Elszalasztott lehetőség, avagy második helyen végzett a kenguru csapat a szekszárdi Nyuszi Kupa döntőjében

2016.05.30, 08:43 Kosárlabda
Május 22-én vasárnap a döntőjéhez érkezett az októberben induló Nyuszi Kupa Szekszárdon.

 

 Mi végig az „A” csoportban voltunk a Törpördögök mögött, harmadik fiú csapatnak a PVSK Fekete Párducok csapata jutott be a legjobb háromba. Az első mérkőzésen a PVSK ellen (akik nálunk fiatalabbak voltak) magabiztos győzelmet arattunk, igaz második ötösünk nem igazán remekelt ( 6:6 és 0:9 !!!) de ez nem változtatott sokat a mérkőzés összképén.

 

              Paksi Harcosok – PVSK Fekete Párducok

                                   56 : 22  ( 23:2, 6:6, büntetők: 7:5, 20:0, 0:9 )

 

 PH.: Kékesi 23, Pavlik 9,Buglyó 7, Takács 5,Szalai 3, Tengölics 3,Géringer 2, Nagy R. 2,

         Sándor 1, Kajári 1, Szili, Haaz

 

 Második mérkőzésünket a szekszárdi Törpördögök ellen játszottuk akik szintén nyertek a PVSK ellen. Az év során eddig mindig kikaptunk tőlük, igaz kétszer sikerült velük az év során szoros mérkőzést játszanunk. Most az volt a fő cél, hogy próbáljunk egy izgalmas szoros meccset játszani és ne kapjunk sok leindításból könnyű kosarakat. Ezt az első félidőben sikerült megoldani, hisz 12:12 volt az állás. A félidei büntetők most nem sikerültek igazán, de ellenfelünk is csak 4-et dobott be, így 16:16 volt a harmadik negyed előtt. Jól kezdtünk, 6:0-lal és ellenfelünk nem tudott igazán kibontakozni , görcsösen kicsit bénultan játszottak. Ebből sajnos sikerült őket kimozdítanunk, hiába kértem ne kapkodjunk, mozogjunk

labda nélkül segítsük a passzolót, törekedjünk csapatjátékra, addig is nálunk a labda. Sajnos egymás után kb. 5 másodperces támadásokat erőltettünk, sok rossz átadással, amiből ellenfelünk sorra leindított minket , felpörgött és 9:0-s szakasszal megfordította az állást. Az utolsó negyedben sem volt még minden veszve, a 36.percben 29:31 volt az eredmény és nagy volt a küzdelem sok hibával mindkét oldalon.

Sajnos az utolsó három percben nem sikerült add és fuss játékkal helyzetet csinálnunk, helyette 1:1-ekben erőlködtünk de még büntetőt sem sikerült kiharcolnunk, míg a túloldalon

Inalegwu Marcell egyedül lerendezte a mérkőzést 9 pontot szerzett zsinórban. Kár volt érte, mert rövid időszakokat levéve most nem játszottak a szekszárdiak olyan eredményesen mint szoktak és részben a mi kapkodásainkból ajándék labdáinkkal álltak talpra. de elmondható végül is az egész éves eredmények alapján igazságos eredmény született. Nekünk sok ilyen mérkőzésre lenne szükségünk ahol ilyen iram mellet is meg kell oldani a technikai és „taktikai” feladatokat. Igaz ehhez komolyabb edzéslátogatás és fegyelmezettebb és intenzívebb edzésmunka is szükséges. Mindezek mellett gratulálok a csapatnak, jó lenne ha ez lenne a mottónk: SOHA NEM VESZÍTEK: GYŐZÖK VAGY TANULOK.

 

              Paksi Harcosok – Törpördögök

                                    31:40  ( 6:8,6:4, büntetők: 4:4, 6:9,9:15 )

 

 PH.: Kékesi 8, Géringer 7,Buglyó 6,Pavlik 5,Sándor 2, Kajári 2, Takács 1, Nagy R.,Szili

          Tengölics,Haaz, Szalai

 

                                                                                       Nagy Gábor         

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%