Az ASE Junior csapatának értékelése a 2010/2011-es szezonban

2011.06.28, 10:58 Kosárlabda


Sajnos ebben az évben junior csapat szinte csak papíron létezett. Öt juniorkorú játékosunk (Nagy Tamás, Hermann Péter, Sziklási Zsolt 93-as, Baki Sándor, Haaz Péter -94-es születésűek) közül, akik az őszre maradtak- többen abbahagyták a versenyszerű kosárlabdázást- az első forduló előtt a 200 cm-es Haaz Péter bokasérülést szenvedett testnevelés órán, majd az első mérkőzésen újra megsérült és ezután ő is abbahagyta a kosárlabdázást. Így gyakorlatilag a 95/96-os kadet csapat játszotta végig a junior fordulókat. Az igazat megvallva a játékhoz igazán csak a 94-es Baki Sándor (196 cm) tudott hozzátenni,93-as játékosaink csak epizódszerepeket kaptak, mert ugyan lelkesek voltak, de tudásuk alapján a kadet csapatban sem tudtak volna meghatározó játékosok, lenni.

Így az elvárás csak az volt a csapattal szemben, hogy az erős 93/94-es mezőnyben a verhető csapatokat győzzük le és a többiekkel amennyire lehet tisztessen álljunk helyt és minél jobban használjuk fel ezeket a mérkőzéseket a kadet országos versenyekre. Elmondhatjuk,hogy ez a célkitűzés teljesült.

 Az alapszakaszban ( 09.25-12.13) csak az erősebb és zömmel idősebb játékosokból álló PVSK/A és a Kaposvár előzött meg, illetve csak ők tudtak legyőzni minket. Harmadik helyen végeztünk a csoportban és hoztuk a kötelezőket. Sajnos tovább szűkült a keretünk, mert az őszi szünet után Gomola Bence visszament Monorra (még nem tudta elviselni az otthoniak hiányát) ill. abban maradtunk, hogy amikor tud játszik a csapatban, erre sajnos csak a budapesti 1. fordulóban került sor. Papp Márk betegsége miatt sokat kihagyott, majd részben abbahagyta a versenykosárlabdát, végül januártól csökkentett edzésszámmal csak a kadetmérkőzéseken vett részt. Antóni Csanád térdét novemberben megműtötték, december közepén kezdhette újra az edzéseket. Szántó Tamás december elején bokasérülést szenvedett két hónapot kellett kihagynia. Az első forduló az országos főtáblán, Pesten volt, ahol a Dombóvár, az Albacomp és a BLF Palota volt az ellenfél. A Dombóváriakkal hét közben lejátszottuk a mérkőzésünket ahol magabiztosan nyertünk,míg a BLF az Albacomp ellen nyert, így csak egy napra kellett Budapestre utazni. Itt kiderült, hogy a Dombóvár havazás miatt nem indult el, így csak mi játszottunk két mérkőzést. Az elsőn az idősebb és magasabb kezdő ötössel játszó ellenfél simán legyőzött minket, majd rövid pihenő után a szintén idősebb és pihent Albacomppal játszottunk. Meglepetésre nem látszott, hogy mi már játszottunk egy mérkőzést, végig vezetve az utolsó 3 percet kivéve végig magabiztos játékkal vertük az esélyesebb ellenfelet. Félidőben felmerült ugyan, hogy a csapatnak lehet, hogy jobbat tenne, ha nem kerülnénk be a legjobb 16 közé, mert szorosabb mérkőzéseket tudnánk játszani az ott szereplő csapatok ellen, de olyan lelkesen és jól játszottunk, hogy úgy gondoltuk nem cseréljük el magunkat és végig győzelemre játszunk, legyen sikerélménye a csapatnak, a többit meg meglátjuk, meddig bírjuk. Győzelmünkkel bekerültünk a főtábla legjobb 16 csapata közé és a második fordulóban már Körmenden (01.22-23) a Falco-val, az Újbudával és a Körmenddel játszottunk. Foghíjas csapatunk itt már nagy vereségeket szenvedet. Főleg a Falco-tól (30:113), a Mafc-Újbudával viszonylag még „szoros” volt (67:100) ők nem voltak ennyivel jobbak ezen a napon,sok buta hibánkból könnyű kosarakat szerezhettek egyes időszakokban. A Körmend ellen (53:102) legalább láttuk a 95/96-os játékosokat-mit tudnak, hiszen velük évek óta nem játszottunk és csoportellenfeleink voltak a kadet első fordulóban.

 A következő forduló 12.19-20 között Hódmezővásárhelyen volt itt a helyiek mellett a Bp.Honvéd és a veszprémi VESC Nebulók voltak az ellenfelek. Természetesen a mi csapatunk volt a legfiatalabb. Az előző héten 7 játékosunk is beteg volt, nem edzett, ill. most is voltak hiányzók. Így nem volt csoda, hogy az első mérkőzésen simán kikaptunk a Vásárhelyi KS-től bár talán élesebb mérkőzésre kényszeríthettük volna őket, mert nem volt extra csapat (57:78), délután jó második félidei játékunkkal legyőztük a Veszprémieket (85:59), majd másnap két negyed kivételével a jó erőkből álló Honvédnak nem voltunk igazán ellenfelei (35:56), de ezen a mérkőzésen mindenkit játszattunk két negyedet.

 Az utolsó fordulót már területi elvek szerint osztották be. A Kaposvár, Dombóvár, ASE mellett Hódmezővásárhely. Természetesen Hódmezővásárhelyre mentünk igaz csak egy napra, mert nem kértek nevezési díjat és ebédre vendégül látták a csapatokat. Itt a Kaposvártól (két 95 –ös játékosuk volt csak) viszonylag szoros mérkőzésen (53:81) kikaptunk, a Dombóvár elleni gyakorló mérkőzést (98:56) megnyertük. Végül számításaink szerint a 20-24 helyen végezhettünk.

A junior mérkőzések jól szolgálták a kadet versenyekre a felkészülést, mert a szerb mérkőzések nem valósultak meg, és idősebbek ellen nagyobb iramban kellett játszani. Sokat zónáztunk, hogy fizikai hátrányunkat mérsékeljük, de végül játszottunk az Országos Döntőbe bekerült legjobb 8 közül a végül 2.Falco-val, a 3. Újbuda-MAFC-cal, a 6. Bp.Honvéddal és a meglepetésre csak 8. BLF Palotával.

Egyéni elemzést a kadet értékelésnél szeretnék megtenni.

 A 93-as játékosok közül, végül mindenki abbahagyta a versenykosárlabdázást. Baki Sándorra 196 cm a továbbiakban is lehet és kell is számítani, kiemelten a dobótechnikáját és dobásbiztonságát kell fejleszteni.

Edző:
Nagy Gábor

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%