Átrohant rajtunk a Kecskemét

2017.10.28, 20:04 Kosárlabda
A Derasimovic vezérelte vendégcsapat szenzációsan dobott távolról, egy percig sem hagytak esélyt nekünk.

NB1, Alapszakasz - 6. forduló
Atomerőmű SE –KTE-Duna Aszfalt
78-96
( 13-30, 27-26, 16-24, 22-14)
Paks, 2017.10.28.
V.: Kapitány G., Török R., Kovács N. (Várhalmi Zs.)

ASE: Hinds 20/3, Allen 6, Barnies 5, Eilingsfeld 11, Ogunyemi 10.
Cs.: Ruják 8/3, Medve 12/12, Garamvölgyi 6/6, Pajor -.
Vezetőedző: Teo Cizmic

KTE: Pongó Má. 5/3, Thompson 17/9, Derasimovic 29/15, Dramicanin 8/6, Karahodzic 11.
Cs.: Molnár 8, Wittmann 12/12, Pongó Ma. 6.
Vezetőedző: Forray Gábor

A kecskeméti EB-résztvevők köszöntésével indult a találkozó, majd Dramicanin kosarával a vezetést is ők szerezték meg. Sőt, másfél perccel később már hat pontosvolt a vendég fór, miután Derasimovic és Karahodzic is betalált, nálunk pedig mindössze Hinds tudott eredményes lenni. Gyorsan időt is kértünk, ám az ordító védekezésbeli hiányosságokat így sem tudtuk orvosolni, különösen a teljesen üresen ziccerező vendég centereket volt rossz nézni. Sajnos az egész negyed folyamán nagyon tompák voltunk, támadásainkban nem volt semmi ötlet, ehhez pedig még egy extra kecskeméti dobóforma is társult, így már a tizenhét pontos vendég előny sem nevezhető meglepetésnek.

Egy perccel később aztán már húsz volt a különbség, miután Derasimovic beszórta tizenkettedik pontját, mellyel egy pont híján egálra állt a teljes paksi csapattal. Nálunk Ogunyemi és Allen igyekezett faragni a hátrányt, de a lilák továbbra sem lassítottak, így mikor ismét időt kértünk, már huszonkettő volt közte. Döbbenet volt látni, hogy a múlt héten a Szolnokot idegenben megizzasztó csapatunk szenvedett hazai pályán a Kecskemét ellen. A negyed második felére kicsit magunkhoz tértünk és Hinds pontjaival bejöttünk húszon belülre. Ekkor a Kecskemét kért időt, majd újabb négy paksi pont után ismét! Még ekkor is tizenöt volt a deficit, de legalább már látszott, hogy harapunk védekezésben, aminek eredményeként sorra szereztük a labdákat és szerencsére be is fejeztük az indításokat. Sőt, az Eilingsfeld Jani helyére jól beszálló Garamvölgyi triplájával tucatnyira jöttünk fel, majd Medve távolijában már tízen belül voltunk. Sajnos a vége megint a vendégeké volt, egy 7-0-s sorozattal egy híján visszaállították az első negyed végi differenciát.

A nagyszünet után a Kecskemét ott folytatta, ahol abbahagyta, egy 7-2-es rohammal megint húsz fölé növelték előnyüket, romba döntve ezzel a második negyed végén főnixmadárként feléledő paksi reményeket. Egyszerűen rossz volt nézni, hogy mi próbálhattunk bármit, az nem sikerült, míg a Kecskemét, ha csak ránézett a gyűrűre, az három pontot ért. Sajnos a meccs ezzel a nagyjából két perces etappal el is dőlt, teljesen megrogytunk és hiába próbált meg mindent Hinds, egyszerűen kevés volt. A negyed második felére visszakerült a pályára Allen is, de ő sem tudott segíteni a csapaton, a Szolnokon mutatott ellenállhatatlan játékát ezúttal nem tudta elővenni. 

A negyedik negyedben aztán a harminc is meglett közte, de ez már nem osztott, nem szorzott, kivéve persze a kecskeméti szurkolók számára, akik igazi örömjátékot láthattak kedvenceiktől. Különösen szembeötlő volt a vendégek triplamutatója, mely öt perccel a vége előtt hatvan százalékon ellt, ami egészen elképesztő szám egy NB1-es mérkőzésen. A végére még Medve és Garamvölgyi tripláival kozmetikáztunk egy kicsi az eredményen, de ez így is messze, messze várakkozáson aluli teljesítmény volt, amelyből komoly konzekvenciákat kell levonni, mert ez a teljes NB1-es mezőny ellen kevés lesz.

Fotó Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%