Dzunic visszatér Paksra

2019.02.15, 17:07 Kosárlabda
A szerb-magyar mester szerdán érkezik az Atomvárosba.

Dzunic Branislav újra visszatér Paksra, ezúttal Jan Pavlíktól veszi át a kispadot. A szerb-magyar edző a 2008/2009-es szezonban egészen az aranyéremig vitte az ASE-t, majd 2010-ben távozott. Később ismét visszatért két szezonra, 2015-ben a csapattal a harmadik helyen végzett a Magyar Kupában. Dzunic szerdán érkezik, így a bajnokság folytatásáig lesz egy kis idő a mester és a csapat összecsiszolódására. Az Atomerőmű SE vezetősége szezon végig szóló szerződést kötött a mesterrel, a folytatásról később döntenek.

Fotó: www.origo.hu

Fotó: A Bajnok Csapat (2009), www.origo.hu

-Üdvözlünk újra Pakson, Báne! Milyen érzések vannak most benned?

Örülök neki, hogy visszatérhetek az Atomvárosba, hiszen a paksi időkre mindig jó emlékként tekintek vissza, főleg, hogy bajnokságot is sikerült nyerni az akkori csapattal. Úgy gondolom, hogy egy remek kosárlabda mag van Pakson és minden feltétel adott ahhoz, hogy gördülékenyen tudjam végezni a munkámat.

-Gondoltad volna, hogy valaha vissza fogsz térni az Atomvárosba?

Sokszor vicceltem azzal, hogy az edzői karrierem során még vissza fogok térni az ASE-hoz, nem titok, hogy nem tartottam kizártnak ezt a szenáriót.

-Milyen célokat tűztél ki a 2018/19-es szezonra?

Borzasztó nagy kihívásnak tekintem azt, hogy ezt a helyzetet megoldjam a csapatnál. Talán kimondhatjuk azt, hogy nem a legjobb helyzetben vannak most a fiúk, sok mérkőzést a végjátékban buktak el, így ezen mindenképpen javítanom kell. Egy edzőnek sosem egyszerű az, amikor egy éppen rossz passzban lévő csapatot idény közben kell átvennie, de úgy érzem, hogy ha a Szakosztályelnök Úr úgy gondolta, hogy szüksége van rám én vállalom ezt a feladatot. Célok mindig vannak, nyílvánvalóan több meccset kell nyernünk, de én inkább céloknak azt tekintem, ha látszik a játékunkban a fejlődés, megtaláljuk a ritmust és a végjátékokat is megfelelően kezeljük. Ne felejtsük el, hogy borzasztó kiegyenlített a mezőny, tegnap éppen a Magyar Kupán voltam és szinte mindegyik meccs a végjátékban dőlt el, nyílván ez is mutat valamit. Egy biztos, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy szemmel látható fejlődés legyen a csapatnál.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%