Gulyás Róbert az új szakosztályelnök

2021.11.18, 14:50 Kosárlabda
Az ASE vezetősége Tóth János lemondása után Gulyás Róbertet nevezte ki a kosárlabda szakosztály élére.

Az ASE vezetősége Tóth János lemondása után Gulyás Róbertet nevezte ki a kosárlabda szakosztály élére. A leendő szakosztályelnök 2010-ben fejezte be profi pályafutását, 1990-től 1999-ig és 2007-től 2010-ig az Atomerőmű SE játékosa volt, ahonnan az ezredforduló előtt az európai elit klubok felé vette az irányt. A francia Pau Orthez, Chalon és ASVEL, az orosz Dinamo Moszkva, a görög Olympiakos és Panellinios, a török Ulker, a spanyol Malaga és az ukrán Mariupol együtteseiben is szerepelt.

Magyar bajnok és kupagyőztes volt az ASE-val, török bajnok az Ülkerrel, ukrán bajnok és Európa-kupa döntős a Mariupollal, spanyol bajnoki döntős a Málagával, Saporta-kupa finalista a Chalónnal, bekerült az Európa-válogatottba, a címeres mezt pedig 108-szor ölthette magára. Külföldi pályafutása végén visszatért nevelőegyesületéhez, karrierjét piros-kék mezben fejezte be.

Klubunknál korábban szakmai tapasztalatait kamatoztatva centeredzőként, majd utánpótlás szakmai koordinátorként is dolgozott, később az Atomerőmű KSC Szekszárd női csapatának magasembereit edzette.

2019-ben a Basket Le Mag lap rangsorolta azt a 10 európai kosarast, akiknek a legnagyobb befolyásuk volt a francia első osztályra, erre a listára Gulyás Róbert is felkerült.

A szakosztályelnök örült a megkeresésnek:

„Nagyon örültem a megkeresésnek és annak, hogy visszakerülhetek abba a családba, ahol mindig is jól éreztem magam. Nincs könnyű feladatom, magasan van a mérce, hiszen az elmúlt 20 évben a paksi kosárlabdának meghatározó szerepe volt a Magyar bajnokságban. Most kétségkívül nehéz időszak következik a klub életében, remélem, hogy a csapatunk pozitív változáson fog keresztül menni, hiszen a város, a szponzorok és a szurkolók is jó eredményeket várnak. Nagyon bízom abban, hogy képesek leszünk elérni azokat a célokat, amiket most ki kell tűznünk magunk elé.”


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%