Ezúttal is szoros küzdelmek a városiban

2015.02.10, 13:46 Kosárlabda
A héten minden mérkőzés izgalmasan alakult, a legkiélezettebb csatát az Alibi és a Nyenyekek vívták.  

 

Alibi KC – Nyenyekek 57-56

 

Szikrázó, az utolsó pillanatig szoros csatával indult a Városi Bajnokság 13. fordulója.

Az Alibinek sikerült jobban a kezdés, de hamar egyenlítettek a Nyenyekek és innentől nem is engedték el egymást a felek. Egészen a félidőig fej-fej mellett haladt a két csapat, de nagyrészt az Alibi irányított, míg a Nyenyekeknek először 24-26-nál sikerült átvenniük a vezetést, ám ekkor is csak pillanatokra, majd a félidőre döntetlennel vonultak a játékosok.

A fordulás 9-2-es Alibi rohammal indult, ami a legnagyobb különbséget jelentette a meccsen, ám ez sem hozhatott megnyugvást, mert a vendégek összeszedték magukat, és a harmadik etap végére újra felzárkóztak.

A záró felvonásban tovább élesedett a küzdelem. Felváltva vezettek a csapatok, mindketten a győzelmet szerették volna, ám ezúttal ez az Alibinek sikerült jobban a véghajrá, és ha csak 1 ponttal is, de megnyerték a mérkőzést.

 


 

Judoplasztika – Puszta 5 City 54-45

 

A forduló második mérkőzése is nagy csatát hozott, de ez a meccs másként alakult.

Egyik csapat sem engedte el a másikat, ha egyik oldalon sikerült is pár pontos előnyt kiharcolni a másik fél rögtön válaszolt és újra egál állás alakult ki. Másfél negyeden keresztül tartott ez a kiélezett küzdelem, aztán a Judosok kapcsoltak magasabb sebességre és a félidőre 7 ponttal el is húztak.

A második félidő is a hazaiak szája íze szerint alakult, és úgy tűnt lassan el is dől a mérkőzés, ám ezt a City játékosai nem így gondolták. A záró játékész 44-34-ről indult, melyet a vendégek 8-0-al kezdtek, így pillanatok alatt, újra szoros lehetett volna a csata. Ekkor azonban a Judoplasztika is megrázta magát és sikeres támadásokkal végül bebiztosította a győzelmet.

 


 

Ultra Violák – Street Boys 44-64

 

Az első 10 perc viszonylag szoros eredménye után, a második etap derekára a Street Boys tudott 10 pontos előnyt szerezni, ám az Ultráknak is volt válasza, és hamar egyenlítettek, így az első félidő nem hozott döntést.

A fordulás után azonban kijött a két csapat közti különbség. A Boys 15-2-vel kezdte a második félidőt, ami már behozhatatlannak bizonyult az Ultrák számára. Ugyan a negyedik negyedben még egyszer sikerült 6 pontra felzárkózniuk, de végül a frissebben mozgó Street Boys magabiztosan megnyerte a mérkőzést.

 


 

Old Boys – Zóna-kosár 45-56

 

Beragadt a rajtnál az Old Boys és így 15-4-re nyerte az első 10 percet a Zóna-kosár, akik a folytatásban sem lazsáltak és 15 pontig növelték előnyüket. Ekkor éledezni kezdett a Boys, de egészen a harmadik negyed közepéig kellett várni, mire sikerült „lőtávolon belülre” kerülniük (28-33). Erre is volt viszont válasza a Zónásoknak, akik a záró felvonásra visszaállították a 10 pont feletti különbséget, ahol már nem engedtek ellenfelüknek és megnyerték a mérkőzést.

 

A mérkőzések statisztikáját megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program menüpont alatt!

 

Tabella:


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%