Drámaira sikerült a JKSE elleni találkozó

2019.01.05, 20:47 Kosárlabda
Pitts középtávolija döntötte el a meccset.

NB1. – 14. forduló
Atomerőmű SE – JP Auto-JKSE
71-72
(21-18, 17-17, 20-25, 13-12)
Paks, 2019.01.05.

ASE: Kovács Á. 7/3, Evans 10/3, Faust 11, Eilingsfeld 8/6, Trajkovski 18/6.
Csere: Ruják 6, Medve -, Jevtovics 11

JKSE: Pitts 17/9, Rakics 8/6, Coleman 20, Alekszandrov 10, Pantelics 11/3.
Csere: Kerpel-Fronius 2, Cseh 2, Brbaklics 2

A 2019-es év első mérkőzésén a negyedik helyen álló, 8-5-ös mérleggel rendelkező Jászberény csapatát fogadtuk. A mérkőzést egy 8-0-ás rohammal kezdtük, az első kosarunkat Kovács Ákos egy betörésből szerezte, majd Shannon Evans a sarokból, Trajkovski pedig középről vágott be egy triplát. A védekezésünkre ismét nem lehetett kifogás, a negyed közepénél egy labdaszerzést követően Evans adta fel a labdát Faustnak, aki könyörtelenül húzta be a gyűrűbe a játékszert. (15-5) Ezután kicsit leültünk, a JKSE pedig megtalálta a kosarakat, így a negyed végére 3 pontra zárkóztak fel.

A második 10 perc Aleksandrov kosarával kezdődött. Az első percekben nem nagyon találtuk a ritmust, kulcsszituációkban maradtak ki a dobásaink és a védekezésben sem tudtuk a megszokott szintet hozni. Az etap végére feléledtünk: Faust, Trajkovski és Eilingsfeld kosaraival tartani tudtuk a 7-8 pontos előnyt. Végül 38-35-ös állásnál mehettünk a félidőre.

A találkozó összképe a harmadik negyedben sem változott. A kinti dobásaink nem mentek be, a palánk alatt pedig nagyokat kellett küzdenünk ahhoz, hogy betuszkoljuk a labdát a gyűrűbe. A negyed közepén Nick Faustot egy vitatható szituáció után reklamálás miatt kiállították, majd Trajkovskira ráfújták a 4. faultot. Felforrósodott a hangulat a téves bírói ítéletek után.  Coleman zsákolásával előbb kiegyenlített majd sikeres tempója után a mérkőzésen először átvette a vezetést a Jászberény. A negyed utolsó perceiben fej-fej mellett haladt a két együttes: Jevtovic kosarával ismét átvettük a vezetést majd Pitts hármasával a vendégek fordították meg az állást. Végül 58-60 lett a negyed végeredménye. Ez volt a mérkőzésen az első negyed, amit megnyertek a vendégek.

Az utolsó etap izgalmas játékot hozott. Bojan Trajkovski vezérletével végre megtaláltuk a ritmust, voltak elképzeléseink és jól felépített támadásaink, így egy 7-0-ás roham után Eilingsfeld labdaszerzésével és Shannon zsákolásával át tudtuk venni a vezetést. (71-65) Ezután a vendégek is rákapcsoltak: Rakic és Cseh kosaraival ismét egy pontra zárkóztak fel két perccel a lefújás előtt. Az utolsó 4 percet bedobott kosár nélkül szenvedtük végig, majd Pitts 8 másodperccel a vége előtt bedobta a középtávolit, ami után Schmidt Béla vezetőedző kért időt. 2 másodpercünk volt, hogy üresre játszunk egy játékost, végül Jevtovichoz került a labda, aki sajnos kihagyta lefordulásból a mérkőzés döntő kétpontosát. 71-72-re nyert a Jászberény.

Miljan Rakic: Kemény, fizikális és kiélezett mérkőzés volt, pont, mint az első találkozó. Az első félidőben problémáink voltak a lepattanókkal, de a második félidőre sikerült kijavítani a hibáinkat. Szerencsénk volt, a végén bement a kulcsfontosságú dobásunk és így sikerült idegenben nyernünk. Gratulálok a Paksnak.

Nikola Lazic: Gratulálok a fiúknak, nagyon fontos győzelem a mai nekünk. Ma is megmutattuk, hogy nem adjuk fel sehol. Remekül játszott a Paks ma is, de a második félidőre nagyobb lendülettel és összeszedettebben, koncentráltabban tudtunk kijönni. Megyünk tovább, gratulálok a Paksnak, ez szerencse volt, semmi más.

Eilingsfeld János: Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk 11 ponttal, de a vendégek hamar rendezték a sorokat. Második félidőben akadozott a támadójátékunk, többször megbeszéltük, hogy mit játszunk, de sajnos legtöbbször nem ez történt. Gyorsan el kell felejtenünk ezt az estét.

Schmidt Béla: Gratulálok a Jászberénynek. Azt kaptuk, amit vártunk: kemény mérkőzés volt, fizikális és kiélezett. Hiába léptünk el 10 vagy 4-5 ponttal, ez nem jelent semmit mert az utolsó pillanatig partiban volt mindkét együttes. A problémám megint a technikai faultokkal van, ezen el kell gondolkodnunk, mert ez befolyásolhatja a meccsek kimenetelét. Megyünk tovább, ki kell javítanunk ezt a mai napot.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%