Bemutatkozik a Csillag Show-tánc Egyesület

2014.11.21, 13:51 Kosárlabda
A 2000-es évek közepén rendszeres felléptek különböző tánccsoportok az Atomerőmű SE hazai kosármeccsein, ám az utóbbi években ez nem volt jellemző. A tavalyi szezon második felétől aztán ismét tartalommal teltek meg a negyedek közötti szünetek, a hazai nézők legnagyobb megelégedettségére azóta a Csillag Show-tánc Egyesület táncosai adják elő műsorukat. Következzen hát egy rövid bemutatás, kik is ők pontosan!

 

A Csillag Show-tánc Egyesület hitvallása

"Vannak rövidebb utak a boldogsághoz, és a tánc ezek egyike." (Vicki Baum)

CSILLAGSHOW mottója

„Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod." (Hopi indián mondás)

A Csillag Show Dance Egyesület 2002-ben alakult Pakson, lelkes és tehetséges paksi fiatalok tagjaiból. Az egyesület alapító művészeti vezetője és koreográfusa dr Czárné Nagy Ildikó. A CsillagShow által képviselt táncstílusok rendkívül szerteágazóak és sokrétűek, stílusaik között megtalálható a show tánc, hip hop, funky, street dance, diszkó, hastánc, illetve a cheerleading. Azonban azon se lepődjön meg a kedves néző, ha az összes stílus egy táncban fedezi fel. Ebben rejlik az Egyesület egyedi és egyedülálló jellege.

A most már több százra tehető nagysikerű vidéki fellépések mellett kiemelkedő az RTL klubban, a Budapest Tv-ben, VIVA Tv-ben való szereplésük. Az egyesület hazai felkérés alapján többször képviselte Magyarországot Görögországban, Szerbiában és Lengyelországban Nemzetközi Táncfesztiválokon illetve Táncversenyeken. A CsillagShow számára külön öröm és megtiszteltetés, hogy 2014 tavaszától, a paksi ASE kosárlabdacsapat hivatalos táncosai.

A több éves felkészítő munka után 2009-ben Szerbiában rendezett Világbajnokságon alkalmuk nyílt rátermettségük bemutatására és világbajnoki címet szerezni. Táncosaik azóta is évről-évre ott vannak a legjobbak között, 2010 óta street dance duó abszolút kategória elsők, négyszeres világbajnoki cím győztesek.

A jövő táncosai kinevelése mellett nagy hangsúlyt fektet a fiatalok készségfejlesztésére, ugyanis a tánc nemcsak szórakozás, hanem hasznos időtöltés és szellemi tevékenység is egyben.

A próbák helyszíne Pakson a Csengey Dénes Kulturális Központban van. Az egyesületből többen hivatásos táncosi pályára léptek. A felkészülést évente ún. „edzőtáborok” segítik, illetve a versenyek, színpadi bemutatók előtt hétvégenként több órás edzéseket és próbákat tartanak.

Az egyesületnek több mint 20 kész koreográfiája képezi repertoárját, melyről készült számtalan fotó és videofelvétel megtalálható az egyesület hivatalos facebook oldalán, amely IDE KATTINTVA elérhető.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%