Egerszegen kellene javítani

2016.03.29, 18:47 Kosárlabda
Vereséggel kezdtük a középszakaszt, amit idegenben kellene jóvá tenni. Zalaegerszegen ősszel csúnyán megfáztunk, most sokkal jobban kell koncentrálni, ha győztesen akarunk távozni.

 

NB1 - Középszakasz, 2. forduló
Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE
Zalaegerszeg, 2016.03.30. 19i:00
V.: V: Benczur T., Söjtöry T., Minár L. (Fekete L.)

Várható kezdőcsapatok
ZTE: Kinney - Governs - Kerpel-Fronius - Mohácsi - Pantelic

ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

 

Tavaly oda-vissza vertük a zalaiakat, idán azonban rögtön az első találkozásunk során eléggé beleszaladtunk a késbe. A decemberben lejátszott, 83-69-es végeredményt hozó meccsen gyakorlatilag egy percig nem volt esélyünk a ZTE ellen, amely hamar elkapta a fonalat, és az együtt 71(!) pontot jegyző Kinney - Governs - Kerpi - Pantelic négyes vezérletével magabiztosan nyerték meg a találkozót. Nálunk Dunn 21 pontja, illetve talán Tóth Ádám és Eilingsfeld Jani emelhetők ki, de az ő jó teljesítményük is kevés volt a sikerhez:

{youtube}SSFbyFe0r5k|525|400|0{/youtube}

A visszavágó már jobban sikeredett, hazai pályán 88-80-ra győztük le a zalaiakat, és egyben megszakítottuk két meccses nyeretlenségi sorozatunkat. A legjobbunk Donald Robinson volt, aki 18 pontot tett a közösben, de az egyaránt 11-ig jutó Tóth és Barnies is fontos kosarakkal járult hozzá a sikerhez:

{youtube}hu2KvgzhWJY|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Mindenáron győzni akarunk. Egyik félnek sem lesz könnyű, de mellettünk szól, hogy hazai pályán játszunk, vagyis "van egy hatodik emberünk". Az viszont kevésbé segít, hogy Gáspár Dávid után Fekete Viktor is kiesett a rotációból. Térdsérülése miatt több hétre, akár a teljes középszakaszra elveszítettük. Szerkezeti változtatást kell eszközölnünk, nagyon kevesen vagyunk már ezen a poszton. Hazai meccseinkből ezzel együtt lehetőség szerint mindet meg kell nyernünk, erre most lesz az első sanszunk. Ha kikapunk, akkor a nyomás, a tét tovább nő a játékosainkon, ezt el kell kerülni.

Schmidt Béla: Mindkét együttes vereséggel kezdte a középszakaszt, de a miénk talán még fájóbb volt hazai közönség előtt. Mindkét csapat nagyon keményen fog küzdeni, hogy a győzelmet megszerezze. A sorsunk nekünk nehezebb azzal, hogy idegenben kell bravúrt végrehajtanunk. A ZTE legfőbb erénye a csapat két mozgatórugója, Kinney és Govens. Természetesen a többiek is nagyon fontos láncszemei a csapatnak, de őket mindenféleképpen meg kell állítanunk játékszervezésben és pontszerzésben is. Nem sok időnk volt, de megpróbáltunk belőlük felkészülni. Közeli emlékeink vannak róluk, az utolsó előtti alapszakasz-mérkőzésen sikerült győznünk, de persze az teljesen más találkozó volt. Sérültünk nincs, nyerni megyünk Egerszegre.

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%