Elúszott a rájátszásba jutás esélye...

2024.03.25, 08:52 Kosárlabda
Óriást küzdöttünk, de a végjátékban jobban koncentrált az OSE.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XXV. Forduló
MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE

84 – 73
(21-20, 18-13, 23-19, 22-21)

Nagy visszatérőt köszönthettünk a kispadunkon, Eilingsfeld János hosszú kihagyás után Sebastjan Krasovec mester rendelkezésére tudott állni a szombat esti összecsapáson. Zane Knowles pontjaival indult a találkozó, majd Kassim Nicholson is betalált. Jól kezdtük a mérkőzést, szorosan védekeztünk és lendületes támadásokat vezettünk, Kassim Nicholson közelije után már 4-8 volt az állás. Ekkor azonban felébredt az OSE és egy 9-0-ás rohanással átvették a vezetést. Wooten Jr. és Nicholson találataival zárkóztunk fel, Radics faultja után azonban Stevenson nem rontott büntetőt. (15-12) Eilingsfeld János büntetőjével egyenlítettünk, majd ismét volt egy jobb periódusa a hazaiaknak, végül Kovács Ákos triplájával zártuk az első etapot. (21-20)

Jól indult a második 10 perc, Dorogi és Ihring közelijével már nálunk volt az előny. (23-24) Az oroszlányi időkérés után Knowles talált be, majd Stevenson és Ruják is eredményesek voltak a túloldalon. Wooten Jr. érkezett a parkettára, hogy a védelmünket biztosabb lábakra helyezzük, azonban az OSE tranzíciós játékát követően Radics Gerzsonra fújtak sportszerűtlen szabálytalanságot. Stevenson mindkét büntetőt értékesítette, majd a ráadás támadásnál labdát szereztünk, a gyorsindításból Eilingsfeld zsákolt hatalmasat, ami után fel is törtek az érzelmek a hosszú kihagyás után visszatérő Jonesyból. (29-28) A folytatásban ismét átvette az irányítást a fehér mezes gárda, Ihring kosarával ismét „közelebb tudtunk férkőzni”, végül Ruják András kosarával ért véget az első 20 perc. (39-33)

Kassim Nicholson gyors kettesével indult a második félidő, majd Stevenson és Gholston találtak be a túloldalon. Eilingsfeld kosarát követően eladta a labdát az OSE, a kontrából Wooten Jr. szerzett két pontot, majd Ihring triplázott, 1 pontra jöttünk vissza. (43-42) Wooten Jr. negyedik személyi hibája után Gholston triplájával folytatódott az egyre feszültebb hangulatú összecsapás, a következő támadásnál Knowles két büntetőjével szépítettünk. (47-44) Két gyors oroszlányi kosár következett, majd Ihring büntetői után Polutak is betalált. Két óriási oroszlányi hiba után időkérés következett, ami nekünk is jól jött, hogy rendezni tudjuk a sorokat. A folytatásban Knowles is összeszedte a negyedik faultját, kezdtünk bajban lenni magas poszton, Stevenson zsákolása után már 9 pont volt a hazaiak előnye. (59-50) Az utolsó percre kanyarodva Gholston 2+1-es akciójával növelte tovább az előnyét az ekkor már egyre magabiztosabban játszó oroszlányi csapat, Ihring duplájával javítottunk. (62-52)

Géringer hárompontosa volt az egyetlen kosár egészen a harmadik percig, amikor Ruják és Gholston kettesei után Thomas triplázott, ezzel kialakult a mérkőzés eddigi legnagyobb különbsége. (69-57) Kucsora Csaba volt eredményes a hárompontos vonal mögül, majd Ihring ziccerével ragadtuk meg az utolsó cérnaszálat a fordításra, időt kért az OSE. (69-64) Ruják András hárompontosára Ihring egy floaterrel válaszolt, majd ismét Ruják kettese után Kucsora triplázott. Gholston dupla a túloldalon, Kucsora kettes nálunk, majd Polutak lépéshibáját követően visszakerült hozzánk a labda, az órán ekkor 2:30 volt vissza. Ihring ziccerével már csak három pont volt a hazaiak előnye, ekkor Váradi Kornél kapott technikai hibát reklamálásért. (76-73) Az utolsó percre kanyarodva Gholston két büntetőt értékesített, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%