Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák

2018.02.09, 16:03 Kosárlabda
Csak akkor ér valamit a Pécs és a KTE elleni siker, ha itthon nem hibázunk. A mérkőzésen lehetőség nyílik egy beteg kisfiú családjának támogatására.

NB1 Alapszakasz – 20. forduló
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák
Paks, 2018.02.10. 18.00
V.: Győrffy P.A., Jakab L., Kulcsár T. (Bernáth A.)

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hinds – Ruják – Barnies – Eilingsfeld – Guinn

Szeged: Boltic - Fortune - Wirth - Kovács - Sulovic

Teo Cizmic: "Az elmúlt két mérkőzés nagyon fontos volt számunkra, na persze melyik nem az, függetlenül attól, hogy itthon vagy, idegenben játszunk? Éppen ezért jelent nagyon sokat, hogy meg tudtuk nyerni ezeket és versenyben maradtunk az ötödik helyért. A csapaton belül egyértelműen jobb a hangulat az elmúlt időszakban, és a srácok kiváló munkát is végeztek, megérdemelték a sikert. Külön kitérnék a hazai játékosokra: Máté kiváló munkát végzett Derasimovicon, kikapcsolta a játékból. Johnny ismét remekül játszott, de nála ugye ez az alapszint, nagy értéke ő a klubnak. András pedig támadásban és védekezésben egyaránt remekelt, okosan játszott és többször is elő tudott lépni kulcsszituációkban a Kecskemét elleni meccs során. Jó látni, hogy a srácok összezártak, miután egy játékos távozott és több feladat hárult rájuk, és még keményebben dolgoznak, mint korábban.

A Pécs és a Kecskemét ellen kicsit nehezebb indult a dolog, az elején eléggé izgultunk és több hibát is elkövettünk. Aztán mikor megnyugodtunk, elkezdtük irányítani a játékot, már nem volt probléma. Guinnt viszonylag hamar le kellett vennem, Ogunyemi egyértelműen jobb a pick&roll védekezésben. Később Hinds is erre a sorsra jutott, és András vette át a karmesteri pálcát, ami megváltoztatta a játék ritmusát. Ez volt az a pillanat, az a kulcsmomentum, ami eldöntötte a mérkőzést. Irányítójátékával megnyugtatta a többieket, védekezésben pedig folyamatosan nyomás alá helyezte az ellenfél labdás emberét.

A hétvégén a Szeged ellen lépünk pályára, akik ellen megint csak nem hibázhatunk. Sokan már most hajlamosak lennének a kupával is foglalkozni, de ezt egyelőre felejtsük el, még van egy hetünk addig, egyelőre koncentráljunk csak a szombati meccsre, azt kell megnyernünk. Szívvel, energiával kell harcolnunk, nem hagyhatunk ki egy percre sem. Ezért is próbálom minden nap azt sulykolni a játékosaimba, hogy keményen kell dolgozniuk, és odatenniük magukat minden pillanatban. Nem baj, ha hibáznak, egyáltalán nem érdekel, csak tegyék oda magukat. Harcban vagyunk az ötödik helyért, kell minden pont. Remélem a szurkolók is érzik ezt és sokan kijönnek minket támogatni. Egy kicsit visszatérve a kupára, amellett, hogy természetesen a Szeged meccsre koncentrálunk, az edzésprogramunkban végzett kisebb változtatásokkal már elkezdtük magunkat szoktatni az ottani terheléshez és ezt jövő héten is folytatjuk majd.

A Szeged vélhetően két kulcsjátékosát, Andrija Ciricet és Juhos Leventét is kénytelen lesz majd nélkülözni, de ez nem altat el minket. Soha nem érdekelt, ki van a túloldalon, ha más színű mezt visel, le kell győzni. Az sem érdekel, ha Michael Jordan van a túloldalon, tapadj rá, rúgd szét a seggét, nyírd ki! Ezek egyszerű, nyers, alap dolgok: ha más színű meze, nem számít ki az, ki kell nyírni! Ha junior, ha Michael Jordan, nem érdekel, számomra ugyanaz. Én ezt vallom, mi ezt valljuk, ebben hiszünk. A héten több alkalommal is beszéltünk a srácokkal erről, erre fókuszálunk, erre készülünk. Ne gondolkozz, menj megállás nélkül!

Természetesen mostanában a meccsek és a felkészülés mellett az ötödik légiós kiválasztása is központi téma. Folyamatosan keressük az embert, voltak és vannak is jelöltjeink. Sajnos többen visszautasítottak minket, illetve többen aláírtak máshova. Nehéz ilyenkor olyat találni, aki formában van és nincs szüksége 2-3 hónapra, hogy használható állapotba kerüljön. Fontos, hogy olyat keresünk, aki képes extrát hozni és valódi különbséget jelenteni a pályán. Ez így együtt nagyjából lehetetlen. Ha nem tudunk ilyet találni, akkor olyat próbálunk, aki legalább formában van és beleillik majd a csapatba, nem borítja fel a kémiát. Próbáltunk már a Szeged ellen idehozni valakit, de ez nem jött össze, azonban a kupára mindenképp szükségünk lesz valakire. Ami a szakmai kritériumokat illeti, mindenképp olyan emberre van szükségünk, aki képes a labdával játszani és tehermentesíteni Jabariet és Andrást. mindketten két pozícióban játszanak, 35-40 percet pedig egyszerűen nem bírnak el. Túl sok van még hátra a szezonból, kell valaki aki besegít nekik, mert nem fogják bírni. Tehát akit keresünk, az egy 1-2-es poszton bevethető, labdabiztos játékos, aki játékszervezés és pontszerzés terén is segítségünkre tud lenni."

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%