Az ASE Örökös Bajnoka

2020.09.07, 20:08 Kosárlabda
Jan Pavlík nem mindennapi elismerésben részesült.

Szeptember 7-én tartotta az Atomerőmű Sportegyesület az éves küldött közgyülését az ASE Csarnokban, ahol közel 120-an jelentek meg. A küldöttek 1400 sportoló képviseletét látják el. Idén Jan Pavlík is elismerésben részesült, Dr. Kovács Antal elnök-ügyvezető igazgató szakosztályunk vezetőjének, csapatunk másodedzőjének nyújtotta át az ASE Örökös Bajnokának járó serleget. Egy rövid interjúban meséli el Jan, hogy miként élte meg ezt a délutánt.

-Nem kicsit lepődtél meg, amikor kimondták a nevedet. Számítottál azért arra, hogy ma neked fogják átadni ezt az elismerést?

"Akkor kezdtem egy picit számítani rá, amikor rám fordult a kamera, nagyon meglepődtem, de ugyanakkor szuper érzés is volt."

-Amint a közgyűlésen is elhangzott régóta az ASE-nál tevékenykedsz, korábban játékosként, most a szakmai részen. Ha ki kellene ragadnod egyetlen meghatározó emléket, akkor melyik lenne az?

"Nehéz egyetlen egy momentumot kiragadni, de sportolóként az első bajnoki cím, amit 2005-ben egy kupagyőzelem előzött meg, ez az év volt az, amikor tényleg azt éreztem, hogy megérte Magyarországra költözni és itt dolgozni, mert meg lett a kemény munka eredménye. Ha a szakmai részét nézzük, akkor az utánpótlásban elért sikerek, ugye én a 2001-2002-es korosztállyal kezdetem annak idején dolgozni, aztán 2000-ben született fiatalok is kerültek hozzám, de nem igazán tudtam a saját stlusomra nevelni őket, mert már hozzá voltak szokva egy másik játékrendszerhez, de a 2005-06-07-es korosztállyal már régóta együtt dolgozok és látszik az, hogy többnyire pontosan követik az utasításokat és elindultunk egy jó irányba."

-Ezt a jó irányt az is mutatja, hogy három korosztályos válogatott játékos is nevelkedett a te kezeid alatt.

"Minden adott nekik, rajtuk múlik, hogy mennyire keményen akarnak dolgozni, mert azt azért tudni kell, hogy az A csoportig jutni nem kis meló. Mi, mint edzők igyekezzük őket terelgetni és hasznos dolgokat mutatni/tanítani nekik, de ezek a játékosok mindennap dolgoznak és kilépnek a komfort zónájukból, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy valamit elérjenek ebben a sportban és legyen lehetőségük arra, hogy egyszer felvegyék a piros-kék ASE mezt. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi utánpótlás csapatokban sok olyan fiatal található, akinek megadadhat ez a lehetőség."

-Milyen érzés átvenni egy ilyen rangos elismerést?

"Elképesztően jó. Úgy érzem, hogy ez egy kis pontot tett a saját karrieremre nézve, mert eddig a csapattal nyertünk kupákat, bajnokságot, szereztünk érmeket, de ez most egy személyes elismerés a klub részéről."


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%