Az alapszakasz egyik legnehezebb meccse jön

2015.02.13, 08:33 Kosárlabda
Ezúttal Székesfehérvárra látogatunk, ahol az őszi meccshez képest mindkét oldalon két új légiós lép pályára. Az Alba kezd magára találni, új centerükkel úgy tűnik, stabilabbá vált csapatuk. Nálunk Szabó Zsolt felépült, ott lesz a keretben, ám Baki Gergely szereplése betegség miatt kérdéses. Frissítés: Információink szerint az Alba centere, Agustus Gilchrist tegnap megsérült, így kihagyja a mérkőzést. 

 NB1 - Alapszakasz, 23. forduló
TLI-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE
2015.02.14. 18:00  (U21 15:15)
Székesfehérvár, Vodafone Aréna
V: Vígh P. dr., Pálla Z., Jakab L. (Várhalmi)

Várható kezdőcsapatok

Alba: Tóth - Supola - Kromah - Kalve - Gilchrist

ASE: Dugat - Baki - Evans - Eilingsfeld - Jones

A Nyíregyháza ellen tovább nyújtottuk a veretlenségi sorozatunkat, immáron tizenegy mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre. Legutóbb a keleti végeken is parádésan kezdtük a találkozót, szinte lemostuk a pályáról a nyírségieket az első félidőben. A második félidőben aztán visszaesett a csapat teljesítménye, húsz pontos előnyünk birtokában akadtak gondok a koncentrációval, továbbá Dzunic mester is kísérletezgetni kezdett a különböző formációkkal. A győzelmünk végül mindezek ellenére sem forgott veszélyben, a srácok összeszedték magukat, és a végjátékban megmutatták, melyik a jobb csapat.A  jó szereplés a játékosok hangulatán is meglátszik, pörgősen az edzések, az iram ráadásul keménységgel, és időnként csontroppantó ütközésekkel is párosul, mindenki keményen harcol a játékpercekért. Kell is, hiszen keretünk bősége miatt senkinek nincs  garantált játékideje, és szerencsére ezzel mindenki tisztában is van.

A szombati Alba elleni mérkőzésre is maximális erőbedobással készül a gárda, ami kell is, mert egyáltalán nem vár ránk egyszerű feladat. Ez az Alba már nem az, amelyiket ősszel szoros meccsen intézünk el. Azóta Gilchrist és Kalve személyében két új légiósuk érkezett, ráadásul a kispadon is váltás volt - Marcel Tenter helyett Székely Norbert irányítja őket. Az új szakvezető kinevezése nem hozta meg egyből a sikereket, vezetésével eddig 13 meccsen mindössze hat győzelmet tudott felmutatni az Alba. A legutóbbi két meccsüket azonban - immáron Gilchristtel a fedélzeten - megnyerték, és bár "csak" a MAFC és a Szeged volt az ellenfél, a játék képében jelentős változás állt be a center érkeztével. A két újonc közül Ernests Kalve 15 pontot és 5 lepattanót átlagol, míg Gilchrist neve mellé (aki mint kiderült, nem játszhat a mérkőzésen - szerk.)11.5 pont és 7 lepattanó kerül mérkőzésenként. Az új játékosok érkezésének kárvallottja is akadt, a két évvel ezelőtti - Branislav Dzunic, Szabó Zsolt és Jarrod Jones hathatós közreműködésével megnyert- bajnoki döntő MVMP-je, a korábbi formáját sérülés és egyéb okok miatt meg sem közelítő Brandon Woodnak kellett távoznia Fehérvárról.

Ami minket illet, a hosszú ideje maródi, műtétből lábadozó Szabó Zsolt a héten elkezdte a a teljes intenzitású edzéseket, szombaton pedig keretben is lesz. Hogy mennyi lehetőséget ad neki a szakvezető, az majd kiderül, ugyanis a december óta tartó pihenő nem tudni, hogy hatott a formájára. És akkor eljutottunk oda, hogy idén először végre teljes kerettel várhattunk volna egy mérkőzést, ha. De sajnos mindig van egy ha, amely ezúttal Baki Gergely állapotára utal, aki egész héten nem edzett betegség miatt, így szereplése erősen kérdéses.

Ősszel egy emlékezetes, hosszabbításba torkolló találkozón szenvedtünk 74-68 arányú vereséget Kecskeméten, a Messzi István sportcsarnokban.

{youtube}_OOUn2qBzTc|525|400|0{/youtube}

A két vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt a bb1.hu-nak:

Székely Norbert: "Semmiképpen sem lesz könnyű dolgunk, hatalmas kihívás lesz ez a meccs a csapatom számára. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, vékony jégen táncolunk. Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jó teljesítményre, tudunk jó meccseket nyerni, mint például a Sopron elleni idegenbeli találkozó, de nem vagyunk elég stabilak. Ahhoz, hogy ezt elérjük, sokat kell edzenünk, és sok jó meccset kell nyernünk. A Paksot elképesztő csapatjáték jellemzi, sok játékosa van, így sokat is tud rotálni. Az egységesség lehet az ellenszer ellenük, emellett pedig kreatív játékra és jó kinti dobásokra lesz szükség a győzelemhez. Nem lesz teljes a keret, Gilchrist ugyanis megsérült, így ő kihagyja a találkozót."

Braniszlav Dzunics: "Felejtsük el a tabellát, hiszen a realitás teljesen más, mint amit most az Alba helyezése mutat. Jobb csapat annál a soros ellenfelünk, mint a tabellán elfoglalt pozíciója, igazi rangadót vívunk Székesfehérváron. Sok szempontból nehéz ellenfél az Alba, a mostani kerete bármelyik csapattal fel tudja venni a versenyt a bajnokságban, hazai pályán biztos, hogy nagyon kellemetlen ellenfélnek számít. Elsősorban a gyors játékát kell megakadályozni, valamint érvényesíteni kell a saját játékunkat. Mindkét csapatnak erőssége a gyors kosárlabda, döntő lesz, hogy ezt ki tudja jobban érvényesíteni a pályán. Szabó Zsolt csütörtök óta teljes értékű munkát végez, nem érez fájdalmat, így biztos, hogy bevethető lesz szombaton, Baki Gergely azonban betegség miatt nem edzett a héten, így rá nem számíthatok."

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%