Fölényes oroszlányi győzelem

2021.10.23, 18:34 Kosárlabda
Nem sikerült idegenben javítanunk.

MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE
86 – 65
(21-16, 20-18, 31-19, 14-12)

 

Az alapszakasz hetedik fordulójában az MVM-OSE Lions ellen léptünk pályára pénteken Oroszlányban. Eilingsfeld dobása lecsorgott az első támadásunknál, a másik oldalon viszont Mario Ihring triplázott. Eilinsgfeld és Djukanovic pontjai következtek, de a hazaiak is folyamatosan szórták a pontokat. Elképesztő volt a hangulat a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban. Nem tudtuk elkapni a fonalat, sorra érkeztek az oroszlányi hármasok és a betörések, Teo Hojc 20-8-ás állásnál kért először időt 7 perc elteltével. Brano Djukanovi triplázott az időkérés után, majd Kovács Ákos volt eredményes egy betörésből. Kihagyott hárompontos oroszlányi oldalon, egy értékesített büntető, majd Eilingsfeld ziccer nálunk. A negyed végére feljavult a játékunk. (21-16)

 

Eilingsfeld kettesével folytatódott a találkozó, Johny 8 pontnál járt a negyed elején. Frank Áron két büntetője után már csak 4 pont volt a két csapat közti különbség, szépen ledolgoztuk a hátrányunkat. Zsinórban három tripla érkezett a hazaiaktól, Buljevic egy horoggal tudott válaszolni a magabiztos oroszlányi offenzvákra. Brown triplája tartott minket tíz ponton belül a negyed végéhez közeledve, de védekezésben továbbra is nagy hibákat követtünk el. Egyértelműen jobban forgatta a labdát az OSE, nyolc perc elteltével a gólpasszarány 8-2 volt. Ismét Ken Brown nevéhez jegyezhettünk három pontot, majd egy ziccert is értékesített az amerikai játékosunk, ezzel 7 pontra csökkent a hátrányunk. (39-32) Végül a félidőre 41-34-es állással mehettünk.

 

Az első félidőben nem próbálkoztunk bátran kintről, mindösszesen 8 ráemelésünk volt, az OSE-nak 17, mi kettőt, ellenfelünk nyolc triplát értékesített. Kovács Ákos nyitotta a második félidőt, hamar jött a válasz rá Brandon Parrishtől. Dekoncentráltan, sok hibával játszottunk, nem igazán tudtuk elkapni a fonalat. Buljevic 2+1-es akciójával és Kovács Ákos tempójával tíz ponton belül tudtunk maradni. Minchev könnyed betörése után Teo Hojc kért ismét időt, hogy rendezni tudjuk a sorainkat. (59-48) Teljesen szétestünk a negyed végére, az OSE viszont vérszemet kapott és tizenkilenc pontra módosította az előnyét. (72-53)

 

Két perc alatt két eladott labda, Ruják András hárompontosával pedig 22 pontra módosult a különbség. Nem volt meg a lendületünk a fordításra, így fölényes oroszlányi győzelem született péntek este.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%