Az életben maradásért lépünk pályára

2016.05.26, 19:50 Kosárlabda
Miután a harmadik meccset sem tudtuk megnyerni idegenben, elfogytak a hibázási lehetőségeink, a hátralévő két meccset meg kell nyernünk, ha döntőbe akarunk kerülni.

 

Elődöntő - 4. mérkőzés
Atomerőmű SE - TLI-Alba Fehérvár
Paks, 2016.05.27. 18:00
V.: Cziffra Csaba, Pálla Zoltán, Söjtöry Tamás (dr. Páli Kálmán)

Várható kezdőcsapatok
ASE: Dunn - Robinson - Barnies - Eilingsfeld - Tóth

Alba: Chery - Myles - Spurlock - Pearson- Lóránt

 

Eddig tartott a próbálkozásokkal teli időszak, mostantól nem férnek bele a hibák. Nem fér bele a dekoncentráltság, a lazítás védekezésben, vagy az üres helyzetben megremegő kezek. Mélyen magunkba kell tekinteni, megkeresni az ott lakó harcost, az ott rejtőző túlélőt, és holnap összeszorított foggal, elszánt tekintettel nekiugrani az Albának. Helyre kell billenteni a mérleget, ki kell egyenlíteni az állást, hogy vasárnap visszamehessünk egy mindent eldöntő hirigre a Gáz utcába. És hogy ehhez mi kell? semmi több, mint amit legutóbb, azaz múlt szombaton bemutattunk. Akkor - a közönség hathatós támogatása mellett - bebizonyítottuk, hogy hiába írtak le minket oly sokszor, hiába esélyesebb mindenki szerint az Alba, akkor sem adjuk fel. Ne tegyük hát most sem, idézzük fel magunkban a második meccs lefújásakor érzett örömöt, és küldjük haza holnap is vereséggel az Albát, had nyomja őket a teher vasárnap!

És hogy hogyan is alakult az a bizonyos második meccs?

Íme:

{youtube}kA64Wb2UWzo|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a bb1.hu portálnak:

Schmidt Béla: Olyan koncentrációra, hozzáállásra és energikusságra számítok a csapattól, ami a legutóbbi hazai meccsen volt jellemző ránk. Kemény harcot és kiegyenlített küzdelmet várok, és valószínűleg nagyon kevésen fog múlni, hogy ki nyeri a találkozót. Nem szabad annyi teret adni az Albának, mint ahogy tettük idegenben. A döntőbe jutás szempontjából az életünkért játszunk, szerencsére hiányzónk nem lesz.

Dzunic Branislav: A Pakstól azt várom, amit hazai pályán szokott játszani, de remélem, hogy nehéz pillanatokat tudunk okozni az ellenfélnek. A maximumot akarjuk nyújtani, azonban az biztos, hogy teljesen más meccs elé nézünk, mint a legutóbbi összecsapás. Apró dolgok dönthetnek, számunkra fontos lesz, hogy ne kapjunk könnyű kosarakat, és kontrolláljuk az ASE támadó lepattanóit. Wright játéka kérdéses.

Kép: bb1.hu

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%