Győzni kell, ha versenyben akarunk maradni

2016.03.11, 20:15 Kosárlabda
A Nyíregyháza otthonában sem lesz könnyű dolgunk, de ha nem akarunk lemaradni a vetélytársaktól, be kell gyűjtenünk a két pontot a szokásosnál korábban, 16:30-kor kezdődő mérkőzésen.

 

NB1 - Alapszakasz, 24. forduló
MARSO Nyíregyháza - Atomerőmű SE
Nyíregyháza, 2016.03.12. 16:30
V.: Kapitány G., Söjtöry T., Praksch P. (dr. Páli K.)

Várható kezdőcsapatok
NYKK: Savic - Unruh - Miller -  Ware - Kriztanovic.

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Fehérváron nem jött össze a győzelem, bár igencsak közel álltunk hozzá, végül a hazaiak örülhettek. Csüggedni azonban nincs idő, máris itt az újabb feladat, mégpedig a Nyíregyháza idegenbeli legyőzés. Mint ismert, a középszakaszba minden eredményüket viszik a csapatok, így minden egye siker kiemelt jelentőséggel bír a minél előkelőbb rájátszás pozícióért vívott harcban. A papírforma sima atomos győzelmet ígér, azonban mint egyik sikert, ezt sem adják majd ingyen, végig koncentrálni kell, ha nem akarjuk lógó orral megtenni a hosszú utat hazafelé Nyíregyházáról A kezdésre külön oda kell figyelni, azt valahogy nem tudjuk elkapni mostanában, de alapvetően ha olyan szellemben kosarazunk, mint tettük azt az Alba otthonában, nem lehet gond.

Az odavágón természetesen paksi siker született, mégpedig 86-70-arányú, melynek legfőbb letéteményese a Barnies - Watkins duó volt, akik együtt 45 pontot és 25 pattanót tettek a közösbe:

{youtube}XedAMTJMyCg|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Sitku Ernő , a Nyíregyháza szakmai igazgatója: Remélem, hogy a srácokat motiválni fogja, hogy az egyik bajnokesélyes érkezik hozzánk. Minden erőnket be kell vetni ahhoz, hogy jó eredményt érhessünk el. Nekünk elsősorban a saját dolgainkkal kell foglalkoznunk. Az lenne a legfontosabb, hogy higgadtan tudjunk kosárlabdázni, a saját támadójátékunkat tudjuk kontrollálni. Amikor ezek nem sikerülnek, akkor kerülünk mindig gondba. Akkor nem tudjuk azt a játékot játszani, amit szeretnénk. Csapatként kell fellépnünk, és bátran, egymásnak passzolva kell játszanunk. Nem jó, ha felünk lepasszolni a labdát, és „rásül” egy-egy emberre a labda, mert akkor csak erőlködünk. Bus Iván gerince továbbra sincs tökéletes állapotban, de vállalni fogja a játékot.

Schmidt Béla: Természetesen győzni utazunk Nyíregyházára, de óva inteném a csapatomat attól, hogy egy nagyon könnyű mérkőzésre számítson. Ősszel is egy elég kemény meccsen sikerült legyűrnünk őket. Hazai pályán jó pár csapatot megtréfáltak már, a Körmend is nagy gondban volt sokáig. Négy-öt légiósuk van, jó dobóerővel rendelkeznek. A védekezésben fontos lesz a kulcsembereket semlegesítenünk. Úgy gondolom, hogy mi vagyunk az esélyesek, és szeretnénk is élni vele. Úgy megyünk Nyíregyházára, hogy javítsunk a heti mérlegünkön. Mindenki egészséges.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%