Győzelemmel kezdtük a 2024-es évet!

2024.01.09, 09:08 Kosárlabda
Szinte végig vezetve győztük le a Körmendet.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport - XV. forduló
Egis Körmend - Atomerőmű SE
92 - 100
(21-26, 27-30, 21-20, 23-24)

Egis Körmend: Takács K. 5, Morgan 23/9, Djogo 19/3, Tolbert 16, Sylla 5
Csere: Durázi 6, Schmera -, Ferencz 16/3, Kiss M. 2

Atomerőmű SE: Ihring 28/12, White 20/6, Géringer -, Nicholson 24/3, Wright 3
Csere: Kovács Ák. 11, Kucsora -, Dorogi -, Sövegjártó 3/3, Kékesi 1, Wooten 10

A feldobás után a Körmend vezethette az első akciót, ami Sage Tolbert zsákolásával zárult. Ezután White hagyott ki egy triplát, majd Nicholson osztott ki egy nagy blokkot. Végül pedig Ihring dobott egy könnyű ziccert. Morgan ziccerére White valaszolt, majd pedig egy jó védekezés következett a mieinktől. Ezek után sok eladott labda születtet, végül a körmendiek törték meg a csendet egy kosárral. Nicola Djogo dobott be egy triplát, amire Nicholsonnak sajnos nem sikerült válaszolnia a másik oldalon. White dobott be egy extra ziccert, amire utana Tolbert reagált egy bezsákolt alley-uppal. Wooten lépett pályára és rögtön ki is osztott egy nagy blokkot. A következő támadásból Morgan dobott egy kosarat, majd Wooten zsákolt egy hatalmasat. Felváltva estek a kosarak, a remek hangulatú mérkőzésen a szurkolóknak köszönhetően. Kovács Ákos tört be a festekbe és szerzett kosarat, ami után jött a körmendi időkérés. (18-21) Az időkérés utan Tolbert húzott be egy újabb löb labdát, majd Wooten harcolt ki faultot a másik oldalon. A negyed végét Nicholson triplája jelentette. (21-26)

A második negyedet Wooten nyitotta egy ziccerrel, amire Morgan egy triplával reagált. Egy remek védekezés utan sajnos nem éltünk a lehetőséggel. A másik oldalon pedig Morgan büntett, de rögtön válaszolt is rá Wright egy floterrel. Durázi 2+1-vel zarkozott a Körmend, de Ákos valaszolt is ra egy újabb szép ziccerrel. Kucsora betörését egy szép passz és Nicholson ziccere követte. A másik oldalon viszont Ferencz Csaba reagált egy újabb 2+1-el. Krasovec vezetőedzőnk időt is kért. (32-36)
Kacsa tört be és ismét szerzett egy kosarat, valamint a büntetőt is értékesítette. Djogo dobott be egy dudaszós középtávolit. Ezzel pedig továbbra se akartak leszakadni a hazaiak. Nicholson egy alapvonali löb labdát pöcizett be faulttal együtt, ezt pedig egy jó védekezés követte. Nicholson harcolt ki egy újabb faultot Durázin, ezzel elérve, hogy megszerezze a harmadik hibáját. A következő percben mind a két csapat sok hibával játszott, pontatlan dobások és eladott labdák voltak lathatóak. Ihring kosara után pedig jött az újabb hazai időkérés. (38-44) Tolbert maradt üresen és zsákolt megint, amire Ihring reagált egy duplával. Morgan kapott egy támadóhibát, amit a videózás után sportszerűtlenre módosítottak. Dorogi védekezett jól, de Morgan így is bedobott egy hárompontost. Sylla egy 2+1-el szerezte meg első pontjait. Majd Sövegjártó Ábel tette ugyanezt egy triplával. Nicholson faultja utan újból időtkértünk. (46-53) Morgan értékesítette mind a kettő büntetőjét, de erre is volt még válaszunk, mivel Mario Ihring dobott be egy dudaszós triplát! (48-56)

A harmadik negyedet a Körmend kezdhette viszont kosarat nem sikerült szerezniük, mert Wooten labdátszerzett. Az ellentámadásunk sem járt sikerrel, de a másik oldalon Ferencz Csaba dobott egy triplát. Pár bedobott büntető után akcióból is kosarat szereztünk Maliek White révén. Több jó védekezés után White is elkönyvelt egy blokkot a neve mellett. Ezek White percei voltak, mivel egy újabb kosarat szerzett ziccerből. Hosszú idő utan akcióból is betalált a Körmend Morgannek köszenhetően. Viszont White folytatta a pont gyártást egy bedobott triplával. A következő időszakban felváltva estek a kosarak, a különbség tehát nem ingadozott. A Körmend egy 6-0-ás rohammal folytatta a mérkőzést, így csapatunk időt kért. (65-69) A nagyon-nagyon hosszú gólcsendünket White törte meg egy távoli triplával, amit utána egy jó csapatvédekezés követett. Az elmúlt percekben büntetőkből születtek a kosarak, ezt Wooten szakította meg egy duplával, ami pedig a negyed utolsó kosarának is bizonyult. (69-76)

Az utolsó játékrész Kacsa középtávolijával indult. Ihring is beköszönt egy nagyon távoli triplával, majd Takács Kristóf dobott egy ziccert. Ihring folytatta a pontgyártást egy duplával. Erre reagálva a körmendi csapat időt is kért. (71-83) Ihring dobott egy újabb nagyon távoli triplát, a másik oldalon pedig Sylla zsákolt egyet. Néhany kihagyott dobás után Nicholson értekesített 2 büntetőt. Djogo válaszul egy 2+1-es akciót mutatott fel. Utána pedig egy újabb duplát értekesített. Aztán pedig Morgan dobott be egy triplát. Ezzel egy 8-0-ás rohamot produkált a Körmend. Sebastijan Krasovec ki is kérte a harmadik időkérését a második félidőben. (81-88) White tört be és harcolt ki egy faultot Syllan, ami neki az ötödik hibáját jelentette. Ihring szólózott egy szépet, viszont a másik oldalon Djogo egy újabb 2+1-et értékesített. Mario Ihring viszont nem hagyta szó nélkül és bedobott egy újabb fantasztikus triplát! Érkezett is a körmend időkérése! (84-95) Ami után egy 6-0-ás rohamot produkáltak, amit White büntetője tört meg. 33 másodperccel a vége előtt kikérte az utolsó időkérését a Körmend. (90-96) Tolbert zsákolt egyet, majd Nicholson ertékesítette a 2 büntetőjét. Nicholson újboli 2 büntetőjevel, pedig véget is ért a mérkőzés! (92-100)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%