Bennmaradtunk!

2022.05.17, 19:01 Kosárlabda
Kiharcoltuk a jövő évi A csoportos indulást!

Atomerőmű SE – Pécsi-VSK Veolia
75 – 70
(16-18, 19-16, 27-20, 13-16)

 

A feldobás után csapatunk kezdhette meg a mérkőzés első támadását, de eladtuk a labdát, végül Brkic szerezte a PVSK első kosarát, majd Donaldson is betalált kintről. Ivosev is eredményes volt, keményen kezdtek a vendégek. (0-7) Három perces kosárcsendet tört meg Brown, aki egy triplával szerezte meg csapatunk első pontjait, erre Donaldson válaszolt ismét egy hármassal, időt kért Jan Pavlík mester. Pacevicius és Kovács pontjaival folytatódott a találkozó, kissé passzívan, idegesen játszottunk. A rotáció javított a lendületünkön, Keith kettese után már csak 1 pont volt a két csapat közti különbség. (10-11) Végül Pacevicius pontjaival tartottuk magunkat, az első negyed vége 16-18 lett.

Gyors pécsi kosárral indult a második etap, majd ismét a litván magasemberünk szerzett két pontot, Pacevicius a festékből hibátlan volt eddig. Keith pörgette fel az eseményeket a negyed feléhez közeledve, picit gyengébb, pontatlanabb játékot mutattak a vendégek, ezt próbáltuk meg kihasználni. (23-26) Illés Máté is beköszönt egy hármassal a másik oldalon, erre azonnal jött a válasz Browntól. Frank Áron szerzett labdát a félpályánál, a fiatal magyar játékosunk ziccerrel fejezte be az akciót, ezzel ismét egy pontra jöttünk fel. (28-29) Az időkérés után Brzoja küzdött nagyot a támadólepattanóért, amit végül meg is szerzett és a horvát játékosunk két pontjával a mérkőzésen először átvettük a vezetést, ezt Keith hármasa követte. A félidőre végül 35-34-es állással mehettünk.

Martynas Pacevicius hármasával indítottuk a második félidőt, ezt egy labdaszerzés és Keith kosár követte, a pécsiek hibája után pedig Brown triplázott, majd Brzoja kettese tette fel az i-re a pontot, 10-0-val kezdtük a harmadik negyedet. (45-34) Remek játékkal folytattuk a mérkőzést, jó ütemű passzok, jól forgattuk a labdát és a dobószázalékunk is feljavult. Brown újabb hárompontosával már 12 pont volt az előnyünk, ekkor Ivosev szerzett két pontot a PVSK-nak. Eilinsgfeld iszonyatos erődemonstrációjától konkrétan állva maradtak a pécsiek: tripla, zsákolás, kemény védekezés. A magyar válogatott játékosunk a motorja volt a csapatnak. (62-47) Jones utolsó másodperces kettesével benézett 10 ponton belülre a PVSK, innen jöhetett a folytatás. (62-54)

 

Rákapcsolt a Pécs a záró felvonás elején, pillanatok alatt felzárkóztak két pontra, ekkor Deshon Taylor floaterével és triplájával növelni tudtuk az előnyünket. Nem hagyták magukat a vendégek, egy perccel a végső sípszó előtt Illés Máté vert be egy irdatlanul nagy hárompontost, ezzel ismét két pont volt a különbség, izgalmas hajrá elé néztünk. (71-69) Eilingsfeld hárompontosától felrobbant a csarnok, 44 másodperccel a vége előtt Ivosev hibázott egy büntetőt, innen már nem tudott felállni a Pécs, megnyertük a mérkőzést és ezzel a tagságot is a jövő évi NB I. A csoportos induláshoz!

Ezúton szeretnénk megköszönni a szurkolóknak az egész éves bíztatást, nélkületek nem sikerült volna!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%