Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK

2018.01.19, 13:24 Kosárlabda
Kulcsfontosságú meccs jön a hasonló mérleggel álló ZTE ellen, ezúttal sem hibázhatunk! A szünetben ismét dobóverseny a Scitec támogatásával.

NB1 Alapszakasz – 16. forduló
Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK
Paks, 2018.01.20. 18.00
V.: Györffy P. A., Söjtöry T., Kovács N. (Farkas Zoltán)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hinds – Allen – Barnies – Eilingsfeld – Guinn

ZTE: Kinney - Vaughn - Benke - Szabó - Radic

 

Teo Cizmic:  "A Debrecen mérkőzés kívülről könnyűnek tűnhetett, főleg mivel az ellenfél két külföldi sem tudta vállalni a játékot, azonban a kulcs az volt, ahogy nekimentünk a meccsnek. Agresszíven és keményen kezdtünk, nem hagytuk az ellenfélnek, hogy meccsbe kerüljön, ami megkönnyítette a dolgunkat a meccs hátralévő részében. Amikor felmentek a pályára, a játékosok arcán ott volt a győzni akarás, és hogy tudják, mennyire fontos minden egyes győzelem. A második negyed komoly kontrasztban volt az elsővel, de semmi nagy titok nem volt mögötte, egyszerűen kihagytunk vagy tíz teljesen tiszta dobást, amiknek ha csak a fele bemegy, teljesen más a kép. De ez benne van, 40 percen át nem lehet magas szinten játszani, egy adott meccsen belül is vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, ez benne van.

A ZTE ellen kulcsfontosságú meccs vár ránk, hiszen hasonlóan állunk a bajnokságban. Ha ezt megnyerjük, leszakíthatjuk ellenfelünket és egy „kétgyőzelemnyi űrt” képzünk magunk alatt a tabellán, ráadásul mivel ősszel idegenben is legyőztük őket, az egymás elleni is nekünk kedvezne. Nagyon fontos, hogy megnyerjük ezt a meccset. Mivel a Debrecen ellen már múlt csütörtökön lejátszottuk a bajnokinkat, gyakorlatilag múlt szombat óta a ZTE elleni találkozóra készülünk.

A ZTE játéka teljesen más lett, mióta visszatért hozzájuk James Kinney. Kiváló irányítónak tartom, amit rendre bizonyít is, teljesen megváltoztatta a játék képét. Jól passzol, dob és tör be, érti és ismeri a játékot, nagy hatással tud lenni a mérkőzésekre. A hátvédjeinknek meg kell érteniük, hogy ennek a meccs megnyeréséhez maximálisan kell koncentrálniuk nem csak támadásban, de védekezésben is. Ahhoz, hogy az ilyen meccseket meg tudjuk nyerni, mindenkinek magasabb szintű kosárlabdát kell játszania, nem férnek bele a gyengébb teljesítmények.

Az elmúlt hetekben több top csapat is komoly igazolásokat hajtott végre, az öt játszatható külföldi mellé még egy hatodikat, adott esetben hetediket, ami az elszántságuk mellet az anyagi lehetőségeiket is megmutatja. Sajnos nálunk ilyen források nem állnak rendelkezésre, egyszerűen ezt a tempót nem tudjuk követni. Természetesen mi is nézegetjük a piacot folyamatosan, hátha akad egy jó lehetőség, de mi nem engedhetjük meg magunknak adott esetben tízezer dolláros légiósok leigazolását. Nyilván nem örülök, nem örülünk ennek, de egyszerűen ezt mi nem engedhetjük meg maguknak. De ez van, nincs ezzel semmi gond, ez az ő dolguk, mi pedig igyekszünk végezni a saját munkánkat és a saját dolgainkra koncentrálni. Látszik, hogy elszántak a topcsapatok, igyekeznek megerősíteni a tabellán elfoglalt pozíciójukat, amire szükségük is van, hiszen ne feledjük, a harmadik-negyedik helyezett mindössze egy győzelemmel van előttünk. Mi pedig megyünk előre és igyekszünk azzal előnyt szerezni, hogy máshogy csináljuk a dolgainkat, máshogy készülünk, mint a többiek.

Visszatérve még egy kicsit a Debrecen elleni győzelemre, a meccsen a legnagyobb ovációt talán Pajor Dávid triplája kapta, ami természetes, hiszen egy fiatal és tehetséges helyi srácról beszélünk. Dávid egyébként teljesen megérdemelten került pályára immáron többedszerre a szezonban, annak ellenére is, hogy még csak tizenhat éves. Ez a jutalma annak, hogy keményen dolgozik minden egyes edzésen a felkészülési szezon óta, soha nem hagy ki egy gyakorlást sem, koncentráltan és nagy energiával edz. Látszik, hogy imádja a kosárlabdát, és meg is tesz mindent, hogy fejlődjön, rendre itt marad edzés után is gyakorolni. Érdekes és értékes ő a paksi kosárlabda számára, mert komolyan veszi, amit csinál, fiatal kora ellenére is. Kiváló testfelépítéssel rendelkezik, és bár még sok évnyi munka áll előtte, látszik, hogy hajlandó is elvégezni azt a munkát, ami ahhoz kell, hogy jó játékossá válhasson.

Ehhez a témához kapcsolódik, és az utánpótlás fontosságát is mutatja a múlt hétvégén rendezett EYBL torna. Volt szerencsém több mérkőzésre is kilátogat és igen tehetséges játékosokat látni. Fontosak az ilyen megmérettetések, mert láthatod, hol is tart valójában kosárlabda, és ahhoz képest milyen a csapatod, milyenek a fiataljaid nemzetközi viszonylatban. És természetesen nem csak a játékosoknak, de az edzőknek is ad egy kitekintést arra, hogy milyen irányba halad a játék, a szakmai beszélgetések során rengeteget lehet tanulni és felismerni, hogy mit lehet tenni a további fejlődésért, akár edzőként, akár klubként.

És ami a legfontosabb, a gyerekeknek is fel kell ismerniük, hogy miben kell fejlődniük. Ezért is mondom azt, hogy a lehető legjobb dolog ilyen tornákon részt venni, mert itt szembesülnek azzal, hogy milyen valaki olyan ellen játszani, aki megállás nélkül magasabb sebességi fokozatban játszik, támadásban és védekezésben egyaránt. Te pedig csak kapkodod a fejed, hogy ez most mi, pedig ők ugyanolyan emberek, egyszerűen csak keményebben, vagy másképp edzenek. Extra passzokkal járatják a labdát, te pedig csak nyomozod az embered. És ha ezt elfogadod, tanulsz belőle és a magadévá teszed, akkor utána a többi magyar csapat fog rád hasonlóképpen tekinteni, mert te leszel a legjobb itthon. Ha pedig ezt meg tudod honosítani az utánpótlásodban, akkor a fiataljaid azonnal bevethető, kész játékosként jutnak el a felnőtt csapatig tizennyolc éves korukra. Ez az, amiről Dávid esetében is beszéltem: keményen kell edzeni, az első másodperctől kedve, hogy készen állj, ha lehetőséget kapsz."

“A mérkőzés szponzora a Scitec Nutrition, melynek paksi képviselete felajánlott egy ajándékcsomagot a mérkőzés félidejében tartandó dobóverseny nyertesének. Aki meg szeretné nyerni ezt az ajándékcsomagot, az dobja be a nevét a csarnok bejáratánál található dobozba. A bedobott nevek közül kerül kisorsolásra az első negyed utáni szünetben az a négy versenyző, akik a félidőben egy egyszerű dobóverseny során összemérik erejüket a felajánlott csomagért.”

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%