Bronzérmes az Atomerőmű SE!

2018.02.18, 16:57 Kosárlabda
A parádézó Guinn - Eilingsfeld páros vezérletével legyőztük az Albát és éremmel zártuk a kupát! Szép volt fiúk, büszkék vagyunk rátok!

Magyar Kupa – Bronzmérkőzés
Alba Fehérvár - Atomerőmű SE
53-67
(18-17, 12-14, 17-16, 6-20)
Debrecen, 2018.02.18.
Alba: Hill -, Kovács 8, Harris 14/3, Filipovity 6/6, Keller Á. 10/6.
Cs.: Horton 6, Pointer 8/3, Keller I. 1.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

ASE: Ruják 2, Hinds 9/3, Eilingsfeld 17/3, Guinn 21/15, Ogunyemi 6.
Cs.: Medve 6/6, Garamvölgyi 3/3, Gulyás 3/3, Pajor -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

Filipovity és Hinds tripláival indult a mérkőzés, majd szép lassan egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést az Alba. A túloldalon egyébként Lóránt és Simpson kapott pihenőt a maj meccsre, nálunk pedig Tarrant és Barnies nem lépett pályára, előbbi ugye a hiányzó papírok, utóbbi pedig a bokasérülése miatt. A egyre dominánsabb Alba a negyed derekára már nyolc ponttal is vezetett, mikor végre elkezdtünk feleszmélni, és vezettünk egy Garamvölgyi triplájával induló 7-0-s rohamot,, amivel gyakorlatilag utolértük ellenfelünket. Innentől fej-fej mellett haladtak a felek, a negyed végére mindössze egy ponttal vezettek a fehérváriak.

A második negyedet is a Dzunic-legénység kezdte jobban, de ezúttal nem tudtak leszakítani minket. A már az első tíz perc során pályára kerülő Gulyás mellett ezúttal a 17 éves Pajor is lehetőséget kapott Teo Cizmictől és rögtön be is mutatott egy szép labdaszerzést a fiatal legény. Gulyásnak sem ment rosszul a játék, triplát dobott, labdát szerzett és gólpasszt adott Eilingsfeldnek, aki egyébként ezúttal abszolút vezérként játszva nyolc pontnál és hat lepattanónál járt a nagyszünetben, csapatunk pedig egy ponttal vezetett a bronzéremért vívott csatában.

Az első két negyed után már nem volt semmit meglepetés abban, hogy a nagyszünet után is az alba kapta el jobban a ritmust, és Harris vezérletével ismét megugrottak. Ahogy eddig, most sem adtuk fel és harcosan védekezve nekiláttunk ismét ledolgozni a hátrányt. Sajnos ezúttal sem Guinn, sem Hinds nem érezte a gyűrűt, az ő pontjaik nélkül pedig nagyon nem voltunk könnyű helyzetben. Annál jobban dicséri az elszántságunkat, hogy így is ott lihegtünk az ellenfél nyakán és nyílt meccset tudtunk játszani a két hiányzó ellenére is kiváló erőkből álló fehérváriak ellen. a negyed hajrájára fordulva végül Guinn rázta meg magát és egy triplával, valamint két büntetővel kiegyenlített, így a döntés az utolsó negyedre maradt.

És hogy mi lett az a bizonyos döntés? Hát az, hogy hosszú böjt után ismét érmet nyert az Atomerőmű SE! Az első félidőben visszafogottabb teljesítményt nyújtó Guinn a sereg élére állt és gyakorlatilag szétbombázta a fehérvári gyűrűt. Két magasemberünk, Eilingsfeld és a már említett Guinn egyszerűen szenzációsan játszott ezen a napon, elöl-hátul kiváló munkát végeztek és stabilitást adtak a társaknak. A csapat pedig Barnies hiányát is elbírva, negyed órányi játéklehetőséget adva az egyaránt tisztességgel helyt álló Gulyásnak és Garamvölgyinek, végül magabiztosan húzta be a győzelmet és az ezzel járó bronzérmet!

Álomszép volt fiúk!

Kép: MKOSZ facebook


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%