Ez csúnyára sikeredett

2017.10.10, 13:37 Kosárlabda
Nyoma sem volt a múlt héten mutatott játéknak, magabiztosan nyerte a meccset a DEAC.

NB1, Alapszakasz - 2. forduló

DEAC - Atomerőmű SE
87-69
(20-18, 27-19, 20-16, 20-16)
Debrecen, 2017.10.07.
V.: Benczur T., Ádám J., Hervay T. (Bodrogváry I.)

DEAC: Jones 15/3, Velkey 8/6, Molnár 11/3, Lilov 24/18, Armwood 26/6.
Cs.: Kósa 3/3, Lajsz -, Omenaka -, Opre -, Tóth -, Kozák -, Fazekas -.
Vezetőedző: Berényi Sándor

ASE: Hinds 17/6, Allen 6, Medve 9/9, Eilingsfeld 8, Ogunyemi 11.
Cs.: Ruják 7/3, Barnies 11/3, Garamvölgyi -, Gulyás -, Pajor -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Kipontozódott: - ill. Eilingsfeld (34.), Allen (40.)

A Falco legyőzése után a Debrecen otthonában folytatódott a bajnokság számunkra, ahol előre látszott, hogy nem vár ránk könnyű feladat. Eleve ott az a régi közhely, hogy az első fordulókban nem túl szerencsés dolog újonchoz látogatni, mert azt még hajtja a feljutás adta adrenalin-fröccs és lendület, másrészt ez a DEAC egy rutinos játékosokkal megpakolt, jó erőkből álló csapat, mely sok kellemetlen percet fog még okozni idén.

Ellenünk sem „tököltek” sokat, egyből nekünk rontottak és igyekeztek nyomás alá helyezni, hogy ne kaphassuk el a fonalat, hasonlóképp, mint ahogy mi is tettük a Falcoval az első fordulóban. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a kiválóan játszó, elöl-hátul domináns Armwood vezérletével szép lassan elkezdtek meglépni, mondhatni a padról érkező Ruják kosarainak hála tudtunk néhány ponton belül maradni az elsp negyed végére. Sajnos a faultok sem kerültek el minket az első félidő során, Allen három, Eilingsfeld, Ogunyemi és Hinds pedig két-két hibánál járt már a második negyedderekán. Nagyjából ezzel egy időben a pontfelelősnek igazolt Lilov is belelendült a hazaiaknál, 13 pontjával komoly érdemei voltak abban, hogy a Debrecen két számjegyű előnnyel vonulhatott a nagyszünetre. A játékunk sajnos sem védekezésben, sem támadásban nem hasonlított a múlt hetire, nem becsültük meg a labdát, ami rengeteg könnyű kosarat eredményezett az ellenfélnek.

A nagyszünet sajnos nem hozott változást a játék képében, hacsak azt nem, hogy a hazai gárda még inkább magához ragadta az irányítást, és az egészen elképesztőt játszó, a harmadik negyedben még két triplát is beszóró center, Armwood vezérletével egyszerűen átrobogtak rajtunk. Már 20 is volt közte, mikor kicsit megráztuk magunkat, és néhány jó védekezést bemutatva, tizennégyre visszakapaszkodtunk a játékrész végére, meghagyva magunknak az esélyt, hogy esetleg még legyen keresnivalónk a végjátékban.

Az utolsó felvonásra is agilisan jöttünk ki, két újabb kosárral ott voltunk tíz ponton, mikor jöttek a szokásos hibák, és ezzel el is dőlt a mérkőzés. Sajnos a mai napon nem volt igazi vezére a csapatnak, aki összerántotta volna a többiket. A vége mínusz tizenhét lett, ami – hiába tűnik újonchoz képes kimondottan jó csapatnak a Debrecen – messze túl van a „belefér” kategórián. A meccset ki kell elemezni, a tanulságokat levonni, a hibákat pedig kijavítani, mert szerdán Egerszegen újabb roppant nehéz feladat vár ránk.

Fotó: www.debka.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%