Bajnok a Zóna-kosár

2015.06.06, 08:19 Kosárlabda
Lezajlottak az utolsó küzdelmek is, melynek eredményeként a Zóna-kosár lett a 2014/2015-ös szezon aranyérmese!  

 

Face Kings – Zóna-kosár 55-59

 

8 hónapnyi küzdelemsorozat után az utolsó párharchoz értünk, ahol a városi bajnokság két legjobb együttese mérhette össze erejét.

Ennek megfelelően már az első negyedben „egymásnak estek” a csapatok, de nagyobb különbség csak a második etapban alakult ki. Ekkor előbb a Face Kingsnek sikerült meglógnia 7 ponttal, majd a túloldalról rögtön jött a válasz, és 13-0-s Zóna rohammal, már „vendég” oldalon volt 6 pontos előny.

Mint később kiderült ez volt a mérkőzés legnagyobb pontkülönbsége mindkét oldalon, mert innentől tovább fokozódott a küzdelem. Hol az egyik, hol a másik oldalon volt az előny, egyik csapat sem akart leszakadni a másiktól. Jól jellemzi a küzdelem nagyságát, hogy a mérkőzés folyamán összesen 12-szer vette át a vezetést valamelyik csapat.

Ugyanilyen szorosan alakultak a záró pillanatok is. A Face Kings érezhette magát nyerő helyzetben, mert 55-53-nál még ők vezettek, de a Zóna-kosár ekkor is vissza tudott vágni, és ezzel meg is nyerte az összecsapás első mérkőzését.

 


 

Zóna-kosár – Face Kings 64-59

 

A döntő második mérkőzésén minden ott folytatódott, ahol egy héttel korábban abbamaradt, de a szoros első negyed után más forgatókönyv alakult. A második tíz percben a Zóna-kosár próbálta ezúttal gyorsabban lezárni a párharcot, és 6 ponttal meglógott ellenfelétől, amit egy ideig meg is tudott tartani. Viszont a Face Kings is belehúzott, így a félidőre újra döntetlent mutatott az eredményjelző.

A fordulás után jött a párharc legnagyobb fordulata, ugyanis a Face Kings egy 12-0-s etappal meglógott, és mivel az utolsó 10 percet is ekkora különbséggel kezdte a Kings, már-már zsebben érezhette a győzelmet.

Viszont a meccs tartogatott még egy fordulatot. A Zóna-kosár hatalmas hajrába kezdett, míg a Face Kings megtorpant, és miután 54-54-nél újra egyenlő lett az állás, már nem is tudtak újítani. A Zóna-kosár pedig kihasználta az újonnan jött lendületet, megnyerte a mérkőzést és vele együtt a bajnokságot is!

 


 

Old Boys – Alibi KC 58-61

 

A bronzcsata is a döntőhöz hasonló izgalmakat hozott.

Az első pillanatoktól kezdve fej-fej mellett haladt a két csapat, hol az Old Boys, hol pedig az Alibi vezetett. A legnagyobb különbség a harmadik negyed hajrájában alakult ki, amikor az Old Boys 6 ponttal elhúzott riválisától. Azonban az Alibinek is volt válasza, hamar felzárkóztak, majd tovább folytatódott a hatalmas csata, amiből a legvégén az Alibi KC került ki győztesen, de 3 pontos előnyével még minden nyílt maradt a visszavágóra.

 


 

Alibi KC – Old Boys 61-52

 

A harmadik helyről döntő küzdelem második felvonása az Alibi pillanataival kezdődött. 11-0-s kezdésükkel megnyugtató előnyt szereztek, amit a folytatásban meg is őriztek. Az Old Boys ugyan mindent megtett, de bármennyire is akartak nem sikerült utolérniük ellenfelüket. Amint pár pontos közelségbe kerültek, az Alibi mindig tudott újítani, és ismét elhúzott. Mivel vezetését egészen a mérkőzés végéig megtartotta, az Alibi KC megérdemelten, kettős győzelemmel szerezte meg a harmadik helyet.

 


 

 

Street Boys – Nyenyekek 55-68

 

Másfél negyedig volt szoros a mérkőzés, majd a Nyenyekek rákapcsoltak, és ponterős játékuknak köszönhetően magabiztos győzelmet arattak.

 


 

Nyenyekek – Puszta 5 City 55-34

 

A Puszta 5 City kezdett jobban (8-15), de a Nyenyekek a második negyedben fordítani tudtak. Ezután a harmadik játékrész szorosan alakult, de a végére a Nyenyekek újítani tudtak, és végül simán nyerték az összecsapást.

 


 

Puszta 5 City – Street Boys 45-51

 

Három negyeden keresztül a Street Boys irányította a mérkőzést, ezalatt pedig 15 pontos előnyt sikerült kiharcolniuk. Ezt a záró játékrészben feltámadó City megpróbálta ledolgozni, de a Street Boys okosan játszva, megnyerte a meccset.

 


 

Nyenyekek – Street Boys 63-48

 

Egy félidőig volt szoros az összecsapás, majd a harmadik negyedben elhúztak a Nyenyekek, akik az utolsó 10 percben sem hibáztak és győzelmükkel megszerezték az 5. helyet.

 

Ezekkel a találkozókkal véget ért a Paksi Városi Bajnokság 2014/2015-ös idénye. Íme a végeredmény:

 

  1. HELY:              ZÓNA – KOSÁR
  2. HELY:              FACE KINGS
  3. HELY:              ALIBI KC
  4. HELY:              OLD BOYS
  5. HELY:              NYENYEKEK
  6. HELY:              PUSZTA 5 CITY
  7. HELY:              STREET BOYS
  8. HELY:              JUDOPLASZTIKA
  9. HELY:              ULTRA VIOLÁK
  10. HELY:              VAK BAGLYOK

 

 

A mérkőzések statisztikáját megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program menüpont alatt!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%