Ez megint nagyon nehéz lesz

2015.04.03, 15:53 Kosárlabda
A Kecskeméten visszatért Wise megint megsérült, nem léphet pályára a Sopron ellen, ráadásul könnyen lehet, hogy kihagyja az idény hátralévő részét.

 

 NB1 - Középszakasz, 7. forduló
Soproni Sördögök - Atomerőmű SE
2015.04.04. 18:00
Sopron, MKB Aréna
V.: Györffy P., Farkas G., Praksch P. (Parádi P.)

Várható kezdőcsapatok
Sopron: Ruják - Thomas - Borisov - Tóth - Trepák

ASE: Dugat - Medve - Evans - Körtélyesi - Szabó

Kecskeméten egy  egy hajszálon - vagy egy elrontott bedobáson - múlott a győzelem, sajnos nagy sanszot szalasztottunk el. Most sem lesz könnyebb dolguk, mert bár a Sopron legutóbb elég csúnyán, mindössze 47 pontot dobva vérzett el Kecskeméten, egy héttel korábban a bajnok Sopront fektette két vállra az MKB Arénában. Ami a mi malmunkra hajthatja a vizet, az talán az, hogy ellenfelünknek 10 napon belül ez lesz a negyedik meccse, míg mi most pihentünk egy hetet.

Sajnos rossz hír is jutott erre a hétre, a Kecskeméten végre pályára lépő Jeremy Wise a meccs végén megsérült egy elcsúszás után, és olyan csúnyán megütötte a csípőjét, hogy könnyen lehet, ezzel le is zárta a szezonját. Centereink még mindig maródiak, így a helyzetünk továbbra sem egyszerű, ám mindent mell tennünk a győzelemért, ha pályaelőnyből szeretnénk kezdeni a rájátszást.

Az alapszakasz során sikerrel vettük ezt az akadályt, 81-75-re nyerni tudtunk Sopronban:

{youtube}74wE8tQE7fY|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Sabáli Balázs: "Ahhoz, hogy minél jobb pozícióból várjuk a rájátszást, elsősorban az kell, hogy megnyerjük a két hátralevő hazai meccsünket. A Paks elleni lesz az első. Az alapszakaszban Pakson tudtunk nyerni, majd a középszakaszban is nyertünk idegenben, de a Paks itthon legyőzött minket – remélem, ez a sorozat most megszakad. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ellenfélnél több sérült is van, center poszton hiányuk van, de így is megfelelő, bő rotációs lehetőséggel rendelkeznek. A győzelemhez minél kevesebb eladott labdára, jó lepattanózásra és a paksi gyors indítások megakadályozására lesz szükségünk. Remélem, ezúttal nem lesz olyan rövidzár a meccsünkön, mint a Kecskemét ellen, amikor gyakorlatilag az első és az utolsó öt percben majdnem harminc-nullás rohamot produkálhatott az ellenfelünk. Nehéz mérkőzésre számítok, de a szurkolóink segítségével megnyerhetjük a meccset. Dénes Gábor felépülése hosszabb időt vesz igénybe, rá nem számíthatok, és Poscic sem edzett, de bízom benne, hogy ha úgy alakul, akkor pályára tud lépni. Takács is sérült volt, de a Kecskemét ellen már játszott, egyre jobb állapotban van."

Branislav Dzunic: "Minden meccs éles csata a felsőházban, kiélezett találkozókat játszanak a csapatok, most is erre számítok. Az első elveszített összecsapáson egy egál közeli meccsen kaptunk ki, a végjátékban a Sopron volt a jobb. Bízom benne, hogy legalább olyan játékkal rukkolunk elő, mint a legutóbbi soproni, és akkor nyerhetünk. Érdekes adat, hogy idén minden csatát az idegenbeli csapat nyert meg, szeretném, ha nem törne meg ez a sorozat, de minden meccs más. A csapatom teljes erőbedobással, a sérülések ellenére kellő erővel, ambícióval fog pályára lépni. A legutóbbi, Kecskemét elleni mérkőzésen is megmutattuk, hogy a hiányzóink ellenére is jól tudunk játszani, gyakorlatilag egy megnyert meccset veszítettünk el."

Kép, forrás: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%