Érdekes helyzetben lévő Körmendhez látogatunk

2016.12.10, 21:29 Kosárlabda
Teo Cizmic utolsó körmendi meccsére készül ellenünk, hétfőtől már nem ő vezeti a vasiakat.

 

NB1 - Alapszakasz, 10. forduló
Egis Körmend - Atomerőmű SE
2016.12.11. 18:00
Körmend, Szentély Aréna
V: Györffy P., Tözsér D., Gorka Sz. (Forrai S.)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hill - Medve - Samenas - Gilbert - Tiby

Szeged: Boltic - Lilov - Ciric - Juhos - Sulovic

 

Az elmúlt három mérkőzésünkből kettőt nyerve úgy tűnik ha lassan is, de elkezdtünk kikászálódni a szezon elején ásott gödörből. A csapat támadójátéka egyre jobb, és még ha a Szeged ellen nem is ment igazán a dobás, de a védekezés végre rendben volt, így be tudtuk gyűjteni a győzelmet. Hogy ez a Körmend otthonában mire lesz elég, az persze érdekes kérdés, mert eddig idegenben sehol nem sikerült begyűjtenünk a két pontot, annak ellenére sem, hogy már ötször nekifutottunk. Pedig Sopronban és a Kaposváron is meglehetősen közel álltunk hozzá, de a végjátékban mindkét alkalommal megrogytunk. Azóta érkezett Gilbert, aki jól illeszkedett be a csapatba, illetve Hill is egyre jobb formában játszi, ami bizakodásra adhat okot. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk holnap, sőt, de mindent bele kell adni, mert az elmúlt hetek megmutatták, hogy a Körmend sem verhetetlen.

Aktuális ellenfelünk ugyanis az elmúlt három bajnokiját elveszítette, sorrendben a Falco, a Jászberény és a Kecskemét ellen. Persze ezek idegenbeli vereségek voltak, otthon eddig meglehetősen magabiztosan menetel a Teo Cizmic vezette gárda. Persze ez utóbbi állítás, mármint Teo Cizmic vezetőedzői státusza azonban már csak két napig igaz, a horvát szakember ugyanis a vereségek, valamint meg nem nevezett egyéb okok miatt lemondott posztjáról, így holnap vezeti utoljára csatába fiait. Hogy ez milyen hatással lesz a piros-feketék játékára, az nagy kérdés, egy dolog azonban biztos: nekünk ezzel nem szabad törődnünk, kizárólag a saját dolgunkra koncentrálni, aztán meglátjuk, mire jutunk.

 

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Teo Cizmic: A döntésem hátteréről nem szeretnék nyilatkozni, kizárólag a holnapi meccsről. Kétségtelen, hogy most egy nehéz és furcsa szituációban vagyunk, de nem szabad, hogy ez befolyásoljon bármit is. Természetesen szeretnénk javítani a három vereségünk után. Nagy örömömre szolgál, hogy hosszú idő után végre ismét teljes kerettel tudtunk edzeni, és úgy néz ki, hogy mindenkire számíthatok. Hazai pályán csakis a győzelem az elfogadható a Paks ellen. Ellenfelünk gyors, agresszív támadójátékot erőltet, sok dobással. Meglátszik a csapaton a litván edző keze munkája. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, okosan és fegyelmezetten kell kosárlabdáznunk, és fontos, hogy megbecsüljük a labdát. Számítok a szurkolóink segítségére is.

Gediminas Petrauskas: Nehéz mérkőzésre számítok, és számunkra mindig a következő meccs a legfontosabb, ezért a Körmend elleni ütközetre is úgy tekintünk, mint a szezon legfontosabb összecsapására. Az ellenfelünk az elmúlt három meccsén szenvedett idegenben, ezért most biztosan megpróbálnak visszatérni a győzelem ösvényére, ráadásul a hazai közönségük előtt jóval erősebbek. Mi folyamatosan próbálunk előrelépni és fejlődni. Majd meglátjuk, hogyan alakul a mérkőzés, de az biztos, hogy harcolni és küzdeni fogunk. Sömeneken kívül mindenkire számíthatok.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%