaszt.

Pécsi-VSK Veolia – Atomerőmű SE
69 – 67
(28-18, 18-16, 9-16, 14-17)

 

Kovács Ákos első dobása lecsorgott a gyűrűről, a másik oldalon Ivosev 2+1-es akciója viszont jó volt. Csapatunk első pontjait Mislav Brzoja szerezte két büntetőből, erre ismét Ivosev válaszolt, majd Brzoja kettese is jó volt. Keményen indult a találkozó. Az Ivosev-Brzoja sorozatot Kovács Ákos törte meg, de hamar jött erre is a válasz a másik oldalon Goldring jóvoltából. Agresszívabban kezdett el kosárlabdázni a hazai együttes, Haynes kosara után 18-11-es állásnál kért először időt Schmidt Béla. Frank Áron triplája törte meg a kosárcsendünket, majd Shaquille Keith is eredményes volt egy gyorsindítást követően. A PVSK időkérése után folytatódott a fizikális harc a pályán, Haynes és Donaldson triplája után már 10 pont volt a Pécs előnye. (28-18)

Baranyai triplával indult a második negyed, majd Haynes 2+1-es akciója is jó volt. 15-2-vel indult a második etap, a PVSK elképesztő erőben volt, küzdöttek-hajtottak. A negyed közepénél felébredtünk, feljavult a védekezésünk és az offenzíváink is eredményesebbek voltak. Végül a félidőre 46-34-es állással mehettünk.

Donaldson és Brkic nyitották a harmadik 10 percet, Mislav Brzoja tudott először válaszolni a kosarakra, majd Shaquille Keith is eredményes volt. Nagyobb lendülettel játszottunk a szünet után, Keith betörése után 8 pontra zárkóztunk, majd Martynas Pacevicius zsákolása és Keith triplája után újabb öt pont került a csapatunk mellé. Visszajöttünk a meccsbe, a hazai gárdát 10 ponton belül tudtuk tartani a harmadik felvonásban. (55-50)

„Mindent bele”, zúgott a szurkolóktól és a negyed elején bele is adtunk mindent, a hátrányunkat mindösszesen 1 pontra dolgoztunk le, ekkor Ivosev kettese azonban jó volt. Brkic a negyed felénél kipontozódott, helyére Bíró Olivér érkezett. Két perceel a végső sípszó előtt két pontos pécsi vezetésnél mi hozhattuk fel a játékszert, ami Kovács Ákos kezébe került, a csapatkapitányunk középtávolija jó volt, kiegyenlítettünk. (63-63) Idegörlő percek következtek, jókor ütöttük be a faultokat, Eilinsgfeld triplájával ismét 1 pontra zárkóztunk fel, az utolsó támadásunknál Ken Brownt nem faultolták le, kikaptunk az alapszakasz utolsó mérkőzésén.

Köszönjük a paksi szurkolóknak, hogy eljöttek és bíztatták a csapatot!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%