Győzelemmel tért vissza Dzunic

2019.03.04, 08:50 Kosárlabda
A második félidőben rákapcsoltunk.

NB I. – Alapszakasz – 20. forduló
Atomerőmű SE – Sopron KC
105 - 85
(17-20, 24-18, 27-22, 37-25)
Paks, 2019.03.02.

ASE: Kovács Á. 14/3, Norfleet 8/6, Faust 23/12, Eilingsfeld 13, Jevtovic 9.
Csere: Williams 4, Henton 27/18, Ruják 4, Horváth K. -, Medve 3

SOPRON: Warner 28/3, Lemar 12, Takács 4/3, Wiggins 8, Gordon 18.
Csere: Fuller 6/3, Molnár M. -, Supola 9, Dénes -

A bajnokság 20. fordulójában a Sopron KC csapatát fogadtuk az ASE Csarnokban. Dzunic Bransilav első tétmérkőzése volt ez a csapattal, miután Jan Pavlík ideiglenes vezetőedzőtől átvette a stafétabotot. Jó iramban kezdték a mérkőzést a vendégek, Warner, Lemar és Wiggins is remekül kezdték az elős 10 percet. Kovács Ákos és Norfleet kosaraival viszonylag közel tudtuk tartani magunkat a magabiztosan és gyorsan játszó soproniakhoz. A hosszú kosárcsendünket LaDontae törte meg egy triplával: 4 pontra sikerült felzárkóznunk. Ez a negyed egyértelműen Sabáli Balázs gárdájának kedvezett, 17-20-as hátránnyal kezdtük meg az első pihenőt.

A második etap elején sem találtuk az iramot, szervezetlen és pontatlan volt a játékunk, amit a Sopron sorra büntetett meg sikeres kosarakkal. Végül a negyed 7. percében felébredtünk: Faust triplájával kiegyenlítettünk, majd szintén Faust és Jevtovic kosaraival átvettük a vezetést. Végül 41-38-as vezetéssel mehettünk a félidőre.

A szünet után folytatódott a döcögős játék mindkét oldalon, eladott labdák, kihagyott helyzetek és faultok voltak az első pár perc slágerei. A negyed felénél Kovács Ákos percei következtek, Kacsa remek teljesítménye segítette a csapatot az előnyünk megtartásához, majd később növeléséhez. 62-56-os állásnál kért időt Sabáli mester. A 8. percben elkaptuk a fonalat, Nikola Jevtovic vette a hátára a csapatot, így a mérkőzésen először 9 ponttal léptünk meg.

A negyedik negyed ismét vitatott játékvezetői döntéssel kezdődött, ami után Eilinsfeld Jánosnak íteltek meg egy sportszerűtlent. Kőkeményen rákapcsoltunk a folytatásban, Medve Máték és Faust is remekelt, így 2 perc elteltével már 13 ponttal vezettünk. Észrevehetően kezdett fáradni a Sopron, Dzunic mester folyamatos rotálása meghozta az eredményt és fizikálisan is átvettük az uralmat. A mérkőzés utolsó percei egyértelműen rólunk szóltak, szervezett támadásaink, jó dobóteljesítményünk és küzdeni akarásunk volt, így 20 pontos vezetéssel kanyarodtunk az utolsó percre. Végül tartani tudtuk az előnyünket és 20 pontos győzelmet arattunk a csarnokban. Dzunic mester győzelemmel tért vissza az Atomvárosba.

 

Sabáli Balázs: Gratulálok a Paksnak. Az első félidőben elég sokáig tudtuk magunkat tartani ahhoz, amit megbeszéltünk, így az ASE nem tudta azt a játékot játszani, amit a második félidőben. Jól védekezett a Paks, a második félidőben pedig olyan eladott labdáink és dobásmegválasztásaink voltak, ami nem elfogadható. Bízom benne, hogy ezeken fogunk tudni változtatni.

Dzunic Branislav: Boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a meccset, szükségünk volt erre a sikerre. Nagy energiával és sok hibával játszottunk, főleg védekezésben, de remélem ezeket a hibákat ki fogjuk javítani az elkövetkezendő időszakban.

Angelo Warner: Azt gondolom, hogy a hazai csapat jobban tudta tartani a taktikát, én, mint irányító nem tudtam tökéletesen összerakni a csapatot, de bízom benne, hogy a továbbiakban működni fog a dolog.

Ruják András: Amit mi elterveztünk az részben sikerült, rövidebb rotációval játszottunk ezzel nagyobb nyomást tudtunk tenni a Sopronra. Ezen a 86 ponton tudunk még faragni, nyilván még szoknunk kell ezt a stílust, de ha így játszunk, mint a második félidőben akkor úgy gondolom, hogy ez lesz a jó irány.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%