Fehérvárra látogatunk a hatodik fordulóban

2016.11.05, 13:48 Kosárlabda
Gilbert még nem léphet pályára, Medve pedig sérüléssel bajlódik, így meglehetősen foghíjas kerettel utazunk Dzunicsékhoz.

 

NB1 - Alapszakasz, 6. forduló
Alba Fehérvár - Atomerőmű SE
2016.11.06. 19:00
Székesfehérvár
V: Győrffy P., Hegedűs T., Fodor A. (Bodrogváry I.)

Várható kezdőcsapatok:

KKK: Taylor - Edwards - Shepard - Lóránt - Keller

ASE: Kovács - Gulyás - Samenas - Tiby - Bagó

Nem szalad a szekér mostanában, és akkor még finoman fogalmaztunk. Nem megszokott dolog Pakson, hogy a csapat öt forduló elteltével még csak egy sikert számláljon. Persze az összképet némiképp árnyalja, ha megnézzük, hogy a négy vereség közül egyedül a szombathelyi volt olyan, melyet nem nagyon lehetett volna elkerülni. A Sopron, a Jászberény és a Kaposvár ellen a mérkőzés bizonyos szakaszaiban nálunk volt az előny, sőt a két idegenbeli meccsen a végjátékra is fórral futottunk neki. Hogy mimért nem jött össze a győzelem, az jó kérdés, ennek okai éjt nappallá téve kutatja a szakvezetés, mely a héten komoly lépésre szánta el magát: Cameron Forte számára megköszönte a részvételt. Hogy ez mennyit lendít a csapaton, az a jövő zenéje, ráadásul a pótlására igazolt Gilbert sem játszhat még szombaton, így a hatás nem valószínű, hogy már a hétvégén megmutatkozna. A dolgunkat tovább nehezíti Medve Máté sérülése, akinek a porc zúzódott meg a térdében nagyjából egy hónapja, így meglehetős fájdalmak közepette játszott és edzett azóta. A sérülés nem javult magától, így a héten kapott egy injekciót illetve szigorú pihenésre ítélték, így csak a kispadról szoríthat a társaknak. 

Dzunics Branislav: A Chalon elleni szerdai meccs óta a szokásos ritmusban teltek a napjaink: pihentünk, taktikai edzéseket végeztünk, és próbáltuk minél inkább pontosítani a játékunkat. Papíron mi számítunk a mérkőzés esélyesének, viszont azt látni kell, hogy nem sokon múlt az ASE győzelme azokon a meccseket, amiket elveszített, könnyen lehetett volna fordítva is. Hazai pályán a saját játékunkat szeretnénk ráerőltetni az ellenfélre, kemény védekezést várok, abból pedig minél több könnyű kosarat akarunk szerezni. Fontos lesz a teljes koncentráció, száz százalékig oda kell tenni magunkat, hiszen vasárnap is egy jó ellenfél vár ránk, fel kell pörögnünk, csak úgy, mint szerdán. A keretben nincs változás a hétközi meccshez képest, minden játékosom egészséges.

Gediminas Petrauskas: Nem azzal foglalkozunk, hogy mennyi esélyünk van a mérkőzésen. Csak az számít, hogy a játékosaim milyen teljesítményt nyújtanak a pályán, illetve mennyire sikerül betartaniuk azt a taktikát, amit előre megbeszéltünk, aztán meglátjuk, az mennyire lesz elég. Nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, de tudjuk, hogy nem mi vagyunk a favoritok. Minden meccsen meg kell tennünk mindent a siker érdekében, ezúttal sem lesz ez másképp, a legjobbunkat próbáljuk nyújtani a parketten. Gilbert ma este érkezik, úgyhogy egyelőre még nem fog játszani holnap, rajta kívül még Medve Máté sem lesz bevethető sérülés miatt.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%