Elsöprő siker a csarnokban!

2019.04.17, 20:16 Kosárlabda
A DEAC levegőhöz sem jutott.

NB I. – Középszakasz – 3. forduló
Atomerőmű SE – DEAC
118 - 80
(36-12, 36-18, 19-30, 27-20)
Paks, 2019.04.17.

ASE: Kovács Á. 14/3, Faust 27/15, Medve 14/9, Eilingsfeld 20/3, Jevtovic 16.
Csere: Ruják 6, Williams 12, Pajor 2, Szalai 3/3, Kalmár 4

DEAC: Dugat 10/6, Polyák 5/3, Kósa 6/6, Borisov 21/12, Amigo 7.
Csere: Omenaka 4, Velkey 7/3, Bognár 12, Opre -, Tóth B. 3, Kozák 2

Újabb hazai mérkőzéssel folytatódott a középszakasz, ezúttal a DEAC gárdáját fogadtunk az ASE Csarnokban. Jól kezdtük a mérkőzést, agresszívan támadtunk és szervezetten védekeztünk, aminek meg is lett a gyümölcse: a negyed második felében már 15 ponttal vezettünk. Az első negyedben 63,2 %-kal dobtuk a kosarakat, míg a DEAC mindössze 20%-kal, ezzel a teljesítménnyel szép előnyre tudtunk szert tenni. (36-12)

A második negyed is ASE kosarakkal folytatódott, Amir Williams és Szalai Milán is betalált, tovább növelve ezzel az előnyünket. Dekoncentrált volt a vendég együttes, sok pontatlan dobásuk és eladott labdájuk volt, mi pedig minden lehetséges helyzetet kihasználtunk. A negyed elején fiatal játékosaink is lehetőséget kaptak, Pajor Dávid és Szalai Milán is a pályán volt. Az eredményjelző 56-21-es állást mutatott amikor a negyed feléhez érkeztünk, a két csapat közti különbség vitathatatlan volt. A show még csak ekkor kezdődött, Amir Williams és Nick Faust is hatalmas zsákolással fokozta a hangulatot, egyszerűen minden összejött a csapatnak a mai estén. A félidőre 72-30-as állással mehettünk.

Összeszedetten és jó dobóteljesítménnyel kezdte a DEAC a második félidőt, de mi sem eresztettünk le, folyamatosan tartani tudtuk a 38-40 pontos előnyünket. Ennek ellenére ezt a negyedet a vendégek nyerték 19-30-ra, sajnos védekezésben elkövettünk néhány hibát, amiket a Debrecen kihasznált.

Az utolsó felvonásban már nem játszott olyan lendülettel a Debrecen, mint a harmadik negyedben, láthatóan elfáradt a vendég együttes és beletörődött az ASE elsöprő győzelmébe. A fiatal játékosaink végigjátszották ezt az etapot és nem is akárhogyan, Szalai Milán, Pajor Dávid és Kalmár Viktor is betalált, így a középszakasz harmadik meccsén is száz pont felett dobtunk. A vége: 118-80 lett.

Bognár Kristóf: Elég nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után, először gratulálnék a Paksnak, teljesen megérdemelt győzelmet arattak, véleményem szerint kívül-belül felűlmúltak minket, minden téren jobb teljesítményt nyújtott a hazai csapat ezen az estén. Az első félidő volt katasztrófális számunkra, a második félidőben úgy ahogy össze tudtuk szedni magunkat, de ez kevés volt idegenben. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nem jött a csapattal két meghatározó játékosunk sem , de ennél mindenképpen sokkal több kellett volna a csapattól. Megyünk tovább, kemény mérkőzések jönnek, igyekszünk majd kijavítani ezt a mérkőzést.

Szalai Milán: Elsősorban szeretném megköszönni a klubnak, hogy bizalmat adott nekem, nagyon nagy dolgo ez számomra, ráadásul ezen a mérkőzésen szereztem életem első hárompontosát az NB I-ben. Már az első félidőben sikerült nekünk diktálni az iramot, hamar át tudtuk venni a vezetést és innentől kedzve nem votl megállás. Véleményem szerint erős volt a védelmünk, sok gyorsindítást tudtunk csinálni, amiből rendre jöttek a kosarak. Sok volt nálunk is a beteg a héten, Eilingsfeld János is úgy vállalta a mérkőzést, hogy pár napja még lázas volt. A következő megmérettetésünk a Kecskemét ellen lesz, nincs idő a pihenésre, megyünk tovább.

Berényi Sándor: Azt gondolom, hogy szégyenteljes volt az első félidő és ezúton szeretnék elnézést kérni mindazoktól, akik szurkolnak a klubnak vagy a klubnál dolgoznak. A felelősséget nekem is és a csapatnak is vállalnia kell. A második félidő inkább a büszkeségünkről szólt, sajos esélyünk sem volt még megközelíteni sem a Paksot. Gratulálok az ASE-nak és további sok sikert nekik, remélem, hogy mi még fel tudunk állni és Zalaegerszegen megmutatni azt, hogy mire képes ez a csapat.

Jan Pavlík: Nem voltam egyszerű helyzetben, hiszen Dzunic mester reggel közölte, hogy nem fog tudni ma csatlakozni a csapathoz. Első sorban szeretnék gratulálni a játékosoknak, az én feladatomat nagyon megkönnyítették és nyílván Bánénak is jár a gratuláció. Jó úton haladunk most, Báne abszolút tudja hogy mit csinál és hogyan lehet használni a játékosokat. Azt azért szeretném megjegyezni, hogy százból egy ilyen mérkőzés van, ritkán látni ilyen teljesítményt az első félidőben, sajnálom, hogy pont a DEAC volt ennek az áldozata, de nem hiszem, hogy a jövőben ne tudnának ebbőlfelállni, hiszen egy minőségi csapatról beszélünk. A második negyedben extázisban játszottunk, mégegyszer köszönöm a játékosaimnak, hogy így álltak hozzá. A harmadik negyedben nem volt megfelelő a védekezés, 30 pontot kaptunk. Ha komoly eredményeket akarunk elérni akkor ezt nem engedhetjük meg magunknak. A Debrecennek további sikereket kívánok, nem egyszerű helyzetben vannak de nagyon jó csapatról van szó. 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%