Govens kivégzett minket

2016.10.19, 16:14 Kosárlabda
Nem bírtuk tartani a lépést a 44 pontig jutó amerikai vezette Falcoval, így hiba dobtunk tizenöt hármast, csúnya vereségbe néztünk bele.

 

NB1 - Alapszakasz, 3. forduló
Falco KC Szombathely - Atomerőmű SE
113-81
(22-14, 23-18, 35-19, 33-30)
(22-14, 45-32, 80-51, 113-81)

Falco: Melford 13/3, Govens 44/24, Váradi 6/6, Pustakhvar 16/12, Tóth 4.
Cs.: Kovács P. 6, Turner 10, Bognár 6, Simon 8, Hódi -, Kovács B. -.

ASE: Kovács 6, Medve 3/3, Samenas 17/15, Forte 8, Tiby 16/3.
Cs.: Hill 9/6, Bagó -, Will 13/9, Illés 9/9, Sömenek -, Gulyás -.

Kipontozódott: - ill.

Jól kezdtük a meccset, Medve hármasával és Kovács duplájával hamar megugrottunk öt ponttal. sajnos nem örülhettünk sokáig, mert az agresszíven játszó Falco hamar egyenlíteni, majd fordítani tudott, elsősorban Govens kosaraira építve. A helyzetünket az sem könnyítette meg, hogy Matt Tiby hamar begyűjtött két hibát, Samenas könyöke pedig megsérült,  így Bagó és Hill már a harmadik percben pályára kerültek. Rontani nem rontott az összképen a csere, igaz javítani se sokat javított, mert ugyan Forte a szokásos agresszivitásának köszönhetően ezúttal is eredményes tudott lenni, de a társak nem sokat tudtak hozzátenni pontok terén, így a hazai csapat a negyed végére nyolc pontra hizlalta az előnyét.

A második negyedben Govens ott folytatta, ahol abbahagyta az elsőben, mi pedig csak nyomoztuk. A 18. percben már tizennyolccal ment a hazai csapat, Govens neve mellett pedig több pont szerepelt, mint amennyit a komplett paksi csapat dobott. Időt is kért Petrauskas mester, már nem először, de a Govens - ASE dobóverseny ezt követően is kiélezett maradt. Forgattuk a játékosokat becsülettel, már amennyire a keret azt engedte, míg végül a negyed derekán úgy tűnt, találtunk egy működő formációt: a kezdőcsapatot. Fel is jöttünk tizenegyre, ami egész biztató volt ahhoz képest, hogy mennyire dominálták az első negyed órát a sárga-feketék. Samenas kapta el ebben az időszakban a fonalat, két triplát is beemelt, azonban a lendületünk nem tartott ki a sokáig, így közelebb nem tudtunk kerülni. Végül tizenhárom pontos különbséggel vonultak pihenőre a felek.

A második félidő sem indult jól, Govens bedobta negyedik hármasát is, ezzel már huszonhatnál járt, majd beköszönt Váradi is. Neki egyébként az első félidőben egy Samenasszal történt ütközés után össze kellett varrni a száját, ám ez nem állította meg, hogy a második félidőre játékra jelentkezzen, minden elismerés megilleti. Lehet, hogy pont ez az érzelmi löket hiányzott a Falconak, ahhoz, hogy végképp magához ragadja a meccs irányítását. Hiába dobott két-két triplát Samenas és a Will, ez még csak tüneti kezelésre sem nagyon volt elég. A megállíthatatlan Govens vezérletével ugyanis a Falco 29 pontos előnyt épített ki az a záró felvonásra és ezzel gyakorlatilag eldöntse a találkozó sorsát. 

Az utolsó negyedre már nem maradt nyitott kérdés, azok sajnos sokkal korábban eldőltek. Tét mindössze annyi volt, hogy tisztességesnek nevezhető vereséggel utazunk-e haza. Triplák terén kiszakadt a zsák nálunk is a végére, így a vereség nem lett nagyobb, mint ahogy a harmadik negyed végén kinézett, ám ez így is komoly zakó. Watkins nélkül kevesen voltunk a palánk alatt, de az igazság az, hogy nem ott kaptunk ki, az ellenfél legjobbja ugyanis a mezőnyemberek közül került ki. Mindenesetre az új ember már megérkezett, a feladat adott: Morse-t be kell építeni illetve rájönni, hogy mi eredményezte ezt a csúnya zakót.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%