Fontos idegenbeli győzelem Nyíregyházán!

2022.10.21, 19:28 Kosárlabda
Eilingsfeld ismét dupla-duplázott.

Tippmix Férfi NB I. A csoport - Alapszakasz – V. forduló
Hübner-Nyíregyháza BS – Atomerőmű SE
69 – 71
(18-19, 18-16, 15-24, 18-12)

Eilingsfeld tempója nyitotta a találkozót, majd Hillsman, Kiss és Perry találtak be. A 7-2-es hazai rohanás után Pajor volt eredményes, viszont a Nyíregyháza megállíthatatlan volt, jobb ritmusban és nagyobb energiával kezdtek, 5 perc után 15-6-os állásnál kért először időt Csirke Ferenc. „Beragadtunk az öltözőbe”, a hazaiak lendületét végül Atkinson Jr., majd Eilingsfeld törte meg, elkezdtünk a negyed végére felzárkózni. Taiwo gyönyörű horog dobásával és Kovács Ákos triplájával - ami egyébként az első sikeres kinti dobásunk volt – visszajöttünk egy pontra az utolsó percre kanyarodva. (18-17) Pethő Ákos időkérése után ismét a csapatkapitányunk, Kovács Ákos volt eredményes, ezzel átvettük a vezetést. (18-19)

Grubor Milos labdaszerzése után egy nagyon nehéz ziccert értékesített, ezzel tovább tudtunk növelni az előnyünket a második negyed elején. Hamar megfordították az állást a hazaiak, Perry kettese és Dolezaj hármasa, majd duplája is jó volt. A kinti dobásaink egyáltalán nem működtek, 1/10-es mutatóval álltunk a félidőhöz közeledve, a Nyíregyháza ellenben 5/11-es mutatót produkáltak a vonalon túlról. Az apró hibáink is megtörték a lendületünket, ezeket ki is tudták használni Mokánszkiék, 1:40-nel a félidő előtt 33-29 volt az állás. Csirke Ferenc időkérése után végre egy kinti dobásunk is beesett Grubor jóvoltából, majd Kovács Ákos labdaszerzését követően szerzett két pontot, ezzel a villámgyors 0-5-ös rohanással az előny ismét nálunk volt. Az első félidő utolsó másodpercében Hillsmant faultoltuk, az amerikai játékos a 2+1-es akciója jó volt. (36-35)

Az első félidőben Hillsman és Perry voltak a húzóemberei a Nyíregyházának, a mi oldalunkon Eilingsfeld és Kovács vették a hátukra a csapatot, idén már a sokadik mérkőzésen. Green szerezte meg az első pontjait a harmadik etap második percében, majd Atkinson faulttal együtt tuszkolta be a játékszert a gyűrűbe, sajnos az extra pont elmaradt. (36-39) Perry harmadik hármasa is jó volt, ezzel kiegyenlítettek a hazaiak, majd Williams kettesével ismét átvették a vezetést. Felpörögtek az események, mindkét oldalon sorra érkeztek a kosarak, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kovács Ákos rendkívül hasznosan játszott, a harmadik szerzett labdája után a 14. pontját is berámolta, ezzel 5 pontos előnyhöz juttatta a csapatunkat, időt kért a Nyíregyháza. (45-50) Grubor Milos két remek akciója után Eilinsgfeld faulttal együtt értékesített egy ziccert, az extra pont is jó volt, így a mérkőzésen először 10 pontra húztunk el. Végül a negyedet 51-59-es eredménnyel zártuk.

Green kettese nyitotta az utolsó etapot, azonban a hazaiak rákapcsoltak és visszajöttek mindösszesen 4 pontra, ekkor kért időt ismét Csirke Ferenc. A tecnikai megbeszélés után sem történt változás, tovább nyomultak előre Perryék, egészen addig, amíg az ötödik percben kiegyenlítettek. (61-61) Green hármasa lecsordult, majd labdát szerzett a másik oldalon, de Edwin el is adta, így a Nyíregyháza támadhatott a fordításért, Henderson be is vágta a kettest, időt kértünk. (63-61) Rengeteg hibát vétettünk az utolsó negyedben, teljesen leblokkoltunk, 7 perc alatt 2 pontot tudtunk szerezni, a Nyíregyháza 14-et, Henderson zsákolása után már négy pont volt az előnyük. A hosszú kosárcsendünket Grubor törte meg egy triplával, majd Eilingsfeld értékesített egy nagyon fontos büntetőt, egálra módosult az állás. (65-65) Kovács tempója jó volt, a másik oldalon azonban Frank faultolt, Perry nem hibázott a büntetőknél. Ismét körömrágósra sikeredett a találkozó vége, Eilingsfeld egy visszapöcizett dobásból szerzett két pontot, 46 másodperccel a vége előtt időt kért Pethő Ákos. (67-69) Perry betörése sajnos két pontot ért, a másik oldalon Jonesy kettőből egy büntetőt dobott be, 23 másodperc maradt, denem tudott már pontot szerezni a Nyíregyháza, így egy rendkívül fontos idegenbeli győzelmet arattunk.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%