Döntőt játszunk holnap

2017.09.22, 18:19 Kosárlabda
A második félidőben elöl-hátul kiváló teljesítményt nyújtva léptük le a Komarno csapatát.

VIII. Horváth Zoltán Emléktorna
Atomerőmű SE – MBK Rieker Komarno
82-64
(20-23, 12-12, 23-11, 27-18)
Szombathely, 2017.09.22.

ASE: Hinds 20/6, Ruják 6/6, Barnies 15/15, Eilingsfeld 8/3, Ogunyemi 8/3.
Cs.: Allen 5, Medve 6/6, Williams 12, Garamvölgyi 2, Szalai -.

Komarno: Tomic 16/3, Dordevic 2, Bowman 22/3, Diminic 2, Vojtek 4.
Cs.: Stojanov 8/6, Jankovic -, Marchyn 3/3, Belavy 2, Jurica 1, Hoferica 4.

 

A labdát az ellenfél hozta el a feldobáskor, de az első kosarat mi jegyeztük, mégpedig Hinds révén rögtön egy triplát. Örömünk nem tartott sokáig, mert bár megvolt az esélyünk, hogy növeljük a fórt, a Komarno futott egy 8-0-s sorozatot. A gólcsendet Ruják törte meg, ráadásul nem is akárhogy, két támadásból két sikeres trojkát eresztett el, ami nagyban segítette a felzárkózásunkat. A lendületet ezzel meg is kaptuk, és bár az amerikai Bowmant nem tudtuk tartani (10 pontig jutott az első negyedben), a hátrányt szép lassan lefaragtuk, a negyed végére mindössze három maradt belőle.

Jól kezdtük a második tíz percet, egy két gyors kosárral megfordítottuk az állást. Elég hullámzó volt egyébként a meccs, hogy az egyik, hol a másik csapat kapta el a fonalat. Sajnos annyira nekünk egyszer sem jött össze az a bizonyos fonalelkapás, hogy utolérjük az ellenfelet, bár többször is közel jártunk hozzá. Ráadásul intő jel, hogy a büntetőkkel ezúttal is hadilábon álltunk, a bajnokságra össze kell kapnunk magunkat. Mindenesetre a végére így is megvolt az esélyünk az egyenlítésre, ami ugyan nem sikerült, de összességében egész jóé mozogtunk, különösen védekezésben.

Hinds szép betörés-kiosztás kombójából Barnies szerzett kosarat, és máris megvolt az az egyenlítés! Ráadásul az első három támadást ki is védekeztük, ami több mint biztató volt. Egy darabig frj-fej mellett haladtunk, majd az Komarno irányítója Allen és Hinds szorításában labdát vesztett, amiből utóbbi zsákolt egy szépet, amivel a vezetés is megvolt. Ettől vérszemet is kaptunk, futottunk egy 8-0-s sorozatot, melyet Ogunyemi hármasa, illetve a Komarno időkérése zárt le. Ami persze hatástalannak bizonyult, mert a csapat végre lendületben volt, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy negyed végére kilencet vertünk rájuk.

Eilingsfeld hármasa, majd Williams duplája nyitotta a negyedik negyedet, egyszerűen nem volt ellenszere az ellenfélnek arra, amit nyújtottunk. Védekezésben zárt a retesz, támadásban pedig szellemesek és kreatívok voltunk, mindig ott volt a bizonyos extra passz, ami üres dobást szült a végére. A nyitott kérdések gyakorlatilag a negyed közepére eldőltek, és bár a kiváló mezőnymunkát végző Allen dobásai továbbra sem ültek, legalább Troy megtalálta a dobóformáját és elsüllyesztett 4 hárompontost a lefújásig. A döntő holnap hatkor kezdődik, hogy ki lesz az ellenfé, az pedig az Osijek – Falco mérkőzésen dől el.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%