Érthetetlen leolvadás a végére

2018.02.14, 08:15 Kosárlabda
A negyedik negyed közepén teljesen szétestünk, a Szeged pedig kiénekelte a szánkból a sajtot.

NB1, Alapszakasz - 20. forduló
Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák
76-78
(19-15, 18-16, 23-21, 16-28)
Paks, 2018.02.10.

ASE: Hinds 17/3, Ruják 9/3, Barnies 4, Eilingsfeld 14/3, Guinn 20/9.
Cs.: Ogunyemi 2, Medve 6/6, Gulyás 4,
Vezetőedző: Teo Cizmic

Szeged: Kerpel-Fronius 2, Fortune 29/15, Wirth 11/6, Kovács 6, Sulovic 16.
Cs.: Petrovic 5/3, Vágvölgyi 7/3, Révész 2.
Vezetőedző: Andjelko Mandic

A sérülésektől sújtott Szeged hozta el a labdát a feldobáskor, melyben Juhos, Ciric és Boltic sem léphetett pályára. A vezetést ezzel együtt is mi szereztük meg, az első percekben három gólpasszt is kiosztó Guinn hathatós közreműködésével. a túloldalon Fortune igyekezett meccsben tartani csapatát, két szép középtávolival tett is érte. Közben szép lassan szállingóztak befelé a cserék is a pályára, de a védekezésünk dinamikája így is megmaradt, Hinds révén pedig a pontok is megvoltak. Sajnos a negyed végére egy-két szerencsés támadólepattanóval extra dobásokhoz jutottak a vendégek, ezzel a nagy előny jó részt sikerült leadni, de négy pont így is megmaradt a negyed végére.

Adok-kapok jellemezte a második negyed elejét, gyűrték egymást a felek rendesen. Sajnos aggodalomra is volt okunk, Troy Barnies egy rossz lépés után a bokájához kapott és lebicegett a pályáról, csak remélhettük, hogy nem történt komoly baja, főleg egy héttel a kupadöntő előtt. Nem sokkal később ráadásul Sulovic is lent maradt, így a szegedieknek is volt okuk az aggodalomra. Közben azért a meccs is csordogált a maga medrében, ami még véletlenül sem hasonlított arra a mederre, amit elképzeltünk ma estére. Mert ugyan az akarattal nem volt baj, és az egy félidő alatt kapott 31 pont nem is egy egetverő mennyiség, de a 37 dobott sem.

Brusztolós, sőt mondhatni kimondottan csúnya játékkal folytatódott a meccs a második félidőben. A túloldalon Sulovic már bevethető volt, ellenben nálunk Troy nem tért vissza pályára, így még szűkebb lett a rotációnk. Persze a sok sebből vérző, ám így is hősiesen küzdő Szeged ennél még rosszabbul állt hiányzók terén, így ezt nem lenne volna ildomos felhozni. Ami a meccset illeti, az továbbra is langyosan haladt előre. Mi nem tudtunk 5-6 pontnál jobban megugrani, a Szeged nem tudott felzárkózni. Így ment ez egészen a 27. percig, amikor a meccs során először elértük a kétszámjegyű különbséget, amiből nyolcat sikerült megőrizni a játékrész végéig.

Az utolsó szünetben átadásra került a leukémiával küzdő Nyári Zsombor Péter családja részére a csapat, és a meccsre kilátogató szurkolók által felajánlott összeg, mintegy 340 ezer forint. Zsombornak mielőbbi gyógyulást, a családnak pedig kitartást kívánunk ezúton is!

A negyedik negyed eleje Fortune jó értelemben vett „ámokfutásáról” szólt, a szeged amerikaija gyakorlatilag egymaga tartotta a meccsben az övéit. A negyed második felében aztán egy-egy fontos találattal a társai is csatlakoztak hozzá, ami kereken 100 másodperccel a vége előtt azt eredményezte, hogy már a Szeged vezetett! Ezt az előnyt még el tudtuk tüntetni, de a vendégekben volt még tartás és végén okos játékkal sikerült a maguk javára fordítani a találkozót. Egy hazai vereség soha nem jön jól, de ez most kimondottan rosszul esett, főleg a két idegenbeli siker után. Az világosan látszott, hogy szükség van arra a bizonyos megoldóemberre, akit reményeink szerint minél hamarabb bejelenthet a klubvezetés.

 Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%