Folytatódott az U18-as kiemelt bajnokság

2022.12.05, 14:37 Kosárlabda
Jan Pavlík beszámolója

"Az utolsó két fordulóban egy idegenbeli mérkőzést a Vasas ellen és egy hazait az akkori listavezető Kecskeméti Akadémia ellen játszottunk. A csoportunk alakulása elég érdekes, mivel más csapatok gyakran meghatározó játékosok nélkül játszanak, ami nem sérülések, vagy betegségek miatt történik, hanem az ellenfeleink döntése alapján, így nagyon nehéz előre tervezni kik ellen fogunk konkrétan pályára lépni, milyen kerettel utazik az adott csapat a mérkőzésekre. Ez természetesen valamilyen szinten befolyásolja a bajnokságot, de semmi olyanról nincs szó, ami nem lenne szabályos. A Vasas és a Kecskemét nagyon erős csapatok, mind a ketten a csoportunk favoritjai.

Pasaréten nagyon jól kezdtük a mérkőzést, türelmesen és okosan játszottunk, de sajnos nem tudtuk végig ezt a teljesítményt produkálni. A Vasas a második félidőben sokkal keményebben védekezett, tény és való, hogy az ellenfélnél fiatalabb csapatunknak nehéz volt fizikalitásban felvennie a versenyt. Viszont nagyon fontos, hogy ilyen mérkőzéseket játszhatunk, mert csak erős ellenfelek ellen lehet sokat tanulni és fejlődni.

Az utolsó meccsre a kecskeméti csapat csoportelsőként érkezett Paksra, nagy volt a motivációnk visszavágni, mivel Kecskeméten nem a legjobb játékkal 10 ponttal kaptunk ki. Aminek nagyon örülök, hogy újra képesek voltunk koncentráltan kezdeni a meccset, a megbeszélt taktikai dolgokat meg tudtunk valósítani a pályán is. Szinte az egész meccsen képesek voltunk megfelelően nyomás alatt tartani a kecskeméti irányítókat, ami nagyon fontosnak bizonyult, mert nem engedtünk nekik szervezett játékot. Igazi csapatként működtünk, mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez.

A hátralevő három csoportmeccs előtt még minden nyitott, ott lehetünk még a legjobb 4 csapat között, ami titkos célunk volt az alapszakasz előtt és nagy bravúrt jelentene nekünk ez az eredmény, mert így az országos legjobb 8 csapat közé kerülnénk. Minden megteszünk, hogy így is legyen!

ASE : KTE: https://hunbasket.hu/merkozes/x2223/hunu18/hunu18_169
Vasas : ASE : https://hunbasket.hu/merkozes/x2223/hunu18/hunu18_165
Tabella (A csoport) : https://hunbasket.hu/utanpotlas/x2223/hunu18/2647

Hajrá ASE!"
-Jan Pavlík, edző


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%