Darrin Govens érkezik

2023.10.04, 09:33 Kosárlabda
A jelenlegi helyzetben erősítésre van szükségünk

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, jelenleg három meghatározó játékosunk sérülése nehezíti a csapatunk mindennapjait. Az orvosi vizsgálatok és kiértékelések után Duda Sanadzénak egy kisebb térdműtétre van szüksége, amit az orvosok Grúziában fognak elvégezni, illetve a rehabilitációt is a hazájában fogja megkezdeni. Klubunk teljes vállszélességben a játékos mellett áll, mindenben támogatni fogjuk. Jelen álláspont szerint a felépülése 6-8 hetet vehet igénybe.

Mario Ihring az NKA Pécs elleni barátságos mérkőzésen szenvedett vállsérülést, szerencsére nincs komoly probléma, azonban akár 4 hétre is kidőlhet. Mario rehabilitációja már megkezdődött, viszont fontos, hogy megfelelő ütemben haladjanak a kezelések és a visszatérés.

Eilingsfeld János állapotáról később fogjuk tájékoztatni a szurkolóinkat.

A jelenleg kialakult helyzetben a vezetőségnek gyors döntést kellett hoznia a játékosok megfelelő pótlására, így kézenfekvő megoldásnak tűnt a ligában már jól ismert, korábbi válogatott játékos Darrin Govens leigazolása, aki már megkezdte a közös munkát Csirke Ferenc vezetőedzővel.

Govens nevét talán nem kell senkinek bemutatni, a 35 éves, 185 cm-es és 86 kg-os irányító a Saint Joseph’s egyetemi csapatával szerepelt az NCAA-ben, majd profi karrierjét a görög első osztályban szereplő Ikaros Kallitheas csapatában kezdte meg, később Izlandon, Oroszországban és Franciaországban is szerepelt. Az NB I. A-csoportban a 2014/15-ös idényben az Egis Körmend csapatában mutatkozott be, ahonnan először Zalaegerszegre, majd Szombathelyre igazolt. Később megfordult az Alba Fehérvár, a Szeged és a DEAC csapatában is. 2019-ben Magyar Bajnok lett a Falco KC csapatával, a 2020/21-es szezonban pedig a legértékesebb játékosnak választották.

A vezetőségünk folyamatosan azon dolgozik, hogy Govens pályára tudjon lépni hétvégén az Egis Körmend ellen.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%