Drámai meccsen nyertünk Sopronban

2019.12.02, 13:38 Kosárlabda
Shannon utolsó másodperces kosara döntött.

NB I. – Alapszakasz – IX. forduló
Sopron KC – Atomerőmű SE
80  - 82
(21-18, 15-17, 22-22, 22-25)
Sopron, 2019.11.23.

Lóránt Peti szerezte az első öt piros-kék pontot a találkozón, de a hazai együttes nagyon erősen kezdett: öt perc elteltével 13-5-ös állásnál kértünk először időt. Ez sem segített rajtunk, a Sopron jobban koncentrált és jobban is védekezett az első etapban. Ugyan a kilenc pontos hátrányt háromra sikerült ledolgoznunk, de a mérkőzést nem mi irányítottuk az első 10 percben.

A második negyedet egy gyors kosárral kezdtük és egészpályán kezdtünk el védekezni, ami egyértelműen megzavarta a hazaiak játékát. Lóri kosarával fordítani tudtunk, de a Sopron is rákapcsolt és szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat. Több sikertelen kísérlet után a parkettet 36-35-ös állással hagytuk el a félidei pihenőre.

Folytatta az SKC az eredményes játékot a harmadik negyedben is, négy perc elteltével 4 ponttal vezettek. Zengett a Novomatic Aréna az SKC rigmustól, a hazai közönség kitett magáért. A több perces kosárcsendünket Lóránt Péter törte meg egy kétpontossal, de se a kinti dobásaink, se a védőmunkánk nem volt eredményes, feszülten, sokszor elképzelés nélkül játszottunk, mindeközben a másik oldalon Thompson, Carter és Rivers is kitettek magukért, folyamatosan szállították az értékes pontokat a hazaiaknak. A helyzetünkön a centerproblémánk sem segített, Justin Jackson ugyanis nem lépett pályára, így jóformán Lóránt Peti mellett Nick Faust vagy Kis Raul játszott ötös poszton, ami a csapat szerkezetét nem kicsit bolygatta meg. A negyed végére feléledtünk, Coleman kosara után Nick szerzett labdát és zsákolt egyet, amivel sikerült átvenni a vezetést. (54-56) Innen is visszajött a Sopron és egy utolsó másodperces kosárral ismét átvették a vezetést.

Coleman kosarával indult meg az utolsó 10 perc a Novomatic Arénában, majd Kis Raul vágott be egy triplát, amit Nick Faust követett a sarokból. Jól nyitottuk ezt a negyedet 8-2-es rohanásunk volt. Elképesztő energiákat mozgósítottak meg a hazaiak, előbb Thompson kettesével, majd Rivers hármasával ismét kiegyenlítettek. (75-75) Egy kimaradt SKC büntető után Shannon vágott be egy létfontosságú hárompontost a másik oldalon, amivel az utolsó percben 4 pontra növeltük az előnyünket. Ekkor következett a dráma, ugyanis Carter maradt az utolsó előtti másodpercben üresen a palánk alatt és be is vágta a kétpontost, amivel kiegyenlített ismét a Sopron. (80-80) Ekkor jött Shannon Evans és az egy másodperc elég is votl neki egy kétpontosra, amivel zsinórban az ötödik meccsünket nyertük meg. Köszönjük a paksi szurkolóknak, hogy eljöttek Sopronba és bíztatták a csapatot.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%