Az Alba is kipipálva!

2021.03.06, 20:31 Kosárlabda
Újabb rangadót húztunk be.

Atomerőmű SE – Alba Fehérvár
90 – 77
(22-25, 29-13, 30-13, 9-26)

ASE: Kovács 11/3, Capers 15/3, Pajor -, Lóránt 18/6, Jackson 9/3
Cserék: Velkey -, Paige 20/12, Verasztó 2, Pupp -, Kis 5/3, Eilingsfeld 10/6.

Alba: Gillon -, Curry 4, Vojvoda 24/6, Davis 20/3, Omenaka 4
Cserék: Hearst 3/3, Lukács 12/6, Markovics 4, Csorvási 6.

Szombaton az ötödik helyen álló Alba Fehérvár gárdáját fogadtuk az ASE Csarnokban. Lóránt Peti kosarával indult a találkozó, majd Jackson is betalált, erre Omeneka válaszolt a másik oldalon. Jó energiával kezdett mindkét csapat, Lóránt Péter ott folytatta, ahol Szombathelyen abbahagyta, a magasemberünk kiválóan kezdte a mai mérkőzést is. Két perccel a negyed vége előtt Vojvoda Dávid faulttal együtt értékesített egy triplát, majd David szórt egy hármast, ezzel a fehérvári alakulat átvette a vezetést. (22-23) Kissé megállt a lendületünk, az Alba pedig nem tétovázott, egy eladott labdát követően Csorvási kettesével tovább növelte az előnyüket. (22-25)

Eilinsgfeld triplája módosította egálra az eredményt a kijelzőn, erre azonban hamar jött egy válasz a másik oldalon. Capers kettese faulttal együtt jó volt, az extra pontot is értékesítette az amerikai játékosunk, majd Kis Raul zsákolt a következő támadásunknál, ezzel ismét nálunk volt az előny. (30-27) Folytattuk a remek játékot, hatalmas energiákat mozgósítottunk meg, ezt Eilingsfeld óriási zsákolása tetőzte tovább, ekkor kért időt Forray Gábor. Az időkérés után egy gyorsindításból ismét értékes pontokat szereztünk, erre már Luka Markovic válaszolt az Albánál. Jól bontottuk a védelmet, Kovács Ákos, Jaysean Paige és Kevin Capers is eredményes volt betörésekből, az újabb fehérvári időkérésnél már 11 pont volt az előnyünk. Lukács triplája beesett az időkérés után, mint ahogyan Lóránt tempója és triplája is, szenvedősen, akadozva játszott az Alba. Ebben az etapban 29 pontot dobtunk, a félidőben a triplamutatónk 5/9 volt, a dobószázalékunk pedig 64.5%. (51-38)

 

Nem hagyott alább a lendületünk a félidő után sem, három perc alatt egy 14-5-ös rohanást sikerült produkálnunk, ezzel már 22 pontra nőtt az előnyünk, ekkor ismét időt kért Forray mester. (65-43) Paige szerzett labdát a félpályánál, majd bezsákolta a játékszert a gyűrűbe. Nem bírt velünk az Alba, Eilinsgfeld hármasával 31 pont volt az előnyünk a harmadik etap vége előtt.

Markovic kosara nyitotta az utolsó felvonást, de hamar visszaállítottuk a 30 pontos különbséget. Nagyot küzdött az utolsó 10 percben az Alba, de a meccs kimenetelét már nem tudták befolyásolni, ismét sikerült behúzni egy rangadót. (90-77)

 

Jaysean Paige: Ismét csapatként játszottunk, jó energiával, remek védekezéssel, jól forgattuk a labdákat is, összességében ennek az eredménye volt ez a győzelem.

Dzunic Branislav: Gratulálok a fiúknak, ez egy megérdemelt győzelem volt. Nagyszerűen játszottunk, csapatkén dolgoztunk, a végjátékra jobban oda kell figyelnünk. Sok jó támadásunk volt, jól forgattuk a labdát és remekül védekeztünk.

Vojvoda Dávid: Gratulálok a Paksnak, megérdemeltem nyertek. Látszódott, hogy a Falco legyőzése után hatalmas önbizalom van a csapatban. Az extra dobásaik is bementek, az is látszik, hogy nagyon rossz periódusban vagyunk, egy úgynevezett hullámvölgyben. Ahogyan 35 percig játszottunk az nem méltó az Albához, ezért elnézést kérek a szurkolóktól. Mintha a pályán sem lettünk volna. Nem értem, hogy miért nem tudtunk az egész mérkőzésen úgy játszani, ahogy az utolsó percekben. Ezzel a játékkal nem lesz esélyünk se hazai pályán se idegenben. Nyílván nem adjuk fel, vannak céljaink, négy hetünk van felkészülni a negyeddöntőre, a fejekben rendet kell tenni, fókuszálni kell az edzéseken és a meccseken is. Egy győzelem jót tenne a csapatnak, reméljük ez minél előbb megjön. Azt ígérhetem, hogy egy percig nem fogjuk feladni, aki ezt a mezt felveszi annak küzdenie kell. Hétfőtől újult erővel fogunk a céljaink felé haladni.

Forray Gábor: Gratulálok a Paksnak, nagyon jól játszottak. Ami nálunk hiányzik az a lélektani gát átszakadása. A szombathelyi derbi után az ASE felszabadult, elképesztő dobóformájuk volt. Ami bizakodásra ad okot, az az utolsó negyed, hiszen 9 pontot kaptunk összesen. Nincs tovább türelem, aki tud és akar harcolni, mint a végén a srácok, azok fognak lehetőséget kapni. El fogjuk érni azt a célt amint kitűztünk, látom a kiutat, ugyanis egy 30 pontos hátrányt küzdöttünk le. Kitartást kérek a szurkolóinktól, a lényegi kérdéseken átmegyünk, a hiányzókat pótoljuk, összezárunk és arccal előre megyünk tovább.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%