DEAC - Atomerőmű SE

2017.10.07, 12:33 Kosárlabda
A kiváló kezdés után bízunk a hasonló folytatásban

NB1 Alapszakasz – 2. forduló
DEAC - Atomerőmű SE
Debrecen, 2017.10.07. 17.00.
V.: Benczur T., Ádám J., Hervay T. (Bodrogváry I.)

Várható kezdőcsapatok:

DEAC: Jones – Molnár – Lilov – Lajsz – Armwood

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Ogunyemi

 

A Falco ellen parádés sikert arattunk az első fordulóban, mely talán – legalább is mértékét tekintve – kissé váratlan, de annál örömtelibb volt a szurkolók és a csapat számra. Öröm volt nézni, ahogy fojtogató védekezésünkkel ellehetetlenítettük a szombathelyiek támadójátékát, akik pedig köztudottan a játék ezen elemében erősek. Ráadásul a felkészülési mérkőzésektől eltérően ezúttal a támadójátékunk is rendben volt, legalábbis az első félidőben beszórt 51 pontunk erről tanúskodik. A kezdés tehát remekül sikeredett, de a folytatásban is komoly feladatok várnak ránk. Elsőként rögtön az újon DEAC elleni meccs, mely cseppet sem ígérkezik könnyű feladatnak. A csapat játékárét elsősorban a három légiós felel, akik közül Ivan Lilov neve ismerősen csenghet számunkra. A bolgár hátvéd tavaly még a Szegedet erősítette, melynek színeiben 20.2 pontos átlagával az egész bajnokság második legjobb pontszerzője volt. A két ASE elleni meccsen sem tétlenkedett, 18 pontot szórt nekünk átlagban, ami valljuk be, nem rossz. Az semlegesítése kulcs feladat lesz, ha meg akarjuk nyerni az összecsapást, őt nem hagyhatjuk érvényesülni.

A két edző így nyilatkozott a bb1.hu-nak:

Berényi Sándor: Biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz, sajnos a sérültjeink továbbra sem épültek fel. Bognár Kristófnak a külső és belső bokaszalagja is elszakadt, jelenleg a rehabilitációját végzi, egy darabig biztosan nem számíthatunk rá. Farkas Attila sem edzett a héten, meglepődnék, ha vállalni tudná a játékot. A többiek jelen állás szerint rendben vannak, bár a múlt héten is ezt mondtam a mérkőzés előtt, aztán derült égből villámcsapásként ért bennünket Farkas kiválása. A paksiak nagyon jó formában kezdték a szezont, szép győzelmet arattak a Falco ellen, döntő volt, hogy nagy sebességgel kosaraztak. Mi nem tudunk mást tenni, mint hogy beleadunk apait-anyait, igyekszünk a maximumot nyújtani, és megpróbáljuk teljes erőbedobásra kényszeríteni a vendégeket is. A múlt heti, Szeged elleni mérkőzésünkhöz képest a dobószázalékban mindenképpen javulnunk kell, ez egy olyan dolog, ami meccsről meccsre változhat, ezért bízom benne, hogy reális esélyünk lehet ebben javulni, bár nyilván ez az ellenféltől is függ. A lepattanózás is kulcskérdés lesz, hiszen ellenfelünknek több olyan játékosa is van, aki jól szedi a támadó lepattanókat.

Teo Cizmic: Az újonchoz utazunk, érdekes mérkőzésre van kilátás. Elveszítették hazai pályán az első meccsüket a Szeged ellen, nyilván holnap javítani szeretnének. De nekünk is hasonló céljaink vannak, mint mindenki másnak, mi is nyerni akarunk. Lépésről lépésre, meccsről meccsre haladunk, szeretnénk fordulóról fordulóra jobban és jobban játszani, aztán majd a végén meglátjuk, hogy meddig jutunk. Teljesen új, fiatal csapatunk van, még időre van szükségünk, mire igazán összeállunk, ráadásul Ruják és Eilingsfeld is csak a felkészülés végén tudott csatlakozni hozzánk a válogatott miatt, illetve szinte folyamatosan voltak beteg és sérült játékosaink. Az első meccsünket megnyertük, ennek nagyon örülök, de azt most már el is kell felejtenünk, mert holnap egy újabb ütközet vár ránk. A DEAC erőssége elsősorban a három légiós, Jones, Lilov és Armwood játéka nagyban meghatározza a többiek teljesítményét. Persze hiba lenne megfeledkezni a magyarjaikról, hiszen olyan tapasztalt, rutinos játékosuk is van, mint például Molnár, aki mindent tud a kosárlabdáról. Energikusak, robbanékonyak, és elég agilisak, egyik fő fegyverük a pick and roll játék. Farkas és Bognár kiesésével egy kicsit vékonyabb lett most a keretük, de így is a maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy újra nyerni tudjunk. Bár kisebb sérültjeink vannak, jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

Elingsfeld János meccs előtti gondolatai:

Kép.: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%