Teo Cizmic: Olyan játékost akartam, akivel szintet léphetünk

2017.02.06, 21:31 Kosárlabda
Vezetőedzőnk avatott be minket a Hill - Battle csere részleteibe, illetve bemutatta új igazolásunkat.

"A cserének tisztán szakmai okai voltak, P.J. ugyanis jó munkát végzett edzésen, ráadásul jó srác is, nagyon jó karakter, mindenkivel remekül kijött. Én azonban úgy éreztem, többre van szükségünk irányító poszton, több dobásra, több magabiztosságra. A döntés az enyém volt, úgy éreztem szükségünk van valakire, aki produktívabb tud lenni.

Már az első naptól kezdve keményen dolgoztunk az átigazoláson. Rengeteg játékost megnéztem, sokaknak ajánlatot is tettünk, sokan nemet is mondtak, de az évnek ebben az időszakában nem egyszerű jó játékost igazolni. Márpedig az én elképzelésem az volt, hogy egy olyan játékost szerezzünk, aki valóban segíteni tud nekünk, akivel szintet léphetünk. Persze az anyagi oldala is nagyon fontos ennek a történetnek, megvoltak a korlátaink. Mindenesetre több játékosnak is ajánlatot tettünk, de különböző okok miatt mind visszautasították azt: kevés volt, amit ajánlottunk, gyenge a bajnokság, túlságosan lent vagyunk a tabellán és így tovább. Battle is köztük volt, nagyjából két hete ugyanis neki is ajánlatot tettünk, amit elutasított, majd egy héttel később meggondolta magát. Utólag persze kár, hogy nem elsőre mondott igent, akkor talán egy győzelemmel többünk lenne.

A lényeg, hogy most itt van, és megkezdte a felkészülést. Időbe került, de az évnek ebben a szakaszában tényleg nem könnyű olyat szerezni, aki minőségi javulást hoz a csapatnak, azok a játékosok ugyanis általában nem szabadok. Csak azért, hogy történjen valami, nem akartam igazolni senkit. Persze később takarózhattam volna vele, hogy én megpróbáltam, de nem vált be, de az csak egy alibi lépés lett volna. Az nem én vagyok, én komolyan szerettem volna csinálni. Ez az én döntésem, és ezzel együtt az én felelősségem is.

Ami magát Talor Battle-t illeti, ő egy igazi irányító, aki kiváló egyetemi múltat tudhat maga mögött. Jó képzést kapott a Penn State Egyetemen, ráadásul kiváló számokat is hozott, már az első edzésen látszott, hogy képzett játékos. Ez mindig nagyon sokat jelent egy edző számára, hiszen nem kell többször elmagyaráznia ugyanazokat a dolgokat a játékosnak. Battle is rögtön megértette a játékunk alapjait és a filozófiámat, illetve ezzel együtt azt is, hogy mit várok tőle. Ez sokat jelent számunkra, rengeteg időt megspórolunk. Az már most látszik egyébként, hogy nagyon komplett játékos, aki a játék szervezése mellett dobásokkal és betörésekkel is rendkívül jó hatásfokkal dolgozik. Persze kell még idő, hogy teljesen beépítsük, de már most is nagy segítséget jelent számunkra. Igazából erre is számítottam tőle, és ezeket az információkat kaptam róla. Ilyenkor ugyanis igyekszem leellenőrizni különböző forrásokból, hogy milyen játékosról is van szó, most is felhívtam a korábbi izraeli és belga csapatát is, és csak pozitív dolgokat hallottam vele kapcsolatban. Igaz ez a pályán és azon kívül mutatott dolgaira is. Összegezve, biztos vagyok benne, hogy Battle személyében kiváló játékost igazoltunk.

Volt vállsérülése tavaly, nem túl súlyos, de nem akarta elkapkodni a dolgokat, időt akart hagyni magának a rendes rehabilitációra. Gyakorlatilag november végén már teljesen egészségesen várta az ajánlatokat. Azok voltak is, de eleinte mindet visszautasította, mert még jobbra várt. A jobb azonban nem jött, mi pedig jó időben jelentkeztünk be, így végül nálunk kötött ki. Persze ahogy ideért, rögtön el is vittük különböző orvosi vizsgálatokra, például MR-re is, ahol mindent rendben találtak. Az eredményekkel aztán elmentünk ortopéd szakorvoshoz, aki szintén megvizsgálta, és nem talált problémát. Az elmúlt éjjel az időeltolódás miatt nem is aludt csak néhány órát, mégis gond nélkül végigcsinálta a másfél órás edzést.

Ezzel egyelőre úgy tűnik, véglegesnek tekinthető a keret, persze hogy ezt kijelenthessük, ahhoz az is kell, hogy Ryan és a többi sérült rendben legyen. Ez hamar ki fog derülni, mert a Kaposvár ellen már játszik, addig pedig teljes intenzitású edzésmunkát végez a többiekkel együtt. Persze ez csak az egyik része a történetnek, ugyanis nem elég a szándék, az anyagi lehetőségeket is szem előtt kell tartani. Soha nem egyszerű előteremteni a pénzt egy cserére, ráadásul a klubnak különböző okok miatt már az szezon korai szakaszában költenie kellett játékos cserére. Ezért is tartozom köszönettel a vezetőségnek és rajtuk keresztül a városnak, hogy ilyen kiváló munkát végeztek, és megteremtették Battle leigazolásának feltételeit."

{gallery}2017_02_06_battle{/gallery}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%