Győzelemmel kezdtük a szezont!

2019.09.28, 22:40 Kosárlabda
Megizzasztott minket a KTE.

NB I. – Alapszakasz – I. Forduló
Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt
90 - 84
(27-20, 21-25, 20-21, 22-18)
Paks, 2019.09.28.

ASE:Kovács 9/6, Evans 15/6, Harris 22/12, Coleman 14/3, Lóránt 14.
Csere: Faust 12/3, Szalai -, Porter 4, Kis -.

KTE: Wittmann 23/9, Vukcsevics -, Djeraszimovics 20/6, Djuraszovics 20/6, Karahodzsics 8.
Csere: Thomas 8, Molnár -, Révész 5

 

Lóránt Péter kosarával kezdtük meg a 2019/20-as szezont, miután a másik oldalon Djurasovic értékesített egy sikeres kétpontost. Jó lendülettel kezdtük a találkozót, a következő támadásnál Shannon Evans vette észre időben Colemant, aki óriásit zsákolt. Feléledt Forray Gábor csapata is, kinntről és a festékből is eredményesen dobtak a vendégek, olyannyira, hogy az első negyed felénél átvették a vezetést egy gyorsindításból szerzett kosárral. (11-13) Az újult erővel érkező Nick Faust nem sokkal a becserélése után már meg is szerezte az első pontjait, Nick remek teljesítményt nyújtott az első negyedben. A mi perceink következtek, 16-4-es rohamot mértünk a KTE-re, ezzel jócskán átvettük a vezetést, végül 27-20-as állással zártuk az első etapot.

A második negyed elején sikerült felzárkóznia a lila-fehéreknek, többek között Derasimovic kiemelkedő teljesítményének köszönhetően, de pár perc elteltével ismét erőre kaptunk és több, mint 10 pontos előnyre tettünk szert. A negyed végére ismét jól szervezték a támadásokat Wittmannék, olyannyira, hogy 3 pontra zárkóztak fel. Hidegzuhanykét ért minket ez a roham, így talán pont „jókor” kezdhettük meg a félidei pihenőt. (48-45)

Kihagyott kecskeméti triplával indultunk neki a második félidőnek, ami után Shannon volt eredményes a másik palánknál, azonban 4 perc elteltével átvette a vezetést a KTE, Djurasovic jóvoltából. Szorossá vált a mérkőzés és mi elkezdtünk kapkodni, ezt a vendégek ki tudták használni, Wittmann hárompontosával újra átvették a vezetést. (61-64) Dzunic mester időkérése után látszólag feljavult a játékunk, újra a pályán volt Nick Faust, aki lendületes játékával új erőt adott a csapatnak. Végül a harmadik etapot 68-66-os eredménnyel zártuk.

A negyedik negyed első pár percében az összkép nem változott: a vendégek kemény védekezésére és eredményes támadásaira nem találtuk az ellenszert, de 7 perccel a lefújás előtt egy labdaszerzést követően Shannon Evans Jeremy Harrishez passzolta a játékszert, aki a hárompontos vonaláról csont nélkül vágta be a triplát. Ez ismét lendületet adott a csapatnak, pár másodperccel később ismét Harris volt eredményes a vonalon túlról. Úgy tűnt, hogy kikeveredtünk a hullámvölgyből, azonban a mérkőzés kezdett kicsúszni a bírók kezei közül, egyre kevesebb sportszerű megmozdulása volt a vendég gárdának. Mindössze 4 pontos előnnyel kezdtük meg az utolsó két percet, amikor Kovács Ákos jelentkezett be egy triplára. Felforrósodott hangulatban ért véget az idei szezon első mérkőzése, végül 90-84-re nyertünk a KTE ellen.

 

Révész Ádám: Gratulálok a Paksnak, szerintem nagyon jó csapatuk lesz idén. Tudtuk, hogy vannak náluk sérültek, de igazából mi ezzel nem foglalkoztunk, szerettünk volna meglepetést okozni az első fordulóban. Megtettünk mindent, csapatként játszottunk, volt három kimagasló teljesítmény, de mindenki beletette azt, amit bele tudott. Ha ezen az úton megyünk tovább, akkor ez egy sikeres szezon lehet, szerintem erre a meccsre lehet alapozni.

Jeremy Harris: Nagyon jó mérkőzés volt, a csapattársaim remekül találtak meg labdákkal, amikből kosarakat tudtam szerezni.

Forray Gábor: Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertek, de gratulálok a csapatomnak és a szurkolóknak is, hiszen tudjuk, hogy a Paks az ország egyik legjobb csapata és komoly céljaik vannak. Próbáltunk meglepetést okozni, tisztességesen felkészültünk és tulajdonképpen végig partiban voltunk az Atomerőművel. Nem rég új játékos érkezett hozzánk és ő még nincs kellőképpen felkészülve, ezért sok labdát úgy adtunk el, hogy a játékosok nem értették meg egymást, ezekből rendre kosarakat is kaptunk. Sokat kell még dolgoznunk, hiszen nekünk akkor van esélyünk ilyen csapatokkal nyílt mérkőzést játszani, ha az összes játékos együtt dolgozik.

Branislav Dzunic: Gratulálok a csapatomnak és a Kecskemétnek is. Mindig hasonló mérkőzést játszunk a Kecskeméttel, végig kiélezett volt az összecsapás. Sok hibával játszottunk és többször közel volt a KTE ahhoz, hogy nyerjenek.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%