Bejutottunk a rájátszásba!

2019.05.11, 21:11 Kosárlabda
Hazai pályán nyertünk a KTE ellen.

NB I. – Középszakasz – 9. forduló
Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt
92 - 69
(18-17, 26-23, 21-13, 27-16)
Paks, 2019.05.11.

ASE: Kovács 21/9, Norfleet 7/3, Henton 15/9, Eilingsfeld 7, Jevtovic 15.
Csere: Ruják 12/6, Williams 9, Horváth 5/3, Szalai -, Kalmár 2

KTE: Wittmann 11/9, Green 19/9, Dimics 6/6, Dramicsanin 13/6, Karahodzsics 12.
Csere: Molnár D. -, Mészáros -, Molnár M. 4, Kucsera -, Plézer 4, Fülöp -, Lukács -

 

Julian Norfleet szerezte meg az első pontjainkat a mérkőzésen, amire hamar tudott válaszolni a KTE. Brusztolós mérkőzés kezdett kibontakozni, mindkét csapat keményen védekezett, így néhány perces kosárcsend követte a mérkőzést, majd Karahodzic zsákolása után Kovács Ákos triplájával vettük át a vezetést. (12-11) Egy pontos hátránnyal, fordultunk az utolsó percre, végül Eilingsfeld János dobta az utolsó kosarat a negyedben. (18-17)

A folytatásban is jól dobott a KTE, de három és fél perc elteltével elkaptuk a fonalat: Nikola Jevtovic centermunkáját Ruják kettese követte, majd egy remekül kivédekezett gyorsindítás után Kovács Ákos talált be a sarokból. (27-22) Nem tarthatott sokáig az örömünk, Wittmann és Molnár kosaraival hamar visszazárkózott a vendég együttes, így az időkérés után 31-30-ról folytatódott a találkozó. Parázs hangulat volt a csarnokban, amit tetőzőtt pár vitatható bírói ítélet is. Az utolsó szó a miénk lett végül: Nikola Jevtovic maradt egyedül a palánk alatt, így könnyedén dobhatta meg a tizenharmadik pontját. (44-40)

Dramicanin nyitotta meg a harmadik etapot egy középtávolival, majd Henton két triplát is jegyzett a neve mellé, 5 pont lett az előnyünk. Rákapcsoltunk és többek között Kovács Ákos és Henton remek kosaraival a mérkőzésen először 13 ponttal lógtunk meg. (61-48) Végül a negyedet 65-53-as állással zártuk.

Jó iramban folytatódott az utolsó felvonás, a játék képén látszott, hogy uraltuk a mérkőzést. Az önbizalomfaktor növeléséhez kellett többek között Ruják András dudaszó előtti triplája is, amivel már 18 ponttal vezettünk. Erre még rátettünk egy lapáttal: Horváth Kristóf maradt üresen a triplavonalon és a fiatal kiválóság be is vágta a hármast. (79-58) Nem tudott megállítani minket a KTE, sorra szórtuk a kosarakat, így egy magabiztos második félidő után 9269-re zártuk a mérkőzést. BRAVÓ FIÚK!

Plézer Gábor: Jól éreztem magam, örülök hogy kaptam leheőséget, de természetesen az jobb lett volna, ha nagy arányú győzelmet hozunk. Az első félidőben szoros volt a mérkőzés, úgy gondolom, hogy a harmadik negyedben ment el a meccs.

Kovács Ákos: A második félidőben kinntről is betaláltunk, az első félidőben nem voltunk hatékonyak a vonalon túlról. Mindenki ezer fokon égett a kezdéstől, úgy álltunk hozzá, ahogy kell és ez a második félidőre jött ki. Egyben volt a társaság, jól védekeztünk, jól szedtük a lepattanókat. Maximális dícséret illeti a társaságot, bízom benne, hogy a rájátszásban is tudunk hasonlót produkálni.

Forray Gábor: Gratulálok a Paksnak, az első félidőben nagyjából azt történt amit szerettünk volna. Úgy gondolom nekünk is lett volna sanszunk, hogy átvegyük a vezetést. Kaptuk a kontrákat, így gyakorlatilag a paks kezébe adtuk a lehetőséget, hogy előnyre tegyenek szert. A mai mérkőzésen a támadásaink nem voltak jók, jól védekeztek a paksiak, nem jól reagáltunk a szituációkra. Később beestek a triplák is, innentől nem volt kérdés ki fogja megnyerni a mérkőzést. Gratulálok mindkét csapatnak.

Dzunic Branislav: Azt godolom, hogy megérdemelten nyertünk, sok egyforma csapat játszott a középszakaszban és úgy gondolom, hogy összességében a csapat stabilan teljesített. A mai meccsen sikerült fokozatosan főleg a védekezésben agresszívitást produkálni és ebből a második féidőben nagyon sok kosarat szereztünk, bementek a külső dobások is.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%