Értékes győzelem, sikerült a visszavágás az U18-as kiemelt bajnokságban

2013.10.18, 05:56 Kosárlabda


 

A szombathelyi múlt heti  23 pontos vereséget követően nem sok idő maradt a visszavágóig, ugyanis szerdán újra meg kellett mérkőznünk a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia csapatával, akik egyben a korosztályos bajnokok is.

Célunk nem lehetett más, mint hogy szorosabb mérkőzést játsszunk, amennyire lehet javítva a múltkori hibákat. Ezért elsősorban az elmúlt napokban a védekezésre próbáltuk fektetni a hangsúlyt. A mérkőzés előtti megbeszélésen mindenkinek felhívtam a figyelmét, hogy csak akkor tudunk szorosabb mérkőzést játszani, ha minimum ott folytatjuk harcosságban a játékot, mint amit Szombathelyen a harmadik és negyedik negyedben produkáltunk, csökkentjük az eladott labdák számát és a lepattanó harcban nem maradunk alul. Főleg ne engedjünk ennyi támadó lepattanót ellenfelünknek, figyeljünk jobban a kizárásokra. Fő célnak kell lennie, hogy ne alakuljon ki már a mérkőzés első szakaszában nagy különbség, mint legutóbb, próbáljunk tapadni az ellenfélre, szoros állásnál hátha ők is többet hibáznak, kevésbé magabiztosak lesznek.

Az első pontot mi szereztük, majd zsinórban kaptunk hatot és ezután csak a 28. percben vezettünk újra egy ponttal (45:44). Az első negyed döcögősre sikeredett ellenfelünk játszott jobban, inkább ők irányították a játékot, de szerencsére a 8. percben 12:19-nél összeszedtük magunkat és nem engedtük elhúzni ellenfelünket és a 19:22-es negyed végeredménye bíztatónak tűnt, bár támadásainkba sok pontatlanság csúszott. Már ekkor is nagy küzdelem volt a pályán, minden helyzetért meg kellet küzdeni mindkét csapatnak.

A második negyedet is jobban kezdte ellenfelünk, bár kevés kosár esett (16. perc 23:29), de a negyed végére néhány pontosabb támadással felzárkóztunk és 16 másodperccel a félidő vége előtt, 33:35-ös állásnál mi dobhattuk be a labdát. Ezt sikerült is teljesen üresen a sarokban a hármas mögött megkapni, de ahelyett, hogy kijátszottuk volna a támadást engedtünk a csábításnak és rögtön rádobtuk a labdát, ami kimaradt és a visszatámadásból  - ahogy szokott lenni - az ellenfél szerzett egy hármast. Így egy „ mínusz hatpontos akcióval „  zártuk az etapot nem túl taktikusan  és 33:38 lett a félidei eredmény, de ez messze jobb volt a múltkori 29:51-nél. (Igaz ez a „rutintalanság” iszonyúan sokba kerülhet egy ilyen kiélezett mérkőzésen .)  Nem beszélve arról, hogy eddig a megbeszéltek szerint alakultak nagyjából a dolgok, ”csak” 6 eladott labdánk volt és a lepattanó harc sem alakult rosszul 19:21, bár 7 támadó lepattanó az ellenfélnek most is sokszor „fájt”.

A harmadik negyedben is nagy volt  a  küzdelem és a  harc  a  végig  sportszerű mérkőzésen.

Mindkét csapat uralta a saját palánkja alatti légteret, miközben egyik oldalon sem sültek igazán a dobások. Így 12:8-as negyeddel egy pontra zárkóztunk.

Az utolsó negyedben sem változott a játék képe de egyre fokozódtak az izgalmak. A 35. percben még 48:51 volt, a táblán egy 7:0-s három perccel mi mentünk be 4 pontos előnnyel     ( 55:51) a végjátékba. Ezután már végig nálunk volt az előny, pl. 39. perc 57:52, de az utolsó percben többször is elkapkodtuk a támadásainkat  (8 eladott labda a negyedben!!!).  Az utolsó húsz másodpercben időkérések és taktikai faltok mindkét oldalon és az utolsó 12 másodpercben egy pontos vezetésünknél a szombathelyiek támadhattak, de  sikerült kivédekeznünk azt, bár az utolsó dobás kiszorított helyzetből még ellenfelünkké volt, de a legfontosabb lepattanó a miénk lett. (11:5 a negyedben javunkra!!, 43:40 a derbin). Így óriási örömünkre megnyertük a mérkőzést. Sokat javultunk a pénteki mérkőzés óta ( de van még mit - és ez nem ünneprontás!)  és nagyot küzdöttünk.  Végre kulcsembereink is jó teljesítményt nyújtottak. Kiemelkedett Antóni Csanád, aki az ellenfél legjobb játékosát fogva 27 pont, 9 lepattanó, 2 szerzett labdával 32 IBM ponttal a mezőny legjobbja lett, Papp Márk 13 pont 10 lepattanó – igaz 7 eladott labda 17 IBM, míg a túloldalon Hódi Patrik 16 pont, 6 lepattanó , 4 szerzett labda, 6 gólpassz 24 IBM. A becsúszott hibák ellenére mindenki nagyon igyekezett, de külön meg kell dícsérnem Gombos Ádi harcosságát , akire egyre jobban lehet számítani és  egyenletes jó teljesítményt nyújtott a legutóbbi mérkőzéseken.

Szerintem   az  alapszakaszban,  de  talán a  bajnokságban is nem  sok csapat  fogja legyőzni

vagy 60 pont alatt tartani mai ellenfelünket. Erre a szép győzelemre ezért is mindenki büszke lehet  a csapatban és ez erőt kell, hogy adjon a hétvégi Honvéd elleni pesti meccsre. Rá is fér a  csapatra, mert bár legyőztük 20 ponttal a selejtezőben a pestieket, nagyon fenik a fogukat ránk és ez várhatóan egy teljesen más mérkőzés lesz majd. Remélem ehhez nekünk is lesz néhány szavunk és olyan elszántan játszunk majd, hogy meg legyen az első idegenbeli győzelmünk is.

 

Atomerőmű SE – Szombathelyi Kosárlabda Akadémia
59:58
(19:22, 14:16, 12:8, 14:12)

 

ASE: Antóni 27/6, Papp 13, Meixner 6, Sterczer 5/3, Miholics 4

cs.:  Fazekas 4, Gombos , Kollár, Sánta

 

Edző: Nagy Gábor


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%